تلفن همراه

گوشی

لوازم جانبی

February 7, 2025
12:34 جمعه، 19ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184709

چرا باتری ایرباد عمر کوتاهی دارد؟

منبع: ایسنا

یک گروه بین‌المللی از پژوهشگران به چالش شناخته‌شده تخریب باتری در ایربادهای بی‌سیم پرداخته‌اند که بسیاری از ما روزانه از آنها استفاده می‌کنیم.

حتما تاکنون متوجه شده‌اید که باتری‌های الکترونیکی به اندازه زمانی که کاملا نو بودند، دوام نمی‌آورند. یک گروه پژوهشی بین‌المللی به سرپرستی «دانشگاه تگزاس در آستین»(UT Austin)، چالش تخریب باتری را انجام دادند و در این چالش بر ایربادهای بی‌سیم متمرکز شدند.

به نقل از ساینس دیلی، این گروه پژوهشی از اشعه ایکس، فروسرخ و سایر فناوری‌های تصویربرداری استفاده کردند تا پیچیدگی‌های همه فناوری‌های تعبیه‌شده در این دستگاه‌های کوچک را درک کنند و بدانند که چرا باتری آنها به مرور زمان فرسوده می‌شود.

«ییجین لیو»(Yijin Liu)، دانشیار دپارتمان مهندسی مکانیک دانشگاه تگزاس در آستین و سرپرست این پژوهش، گفت: ایده این پژوهش از ایربادهای شخصی من شکل گرفت. من فقط ایرباد سمت راست را استفاده می‌کنم و پس از دو سال متوجه شدم که عمر باتری ایرباد سمت چپ بسیار بیشتر است. بنابراین، تصمیم گرفتیم آن را مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم چه چیزی می‌توانیم پیدا کنیم.

پژوهشگران دریافتند که سایر اجزای حیاتی دستگاه مانند آنتن بلوتوث، میکروفون‌ها و مدارها با باتری برخورد می‌کنند و یک محیط کوچک چالش‌برانگیز را به وجود می‌آورند. این امر به شکل‌گیری یک شیب دمایی منجر می‌شود که به باتری آسیب می‌رساند.

قرار گرفتن در معرض دنیای واقعی با دماهای گوناگون، درجات کیفیت هوا و سایر عوامل نیز در این مشکل نقش دارد. باتری‌ها اغلب برای مقاومت در برابر محیط‌های خشن طراحی می‌شوند، اما تغییرات مکرر محیطی در نوع خود چالش‌برانگیز هستند.

پژوهشگران می‌گویند این یافته‌ها نشان‌دهنده نیاز به تفکر بیشتر درباره نحوه قرارگیری باتری‌ها در دستگاه‌های دنیای واقعی مانند تلفن، لپ‌تاپ و وسایل نقلیه هستند. باید فکر کنیم که چگونه می‌توان آنها را برای کاهش تعامل با اجزای بالقوه آسیب‌رسان بسته‌بندی کرد و چگونه می‌توان تنظیمات آنها را برای رفتارهای متفاوت کاربران تغییر داد.

«گوآنان کیان»(Guannan Qian)، پژوهشگر مقطع فوق دکتری در آزمایشگاه لیو و پژوهشگر ارشد این پروژه، گفت: استفاده متفاوت از دستگاه‌ها نحوه رفتار و عملکرد باتری را تغییر می‌دهد. دستگاه‌ها ممکن است در معرض دماهای گوناگون قرار بگیرند. عادت‌های شارژ کردن در افراد گوناگون، متفاوت است و هر کدام از کاربران وسایل نقلیه الکتریکی، سبک رانندگی خود را دارند. همه این موضوعات مهم هستند.

لیو و گروهش برای انجام دادن آزمایش‌ها از نزدیک با «گروه تحقیقات آتش‌سوزی» دانشگاه تگزاس به سرپرستی «افودیک ازکوی»(Ofodike Ezekoye)، مهندس مکانیک این دانشگاه همکاری کردند. آنها از فناوری تصویربرداری فروسرخ ازکوی برای تکمیل فناوری اشعه ایکس آزمایشگاهی خود بهره بردند، اما برای دریافت تصویر کامل، به برخی از قوی‌ترین امکانات اشعه ایکس روی این سیاره روی آوردند.

لیو خاطرنشان کرد که گروه او به بررسی عملکرد باتری در شرایط واقعی ادامه خواهند داد. وی افزود: یافته‌های این پژوهش را می‌توان به گزینه‌های بزرگ‌تر مانند باتری‌هایی گسترش داد که تلفن‌ها، لپ‌تاپ‌ها و وسایل نقلیه الکتریکی ما را تغذیه می‌کنند.

این پژوهش در مجله «Advanced Materials» به چاپ رسید.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.