اختصاص اعتبار ۱.۲ همتی به هوش مصنوعی
معاون فناوری وزیر علوم گفت: یک خط اعتباری ۱.۲ همت و ۱۰۰ میلیون دلار برای سرمایهگذاری در هوش مصنوعی اختصاص یافته و این بودجه قرار است از طریق پارکها در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار گیرد.
محمدنبی شهیکی در نشست تخصصی پارکهای علم و فناوری بر اهمیت تغییر رویکرد تأمین مالی در این حوزه تاکید کرد و گفت: اگر تغییر پارادایم در نگاه مدیریتی پارکهای علم و فناوری صورت نگیرد و همچنان بر بودجه سنواتی تکیه شود، هیچ پیشرفتی حاصل نخواهد شد.
وی در ادامه به ظرفیتهای قانونی موجود برای حمایت از پارکهای علم و فناوری، اظهار کرد: مواد ۱۱ و ۱۳ قوانین مرتبط، فرصت مناسبی برای تأمین مالی و توسعه زیرساختهای پارکها فراهم کرده است. همچنین مدلهای متنوع تأمین مالی از جمله استفاده از بازار پول و سرمایه، میتواند به تقویت ساختار مالی این مراکز کمک کند.
معاون فناوری وزیر علوم در ادامه به برنامههای پیشروی وزارت علوم اشاره کرد و گفت: طرح دستیار فناور که فراخوان آن از ابتدای بهمن آغاز شده، در پنج حوزه کاری تعریف شده است. همچنین طرحهای پسادکترا در حوزههای گلخانههای هوشمند و زیستفناوری دریایی در حال اجراست و تا پایان سال سه حوزه دیگر نیز به آن اضافه خواهد شد.
وی با اعلام اینکه از این ماه، پارکها میتوانند از سهمیه سرباز فناور استفاده کنند، گفت: این ظرفیت، فرصت مناسبی برای حفظ و جذب نیروهای مستعد در شرکتهای مستقر در پارکها ایجاد میکند.
شهیکی با بیان تدوین اطلس سرمایهگذاری برای پارکها گفت: یکی از مأموریتهای اصلی پارکها، ایجاد جریان مالی از طریق اهرم منابع بخش خصوصی است. در همین راستا، شبکه سرمایهگذاری فناوری ایران راهاندازی شده است.
وی همچنین از طراحی یک سامانه جامع اقتصادی برای پارکهای علم و فناوری خبر داد و افزود: این سامانه تمامی اطلاعات اقتصادی و سرمایهگذاری را بهصورت یکپارچه مدیریت خواهد کرد. در آینده نزدیک، ماژولهای مختلفی از جمله دستیار فناور و برنامههای توانمندسازی به این سامانه اضافه خواهد شد.
شهیکی با بیان تغییر در نظام ارزیابی پارکها گفت: از سال آینده، تخصیص منابع مالی به پارکها بر اساس شاخصهایی مانند میزان اشتغالزایی، صادرات و فروش خواهد بود. همچنین الگوهای جدیدی برای مراکز رشد طراحی شده است که به زودی به پارکها ابلاغ خواهد شد.
معاون فناوری وزارت علوم از انعقاد چند تفاهمنامه مهم برای تأمین مالی پارکها خبر داد و گفت: تفاهمنامهای با معاونت علمی و فناوری، بنیاد برکت و صندوق توسعه ملی امضا شده است که بر اساس آن، هزار پروژه در پارکهای علم و فناوری کشور تأمین مالی خواهد شد. همچنین یک خط اعتباری ۱.۲ همت (۱۲۰۰ میلیارد تومان) و ۱۰۰ میلیون دلار برای سرمایهگذاری در حوزه هوش مصنوعی اختصاص یافته است. این بودجه قرار است از طریق پارکها در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار بگیرد.