امینت

تلفن همراه

February 7, 2025
17:36 جمعه، 19ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184726

بریتانیا خواستار دسترسی به اطلاعات رمزگذاری‌شده کاربران اپل شد

منبع: زومیت

دولت بریتانیا در درخواستی بحث‌برانگیز از اپل خواست تا راهی برای دسترسی مقامات امنیتی به اطلاعات رمزگذاری‌شده‌ی کاربران اپل فراهم شود.

دولت بریتانیا ظاهرا از اپل درخواست کرده راهکاری در سیستم iCloud ایجاد کند تا امکان دسترسی مقامات امنیتی به اطلاعات رمزگذاری‌شده‌ی کاربران فراهم شود. در صورت تحقق هدف، سرویس‌های امنیتی بریتانیا قادر خواهند بود به اطلاعات پشتیبان‌گیری شده‌ی تمام کاربران در سراسر جهان (نه فقط کاربران بریتانیایی) دسترسی داشته باشند.

واشنگتن پست گزارش می‌دهد که اپل اجازه نخواهد داشت موضوع را به کاربرانی که حریم خصوصی‌شان نقض شده است، اطلاع دهد.

دستور محرمانه‌ی دولت بریتانیا که ماه گذشته صادر شده، بر اساس اختیارات قانونی مندرج در قانون اختیارات بازرسی (Investigatory Powers Act) بریتانیا (مصوب سال ۲۰۱۶ و معروف‌به منشور جاسوسان) صادر شده است. ظاهراً مقامات بریتانیایی خواستار دسترسی کلی به فایل‌های رمزگذاری‌شده‌ای هستند که از سوی هر کاربری در هر نقطه از جهان آپلود شده است و نه دسترسی به حساب کاربری خاص.

اطلاعات موجود در iCloud اپل به‌صورت پیش‌فرض رمزگذاری نشده‌اند؛ اما گزینه‌ی Advanced Data Protection در سال ۲۰۲۲ به این سرویس اضافه شد که کاربران می‌توانند آن را به‌صورت دستی فعال کنند. این گزینه از سیستم رمزگذاری سرتاسری استفاده می‌کند و حتی خود اپل نمی‌تواند به فایل‌های رمزگذاری‌شده دسترسی داشته باشد.

در پاسخ به درخواست بریتانیا، انتظار می‌رود که اپل، سرویس Advanced Data Protection را در بریتانیا متوقف کند؛ اما این اقدام، خواسته‌ی دولت بریتانیا مبنی‌بر دسترسی به فایل‌های به‌اشتراک گذاشته‌شده از سوی کاربران در سطح جهانی را برآورده نخواهد کرد.

اپل این حق را دارد که نسبت‌به درخواست بریتانیا، با استناد به هزینه‌های اجرای آن و تناسب درخواست با الزامات امنیتی، درخواست تجدید نظر کند؛ اما هرگونه درخواست تجدید نظر، نمی‌تواند اجرای دستور اولیه را به‌تعویق اندازد.

طبق قوانین بریتانیا، افشای چنین درخواست‌های دولتی، جرم محسوب می‌شود. بدین ترتیب، اگر اپل به درخواست‌های دولت بریتانیا تن دهد، ظاهراً اجازه نخواهد داشت به کاربران خود هشدار دهد که سرویس رمزگذاری‌شده‌ی آن‌ها دیگر از امنیت کامل برخوردار نیست.

اپل در مارس ۲۰۲۴ (اسفند ۱۴۰۲ و فروردین ۱۴۰۳) و در جریان بحث پیرامون اصلاحیه‌ی قانون IPA در پارلمان بریتانیا، اعلام کرد: «هیچ دلیلی وجود ندارد که دولت بریتانیا اختیار داشته باشد که از جانب شهروندان سراسر جهان تصمیم بگیرد که آیا می‌توانند از مزایای امنیتی بهره‌مند شوند یا خیر.»

اپل پیش‌تر در برابر سایر تلاش‌های دولت بریتانیا برای ایجاد راه دسترسی پنهان در ارتباطات رمزگذاری‌شده، مقاومت کرده بود.

اگر اپل به دولت بریتانیا اجازه دسترسی به داده‌های رمزگذاری‌شده را بدهد، احتمالاً کشورهای دیگر، از جمله ایالات متحده و چین، این فرصت را غنیمت می‌شمرند و خواستار حق مشابهی خواهند شد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.