تشریح آییننامه و طرح هوشمندسازی دستگاههای اجرایی
مجری پروژه تدوین آییننامه و طرح هوشمندسازی دستگاههای اجرایی با اشاره به نقش هوشمندسازی در برنامه هفتم پیشرفت، از تدوین طرحی جامع برای همنواسازی زیستبوم هوشمندسازی خبر داد.
محمود خراط – مجری پروژه تدوین آییننامه و طرح هوشمندسازی دستگاههای اجرایی- پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در گفتوگویی درباره جزئیات و اهداف این پروژه به دلایل شکلگیری این طرح اشاره کرد و گفت: با توجه به رشد فناوریهای تحولآفرین و تغییر نیازهای فضای کسبوکار، هوشمندسازی به یکی از اولویتهای اصلی در برنامه هفتم پیشرفت کشور تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: با این حال، مفهوم هوشمندسازی اغلب به اشتباه فقط در چارچوب هوش مصنوعی تفسیر میشود، در حالی که این حوزه ابعاد گستردهتری شامل نظریههای سازمانی، فناوریهای تحولآفرین مانند اینترنت اشیا و بلاکچین، دولت هوشمند و تحول دیجیتال دارد.
خراط با بیان اینکه، این پروژه با هدف تبیین تعریفی جامع از هوشمندسازی و ارائه طرحی برای همنواسازی زیستبوم هوشمندسازی دستگاههای اجرایی کشور از منظر پژوهشگاه و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز شده است، تصریح کرد: در این پژوهش تلاش شده تا این موضوع همسو با اسناد بالادستی نظیر برنامه هفتم پیشرفت و سند راهبردی فضای مجازی بررسی شود.
وی تاکید کرد: هدف نهایی این است که با ایجاد هماهنگی در سه سطح پژوهشگاه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و دستگاههای اجرایی کشور، مسیر هوشمندسازی بهصورت نظاممند و کارآمد پیش برود.
خراط با عنوان اینکه، این پروژه از دو گام اصلی تشکیل شده است، افزود: گام نخست به تحلیل جایگاه هوشمندسازی در اسناد فرادستی و بررسی آن اختصاص داشت که این گام با موفقیت به پایان رسیده و اکنون در گام دوم، در حال تدوین طرح هوشمندسازی دستگاههای اجرایی و نظام اجرایی پیادهسازی آن هستیم و امیدواریم این مرحله نیز تا پایان سال به نتیجه برسد.
مجری تدوین آییننامه و طرح هوشمندسازی دستگاههای اجرایی درباره ذینفعان این پروژه نیز با اشاره به اینکه ذینفعان این پروژه در سه سطح تعریف شدهاند، تصریح کرد: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و تمامی دستگاههای اجرایی کشور، سه سطح این پروژه هستند و این طرح میتواند با ایجاد همافزایی در زیستبوم هوشمندسازی، سبب استفاده بهینه از ظرفیتهای زیرساختی و سکوهای کشور و بهبود بهرهوری دستگاهها همزمان با دوری از فناوریزدگی در برنامههای هوشمندسازی شود.
خراط تاکید کرد: این پروژه علاوه بر آنکه نقش مهمی در تحول دیجیتال کشور ایفا میکند، بستری مناسب برای بهبود بهرهوری و هماهنگی در دستگاههای اجرایی فراهم خواهد کرد. ما امیدواریم که طرح حاصل از این پژوهش بهعنوان یکی از اولویتهای پژوهشگاه و وزارت ارتباطات تا پایان برنامه هفتم پیگیری و و اهداف آن محقق شود.