اعتراض به محدودیتهای جدید دسترسی به چیپهای انویدیا
مقامات لهستان و اسرائیل به محدودیتهایی که ایالات متحده این هفته معرفی کرد و براساس آن دسترسی به چیپهای ساخته انویدیا و دیگر شرکتها را محدود میشود اعتراض کردند. این قوانین که خبر آن پیش از معرفی به خبرگزاریهای درز کرده بود با اعتراض جدی فعالان صنعتی آمریکا از جمله انویدیا نیز مواجه شده است. دولت بایدن با وضع این قوانین لحظه آخری به دنبال خارج کردن کشورها از مدار پکن است.
به گزارش بلومبرگ، کریستوف گاوکوفسکی، معاون نخست وزیر و وزیر امور دیجیتال لهستان، در شبکه اجتماعی ایکس گفت تصمیم کاخ سفید «غیرقابل درک است و مبتنی بر هیچ دلیلی نیست.» او از رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان و هنا ویرکونن، مسئول فناوری اتحادیه اروپا خواست تا به این موضوع رسیدگی کنند.
مقررات جدیدی ایالات متحده که روز دوشنبه معرفی شدند اسرائیل، لهستان و چند کشور عضو اتحادیه اروپا را در سطح دوم از دستهبندی کشورها قرار میدهد که میزان دسترسی به توان رایانشی را برای این کشورها محدود میکند.
هدف از این محدودیتها که شرکتهای انویدیا او راکل درمورد تاثیر فاجعهبار آن برای صنعت فناوری آمریکا هشدار دادهاند، تضمین همسویی توسعه هوش مصنوعی جهان با استانداردهای آمریکایی و وابستگی آن به فناوری آمریکا است. این قانون جهان را به گروهی از متحدان نزدیک آمریکا با دسترسی آزادی و دو گروه محدود دیگر تقسیم میکند. در دسته دوم که بیشتر کشورهای جهان قرار میگیرند میزان دسترسی به چیپهای هوش مصنوعی محدود شده است و دسته سوم که رقبا و کشورهای متخاصم قرار دارند، امکان دسترسی به این فناوری را نخواهند داشت.
یک کمیته پارلمانی اسرائیل روز چهارشنبه خواستار جلسهای اضطراری برای بحث درمورد محدودیتهایی شد که ممکن است توسعه هوش مصنوعی را در این کشور به تاخیر بیاندازد. این فناوری که از اهمیت بالایی برای اقتصاد اسرائیل برخوردار است حدود ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص میدهد.
شرکتهای آمریکایی از جمله انویدیا، اینتل، آلفبات و اپل دهها هزار مهندس نرمافزار را در این کشور استخدام کردهاند و بخشی از توسعه چیپ هوش مصنوعی در اسرائیل صورت میگیرد. لهستان نیز مرکز در حال رشدی برای خدمات IT است.
کمیسیون اروپا نیز درمورد اقدامات ایالات متحده مبنی بر محدود کردن دسترسی به چندین کشور عضو اتحادیه اروپا اظهار نگرانی کرده است.