رسانه‌های اجتماعی

January 21, 2025
16:06 سه شنبه، 2ام بهمنماه 1403
کد خبر: 183546

ایلان ماسک احتمالا تیک‌تاک را می‌خرد

منبع: ایسنا

در شرایطی که تیک‌تاک به دلیل نگرانی‌های امنیتی با چشم انداز ممنوعیت سراسری در آمریکا مواجه است، مگر اینکه شرکت مادر چینی آن، با فروش دارایی‌هایش در آمریکا موافقت کند، یک کارشناس فناوری می‌گوید که ایلان ماسک، محتمل‌ترین خریدار است.

این اپلیکیشن محبوب اشتراک‌گذاری ویدیو، شنبه هفته جاری، برای مدت کوتاهی به روی کاربران در آمریکا بسته شد اما یکشنبه، پس از آن که دونالد ترامپ اعلام کرد پس از تحلیف، قانون ممنوعیت آن را اجرا نخواهد کرد، دوباره قابل دسترس شد.

دن ایوز، رئیس تحقیقات فناوری جهانی شرکت «وِدبوش سکیوریتیز»، روز دوشنبه، در مصاحبه‌ای با بی ان ان بلومبرگ، گفت: تیک‌تاک به عنوان یک تراشه ارزشمند در بازی پوکر میان آمریکا و چین استفاده می‌شود. در آخرین روز دولت جو بایدن تعطیل شد، ترامپ آن را دوباره برگرداند و اکنون تمرکز روی فرمان اجرایی ۹۰ روزه است تا اساسا خریدار ی پیدا شود. احتمالا ۱۰ تا ۱۵ پیشنهاد وجود دارد؛ بر این باوریم که خریدار نهایی، احتمالا ایلان ماسک و ایکس هستند، و تصور می‌کنم در نهایت، ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار احتمالا قیمت آن خواهد بود.

قانون ممنوعیت تیک‌تاک، سال گذشته، با اکثریت آرای اعضای دو حزب در کنگره تصویب شد و در ماه آوریل توسط بایدن امضا شد. قانونگذاران آمریکایی از مدت‌ها قبل، نسبت به ریسک‌های مرتبط با دسترسی بایت دنس (شرکت مادر تیک‌تاک)، به داده‌های کاربران آمریکایی ابراز نگرانی کرده بودند.

این ممنوعیت، هفته گذشته، زمانی که دیوان عالی آمریکا، این قانون را تایید کرد، قریب الوقوع به نظر می‌رسید، اما روز یکشنبه، ترامپ قول داد بلافاصله پس از تحلیف خود دستور اجرایی را امضا کند تا به تیک‌تاک، ۹۰ روز دیگر فرصت دهد تا خریدار پیدا کند.

بلومبرگ نیوز، روز یکشنبه، گزارش کرد ترامپ در یک پست شبکه اجتماعی پیشنهاد کرد که یک خریدار، ۵۰ درصد از پلتفرم را خریداری کند و یک «جوینت ونچر» ایجاد کند که اعضای تیم ترامپ معتقدند می‌تواند الزامات قانونی آمریکا را برآورده کند و هم بایت دنس و هم مقامات چینی را راضی کند.

ایوز گفت: نزدیکی ماسک به ترامپ و روابط تجاری مداوم او با چین، او را به یک رقیب آشکار برای انجام معامله تبدیل کرده است. ماسک قطعا مورد علاقه است.بدیهی است که ماسک به طور رسمی یا غیررسمی، در دولت ترامپ حضور دارد و او تنها کسی است که از سوی پکن برای انجام این موضوع انتخاب می‌شود.

وی در ادامه افزود: دیگر بازیگران اصلی مانند اوراکل یا کنسرسیومی از شرکت‌های فناوری می‌توانند پیشنهادهای خود را ارائه دهند، اما فهرست شرکت‌هایی که می‌توانند به طور واقعی برای مالکیت جزئی از این پلتفرم رقابت کنند، کوتاه است.

طبق استدلال ایوز، تیک‌تاک فقط بخشی از مذاکرات طولانی و پیچیده با چین است که ترامپ، به اعمال تعرفه‌های گسترده تهدیدش کرده است. همه اینها بخشی از مذاکرات گسترده‌تر میان آمریکا و چین است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، ایوز گفت: ترامپ می‌داند که تیک‌تاک، با نوعی مالکیت آمریکایی، اساسا باید زنده بماند. آخرین چیزی که می‌خواهید در مذاکرات گسترده با چین در خصوص تعرفه‌ها ببینید، این است که با تعطیل کردن تیک‌تا، در مسیر اشتباه قرار بگیرید.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.