باندپهن

مخابرات فضایی

February 3, 2025
10:32 دوشنبه، 15ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184380

پزشکیان مطرح کرد: ضرورت هدایت تولیدات صنعت فضایی به سمت حل چالش‌های کشور

رئیس جمهور تصریح کرد: اگر ما بتوانیم محصولات و تولیدات کاربردی در بخش فضایی کشور را به سمت حل مشکلات و چالش‌های کشور هدایت کنیم علاوه بر خدمت‌رسانی مدرن و افزایش سطح رفاه در جامعه، زمینه حفظ و نگهداشت نخبگان این حوزه را نیز فراهم خواهیم آورد.
به گزارشش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری؛ نخستین جلسه شورای عالی فضایی در دولت چهاردهم ظهر امروز یکشنبه همزمان با روز ملی فناوری فضایی با حضور مسعود پزشکیان در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
رئیس جمهور در این جلسه تدوین نقشه راهبردی عملیاتی و قابل اجرا برای صنعت فضایی کشور را از جمله نیازهای ضروری این صنعت برشمرد.
پزشکیان با بیان اینکه ما باید بر اساس یک نقشه راهبردی دقیق در صنعت فضایی کشور بدانیم که در کجا قرار داریم و قرار است چگونه و به چه هدفی برسیم، افزود: در چنین شرایطی وظایف هر یک از بخش‌های فعال در این حوزه مشخص خواهد بود و علاوه بر جلوگیری از پراکنده کاری و احیانا اتلاف منابع،‌‌ صنعت فضایی به جایگاهی ممتاز با آورده‌های فراوان و سودمند برای کشور خواهد رسید.

رئیس جمهور در ادامه دستاوردهای متخصصین کشور در صنعت فضایی را افتخارآمیز و شایسته قدردانی دانست و با بیان اینکه ارزش این دستاوردها و توانمندی‌ها در صورت بکارگیری در حل مسایل کشور دو چندان خواهد شد، افزود: ‌امروز کشور ما در حوزه‌های مختلف در شرایطی به این دستاوردهای دانشمندان و متخصصین نیازمند است که بسیاری از آن اطلاعی ندارند و تبیین چگونگی کاربرد و استفاده از این دستاوردها در جهت ارتقای کمی و کیفی خدمات و تولیدات در پزشکی،‌ صنعت، کشاروزی و ارتباطات از جمله وظایف شورای عالی فضایی است.
پزشکیان نقشه‌برداری دقیق و اصولی از کشور به منظور صیانت از اراضی ملی و جلوگیری از تخریب مراتع و جنگل‌ها، افزایش آمادگی در برابر حوادث طبیعی از جمله سیل، طوفان و مقابله با آتش‌سوزی‌های احتمالی،‌ کمک به تامین امنیت کشور، مقابله با جرم و جنایت و کنترل و مدیریت ترافیک‌های شهری را تنها بخشی از کاربردهای با اهمیت تصاویر و اطلاعات ماهواره‌ای عنوان کرد و افزود: اگر ما بتوانیم محصولات و تولیدات کاربردی در بخش فضایی کشور را به سمت حل مشکلات و چالش‌های کشور هدایت کنیم علاوه بر خدمت‌رسانی مدرن و افزایش سطح رفاه در جامعه، زمینه حفظ و نگهداشت نخبگان این حوزه را نیز فراهم خواهیم آورد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه کشور با اتکا به علم و دانش به رشد و تعالی خواهد رسید نه وابستگی به ذخایر نفتی تصریح کرد: قدرت کشور در علم متخصصین و دانشمندان کشور است و ما برای افزایش و ارتقای این قدرت در راستای حل مشکلات کشور و مردم تلاش خواهیم کرد.
پیش از سخنان رئیس جمهور اهم چالش‌ها و ضرورت‌های بخش فضایی کشور و پیشنهادات اجرایی در این زمینه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بازدید از دستاوردهای صنعت فضایی
رئیس جمهوری پیش از شرکت در این جلسه در حاشیه برگزاری مراسم روز ملی فناوری فضایی از نمایشگاه آخرین پروژه‌ها و دستاوردهای حوزه صنعت فضایی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بازدید کرد.
در این نمایشگاه که آخرین پروژه‌ها و دستاوردهای صنعت فضایی در حوزه‌های ماهواره‌برهای سوخت جامد، ماهواره‌های سنجش از دور، ماهواره‌های مخابراتی، ماهواره‌های مکعبی و سامانه‌های پایش ماهواره‌ای در حوزه‌های مختلف اعم از کشاورزی، بلایای طبیعی و آتش سوزی به نمایش گذاشته شده بود، مورد بازدید رئیس‌جمهور قرار گرفت.
همچنین در این نمایشگاه نیز شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه طراحی و ساخت سامانه‌های ماهواره‌ای و زیرسیستم‌های ماهواره‌ای آخرین توانمندی‌ها و دستاوردهای خود را ارائه کردند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.