هوش مصنوعی

February 5, 2025
10:24 چهارشنبه، 17ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184600

کشورها و نهادهایی که استفاده از دیپ‌سیک را ممنوع کرده‌اند

منبع: زومیت

برخی کشورها و سازمان‌های متعدد، استفاده از هوش مصنوعی دیپ‌سیک را به‌دلایل امنیتی ممنوع کرده‌اند.
شرکت هوش مصنوعی چینی دیپ‌سیک با واکنش منفی شدید نهادهای نظارتی در سرتاسر جهان مواجه شده است. درحال‌حاضر تعداد زیادی از کشورها و سازمان‌های دولتی مدل‌های هوش مصنوعی و چت‌بات این شرکت را ممنوع کرده‌اند. دلیل اصلی ممنوعیت‌ها، نگرانی‌ در مورد حریم خصوصی، امنیت و مسائل اخلاقی دیپ‌سیک عنوان می‌شود.

علاوه‌بر کشورها، بسیاری از شرکت‌های بزرگ نیز دیپ‌سیک را تحریم کرده‌اند. نگرانی اصلی این است که داده‌های کاربران می‌تواند در اختیار دولت چین قرار بگیرد. طبق سیاست‌های حفظ حریم خصوصی دیپ‌سیک، شرکت مذکور تمامی داده‌های کاربران را در چین ذخیره می‌کند و قوانین محلی چین نیز سازمان‌ها را ملزم می‌کنند که در صورت درخواست مقامات اطلاعاتی، داده‌ها در اختیار آن‌ها قرار گیرند. طبق اعلام تک‌کرانچ، نام کشورها و سازمان‌هایی که دیپ‌سیک را ممنوع کرده‌اند در ادامه می‌آید:

ایتالیا

ایتالیا یکی از اولین کشورهایی بود که DeepSeek را ممنوع کرد؛ تصمیمی که پس از انجام تحقیقات نهاد نظارتی حفاظت از داده‌های این کشور اتخاذ شد. نهاد مذکور در ژانویه (دی و بهمن ۱۴۰۳) تحقیقات خود را درمورد نحوه‌ی جمع‌آوری داده‌ها و میزان تطابق دیپ‌سیک با قوانین GDPR آغاز کرد. در نتیجه، اپلیکیشن‌های دیپ‌سیک از فروشگاه‌های اپل و گوگل در ایتالیا حذف شدند.

تایوان

وزارت امور دیجیتال تایوان می‌گوید دیپ‌سیک امنیت اطلاعات ملی را به خطر می‌اندازد و استفاده از آن را در سازمان‌های دولتی ممنوع کرده است. دولت تایوان هشدار داد که استفاده از فناوری‌های این شرکت می‌تواند به انتقال اطلاعات و نشت داده‌ها منجر شود. ممنوعیت مذکور شامل کارمندان دولتی، مدارس دولتی و شرکت‌های دولتی تایوان می‌شود.

کنگره‌ی آمریکا

استفاده از دیپ‌سیک برای دفاتر کنگره‌ی آمریکا ممنوع شده است. دفتر مدیر ارشد اداری مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که دیپ‌سیک تحت بررسی‌های امنیتی قرار دارد و به کارمندان توصیه کرد که از نصب اپلیکیشن‌های این شرکت روی گوشی‌ها، رایانه‌ها و تبلت‌های دولتی خودداری کنند.

ایالت تگزاس

گرگ ابوت، فرماندار تگزاس دستور ممنوعیت استفاده از نرم‌افزارهای دیپ‌سیک و سایر شرکت‌های چینی در دستگاه‌های دولتی را صادر کرده است. او می‌گوید تگزاس اجازه نخواهد داد چین از طریق هوش مصنوعی و اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی به زیرساخت‌های حیاتی ایالت تگزاس نفوذ کند.

نیروی دریایی آمریکا

نیروی دریایی آمریکا استفاده از فناوری‌های دیپ‌سیک را ممنوع کرده است. نیروی دریایی در ماه ژانویه (دی و بهمن ۱۴۰۳) با ارسال ایمیلی به کارکنان خود هشدار داد که استفاده از این فناوری‌ها، چه برای اهداف کاری و چه شخصی، به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی و اخلاقی مجاز نیست.

پنتاگون

وزارت دفاع آمریکا نیز دسترسی به فناوری‌های دیپ‌سیک را مسدود کرده است. این تصمیم در حالی گرفته شد که برخی از کارکنان پنتاگون بدون مجوز از اپلیکیشن‌های دیپ‌سیک استفاده کرده بودند. به‌هرحال، کارکنان این وزارتخانه همچنان می‌توانند از طریق پلتفرم مجاز Ask Sage به هوش مصنوعی DeepSeek دسترسی داشته باشند.

ناسا

ناسا استفاده از فناوری‌های دیپ‌سیک را برای کارکنان خود ممنوع کرده است. مدیر ارشد هوش مصنوعی این سازمان طی یادداشتی اعلام کرد که سرورهای دیپ‌سیک در خارج از ایالات‌ متحده قرار دارند و همین موضوع تهدیدی برای امنیت ملی محسوب می‌شود.

ناسا دسترسی به اپلیکیشن‌های چت‌بات چینی را در دستگاه‌ها و شبکه‌های مدیریت‌شده‌ی این سازمان مسدود کرده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.