هوش مصنوعی

February 3, 2025
18:18 دوشنبه، 15ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184464

ویدئو: لزوم توسعه همکاری‌های مشترک منطقه‌ای و بین‌المللی با محوریت هوش مصنوعی

منبع: ایسنا

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در رویداد بین‌المللی کریدور ایران ۲۰۲۵ با مخاطب قرار دادن مسئولان ارشد و مدیران اپراتورهای ۱۵ کشور حوزه خلیج فارس و منطقه خاورمیانه از اهمیت توسعه همکاری‌های مشترک با محوریت هوش مصنوعی سخن گفت.

سیدستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در این رویداد تخصصی که به ابتکار شرکت ارتباطات زیرساخت ایران برگزار شد، بر نقش کلیدی ایران در توسعه فناوری‌های نوین ارتباطی به‌ویژه بهره‌برداری از ظرفیت‌های متنوع هوش مصنوعی در همکاری‌های متقابل با کشورهای منطقه خلیج فارس تاکید کرد.

وزیر ارتباطات با اشاره به پتانسیل‌های بالای ایران در حوزه بهره‌برداری از هوش مصنوعی، خواستار تقویت همکاری‌های منطقه‌ای برای تبدیل منطقه خلیج فارس به یک قطب پیشرو در عرصه هوش مصنوعی شد.

هاشمی، هوش مصنوعی را یکی از دگرگون‌کننده‌ترین فناوری‌های عصر حاضر دانست و گفت: هوش مصنوعی فرصت‌های بی‌شماری را برای متحول کردن صنایع، بهبود حاکمیت و ارتقای کیفیت زندگی میلیاردها نفر در سراسر جهان فراهم کرده است. از کشاورزی و مراقبت‌های بهداشتی تا انرژی، از حمل‌ونقل تا امنیت سایبری، این فناوری نحوه مواجهه ما با چالش‌ها و بهره‌برداری از فرصت‌ها را تغییر داده است.

وی افزود: پیشرفت هوش مصنوعی تنها یک انقلاب در فناوری نیست، بلکه کاتالیزوری برای رشد اقتصادی و تحول اجتماعی است. منطقه ما با دارا بودن نقاط قوت منحصر به فرد، می‌تواند رهبری جهانی در این زمینه را در دست گیرد.

زیرساخت‌های ارتباطی و داده‌ای ستون فقرات هوش مصنوعی هستند

وزیر ارتباطات ایران زیرساخت‌های ارتباطی و داده‌ای را به عنوان ستون فقرات توسعه هوش مصنوعی توصیف کرد و گفت: ایران با وجود تحریم‌های اقتصادی، توانسته است یک اکوسیستم مالی مقاومتی و پویا ایجاد کند که به رشد و نوآوری ادامه می‌دهد. اپراتور تلفن همراه داخلی ایران با بیش از ۵۰ میلیون کاربر و پلتفرم‌های خدمات دیجیتال مانند اسنپ و دیجی‌کالا با ده‌ها میلیون کاربر، داده‌های غنی و چندوجهی را فراهم می‌کنند که برای توسعه هوش مصنوعی ضروری است.

هاشمی به بخشی از دستاوردهای علمی و تحقیقاتی ایران در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت در سال ۲۰۲۳، ایران از نظر تعداد و کیفیت مقالات علمی در زمینه هوش مصنوعی در جایگاه دوم منطقه قرار گرفت.

به گفته وزیر ارتباطات رتبه ایران از نظر تعداد توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی در منطقه، رتبه دوم بوده و از نظر تعداد شرکت‌های فعال در این حوزه، جایگاه چهارم را در اختیار داشته است.

وی این دستاوردهای متعدد را نشان‌دهندهٔ تعهد ایران به تحقیق و توسعه در حوزه فناوری‌های نوین دانست و بر ضرورت همکاری‌های منطقه‌ای تاکید کرد.

وزیر ارتباطات پیشنهاد ایجاد مراکز شتابدهی هوش مصنوعی، تسهیل سرمایه‌گذاری‌های مشترک و تقویت همکاری‌های دانشگاهی» از محورهای اصلی برای شکل‌دهی به همکاری‌های مشترک منطقه‌ای برشمرده و تاکید کرد: با ترکیب سرمایه انسانی ماهر و زیرساخت‌های فنی موجود در ایران با قابلیت‌های سرمایه‌گذاری کشورهای همسایه، می‌توان فرصت‌های جدیدی برای نوآوری و رشد اقتصادی ایجاد کرد.

منطقه خلیج فارس می‌تواند به عنوان نیرویی پیشرو در توسعه هوش مصنوعی ظاهر شود

وزیر ارتباطات از تصور آینده‌ای سخن گفت که در آن منطقه خلیج فارس به عنوان نیرویی پیشرو در توسعه هوش مصنوعی ظاهر شود. هاشمی با دعوت از کشورهای منطقه برای توسعه همکاری‌های مشترک با هدف تبدیل چشم‌اندازهای مشترک به واقعیت گفت: با هم می‌توانیم جسورانه عمل کنیم، هوشمندانه سرمایه‌گذاری کنیم و آینده‌ای مرفه برای منطقه خود بسازیم. آینده هوش مصنوعی متعلق به ماست و زمان عمل اکنون است.

رویداد بین‌المللی ایران‌کریدور با ابتکار ایران و با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و اپراتورها و مسئولان ارشد ارتباطی ۱۵ کشور منطقه، دوشنبه ۱۵ بهمن برگزار شد.

هدف از برپایی این نشست تخصصی، معرفی زیرساخت‌های ارتباطی ایران به عنوان مسیری امن و مطمئن برای تبادل داده‌های ارزشمند اطلاعی و ارتباطی و فراهم‌آوردن زمینه‌های همکاری مشترک با فعالان صنعت ارتباطات و مخابرات بود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.