فناوری اطلاعات

February 1, 2025
17:02 شنبه، 13ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184229

نقش آفرینی ایران در رویداد ”ایران‌کریدور“

منبع: ایسنا

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت کشور اعلام کرد: هدف ما از برگزاری رویداد ”ایران‌کریدور“ معرفی ظرفیت ایران برای الگوریتم منطقه است چراکه ایران سال‌های بسیاری در مسیر جاده ابریشم بوده و می‌خواهیم اعلام کنیم که از ظرفیت ایران برای اتصال اکوسیستم دیجیتال استفاده شود.

بهزاد اکبری – معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت کشور امروز در یک نشست خبری اظهار کرد: ما برگزاری یک رویدادی را تحت عنوان ایران کریدور برای ۱۵ بهمن‌ماه سال جاری برنامه ریزی کرده ایم و علت اینکه در دوبی برگزار می‌شود این است که این رویداد یک روز قبل از اجلاس capacity برگزار خواهد شد. حدود ۱۴۰ شرکت برای رویداد ایران کریدور ثبت نام کرده اند.

وی افزود: هدف ما از این رویداد معرفی ظرفیت ایران برای الگوریتم منطقه است. ایران سال‌های بسیاری در مسیر جاده ابریشم بوده و در این رویداد می‌خواهیم اعلام کنیم که از ظرفیت ایران برای اتصال اکوسیستم دیجیتال استفاده کنیم. بنابراین با توجه به رشد فناوری مهم است که همکاری های منطقه ای پیگیری شود. ایران آلترناتیو مناسبی برای عبور مسیرهای ارتباطی مطمئن برای شرق و غرب جهان است.

اکبری همچنین گفت: حضور ایران در اکوسیستم دیجیتال منطقه به ویژگی‌های منطقه ای و ظرفیت‌های جغرافیایی آن اشاره دارد که می‌تواند ایفای نقش کند. علاوه بر آن ما زیرساخت‌های بسیار خوب شبکه فیبرنوری را در سراسر کشور و مرزهای خود داریم که لازم است گفته شود؛ شبکه فیبر نوری که شرکت ارتباطات زیرساخت دارد، بی نظیر است. همچنین ایران بزرگ‌ترین کشوری است که بیشترین کشورهای همسایه را برای اتصال یک دیگر دارد.

توجه به ترانزیت ترافیک داده در منطقه در رویداد ایران کریدور

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت کشور با بیان اینکه ترانزیت ترافیک داده در منطقه حتی بین آسیا و اروپا از جمله مواردی است که قرار است در این رویداد مورد توجه قرار بگیرد، تصریح کرد: همچنین آمادگی ایران در موضوع فیبرهای دریایی چه در جنوب و شمال کشور و در دریای خزر و استفاده از موقعیت پردازشی ایران برای ایجاد زیرساخت پردازشی و ذخیره سازی که بسیار برای توسعه فناوری هایی مانند نسل پنجم اینترنت مهم و حیاتی است، اعلام می‌شود. این هم یکی از ویژگی‌هایی است که ایران داراست و به دلایل اینکه به مراکز جمعیتی منطقه و ایجاد مراکز داده بزرگ ابری و مراکز داده ای که زیرساخت محاسبات هوش مصنوعی هستند، نزدیک است، شکل گیری آن در ایران می تواند به اکوسیستم دیجیتال منطقه کمک کند.

وی ادامه داد: ما پنج منطقه توسعه مراکز داده را در وزارت ارتباطات طراحی کردیم که در این مناطق تسهیلات و امکاناتی را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای شکل گیری مراکز داده بزرگ ابری فراهم خواهیم کرد. این رویداد از این جهت برای ما اهمیت دارد که می خواهیم داشته های ایران از جمله موقعیت جغرافیایی استراتژیک و زیرساخت های پیشرفته فیبرنوری و منابع انسانی قوی که در کشور وجود دارد را معرفی و شرایط را برای همکاری اکوسیستم دیجیتال منطقه فراهم کنیم.

در ادامه این جلسه بهزاد اکبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند کشور در این رویداد حضور پیدا کرده اند، اظهار کرد: تقریبا همه کشورهایی که در منطقه همسایه ما هستند، اپراتورهای کشورهای منطقه و پارتنرهایی که با کار می‌کنند در رویداد ایران کریدور حضور دارند. این رویداد اولین بار است که برگزار می‌شود و برنامه ما این است که هر سال آن را برگزار کنیم. امسال با سه ابتکار پیشنهادی وارد می‌شویم اما این تعداد طی سال‌های آینده می‌تواند گسترش پیدا کند. برگزار کننده این رویداد شرکت ارتباطات زیرساخت است.

ایران تاکنون سهمی در زمینه فیبرهای بین‌المللی نداشته است

معاون وزیر ارتباطات درباره مهم‌ترین برنامه‌های این شرکت برای کاهش قطعی فیبرهای دریایی و ارائه خدمت به کشورهای همسایه تصریح کرد: یکی از حوزه‌هایی که در این رویداد می‌خواهیم معرفی کنیم، تقویت تیم‌های دریایی منطقه است. چه فیبرهای دریایی منطقه‌ای که به صورت دو جانبه بین کشورها در خلیج فارس کشیده می‌شوند و چه فیبرهایی که به صورت کنسرسیوم در سراسر خلیج فارس اجرا می‌شود. متأسفانه ایران در زمینه فیبرهای بین المللی تاکنون سهمی نداشته و وضعیت فعلی متناسب با پتانسیل‌های یک کشور ۸۰ میلیونی با این موقعیت جغرافیایی نیست، بنابراین جزو اهداف است که این مسئله را معرفی و آمادگی خود را برای مشارکت اجرای فیبر بین المللی اعلام کنیم.

اکبری با بیان اینکه بحث‌های مربوط به فیلترینگ، سیاست‌های خارج از اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت است، تأکید کرد: این شرکت تأمین کننده ارتباطات بین‌المللی و ارتباطات درون کشور است و در این بخش شرکت ارتباطات زیرساخت شبکه بسیار خوبی دارد و یکی از بهترین شبکه‌ها در دنیاست.

وی ادامه داد: شبکه انتقال نوری که برروی این شبکه فیبر قرار گرفته، بسیار عالی است و می تواند بر کسب سهم از بازار ارتباطات دنیا کمک کند. بنابراین به نظر من این موضوع (فیلترینگ) متفاوت از سیاست‌های داخلی است و می‌تواند تغییر کرده یا تعدیل شود. ما تا زمانی که فقط در یک بازار ۸۰ میلیونی محدود شویم، نمی توانیم انتظار داشته باشیم یک اکوسیستم دیجیتال پویا و پیشرفته داشته باشیم؛ ما در این جایگاه دنبال این هستیم این ارتباطات را تقویت کنیم و بستر های لازم برای حضور اکوسیستم دیجیتال ایران در بازارهای خارج از ایران و منطقه فراهم کنیم.

اکبری با اشاره به اینکه در اینترنت ماهواره‌ای هدف گذاری چیز دیگری است و ما به این سمت عصر گیگابیت حرکت می کنیم، گفت: حتی برخی از کشورها هدف گذاری بیش از یک گیگابیت بر ثانیه هدف‌گذاری است؛ در واقع یوز کیس‌هایی برای عصر ۵G و فراتر از آن مطرح است که بیش یک گیگابیت بر ثانیه یا چند مگابیت بر ثانیه احتیاج است. بنابراین تنها راه برای چنین مواردی فیبرنوری است چراکه ارتباطات ماهواره ای می تواند شما را در همه جا متصل به شبکه نگه دارد اما برای همه یوز کیس‌ها نمی توان از اینترنت ماهواره ای استفاده کرد. همچنین بسیار گران قیمت خواهد بود بنابراین هیچ منافاتی وجود ندارد که فراگیر شدن اینترنت ماهواره ای زیرساخت های فیبرنوری را از بین ببرد.

معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه میزبانی ایران در رویداد ایران کریدور چه تأثیری بر وضعیت تبدیل ایران به هاب ترانزیت داده می گذارد، توضیح داد: مهم ترین هدفی که دراین رویداد دنبال می کنیم، تبدیل ایران به هاب ترانزیت داده است و میزبان رویداد مذکور هستیم چون می خواهیم ظرفیت‌هایی که تاکنون استفاده نشده را به منطقه و جهان معرفی کنیم.

او افزود: مسیر ایران یک مسیر عالی و بهینه است در واقع یک مسیر آلترناتیو عالی برای مسیرهای دریایی است. مسیرهای دریایی شرق به غرب از کانال سوئز عبور می کند و برای نسل پنجم اینترنت قطع شدن چند دقیقه یا چند ساعت هم قابل تحمل نیست. همچنین برای فناوری‌هایی مانند ۵G که نیاز به تأخیر پایینی داریم و مسیر ایران برای رسیدن چنین سرویس‌هایی به همسایه‌های ایران بهترین گزینه است.

بحث ارتباطات شامل تحریم نمی‌شود

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با تأکید بر اینکه هم اکنون بیش از ۲/۵ ترابیت بر ثانیه ترافیک از ایران داریم، افزود: ضمن اینکه بحث ارتباطات شامل تحریم نیست و کشورها می توانند برای ترانزیت ترافیک خود از ایران استفاده کنند. فیبرنوری که مطرح است از سال ۱۳۸۳ آغاز شده و تکامل یافته و کل کشور را پوشش داده است. بنابراین چرا از این سرمایه‌گذاری و منبعی که وجود دارد در راستای منافع ملی خود استفاده نکنیم؟

او ادامه داد: درباره مراکز قطب داده همانگونه که گفته شد جزو پروژه‌های وزارت ارتباطات است و محدود به نقطه خاصی نیست و شرکت ارتباطات زیرساخت این نواحی را با ارتباطات پرسرعت به یکدیگر متصل کرده است و در مشهد، اصفهان و آذربایجان غربی و شرقی اقدامات مهمی انجام شده است. همچنین در شرق ایران، چابهار هم به دلیل اینکه پتانسیل ویژه ای دارد، در دستور کار قرار گرفته و علاوه بر موارد گفته شده چندین هزار رک در منطقه ویژه پیام در حال ساخت است و به زودی قابل بهره برداری می‌شود.

اکبری در پایان گفت: در حاشیه این رویدادها توافق‌هایی انجام می شود و طی ماه‌های آتی تبدیل به قرار داد خواهد شد. قطعا تقاضا وجود دارد و با شرکای خود مذاکره و قراردادهایی را برای ترانزیت داده از ایران امضا می‌کنیم.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.