هشدار اریک اشمیت در مورد امکان کاربرد هوش مصنوعی در ساخت سلاح بیولوژیک
یکی از مدیران سابق شرکت گوگل گفته است نگران آن است که از هوش مصنوعی برای ساخت سلاحهای بیولوژیک سوءاستفاده شود و به «افراد بیگناه ضربه بزند.»
اریک اشمیت که طی سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۷ از مدیران ارشد گوگل بود، به برنامه «تودی» بیبیسی گفت: اگر تروریستها یا کشورهای سرکش صاحب مدلهای قدرتمند هوش مصنوعی شوند، این نگرانی وجود دارد که «واقعهای به وحشتناکی چرنوبیل رخ دهد.»
نیروگاه چرنوبیل اوکراین درسال ۱۹۸۶ در زمان اتحاد جماهیر شوروی شاهد بزرگترین فاجعه هستهای جهان بود.
او اضافه کرد: «کره شمالی، ایران و یا حتی روسیه» میتوانند با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی سلاح بیولوژیک بسازند.
اریک اشمیت به بیبیسی گفت: «سرعت تکنولوژی هوش مصنوعی آنقدر بالاست که این کشورها بتوانند از آن سوء استفاده کنند و ضربهای جدی وارد کنند.»
این میلیاردر تکنولوژی گفت: «نگرانی واقعی من از آن نوعی که بقیه درباره هوش مصنوعی صحبت میکنند، نیست. من در مورد وضعیتهای خیلی خطرناک حرف میزنم.»
آقای اشمیت گفت دولتها باید متوجه باشند که کمپانیهای خصوصی چه استفادهای از هوش مصنوعی میکنند و باید به نوعی بر آنها نظارت داشته باشند.
اما او همچنین هشدار داد که مقررات بیش از حد در این زمینه هم میتواند مانع بهره بردن کشورها از امتیازات هوش مصنوعی شود.
اریک اشمیت گفت با کنترلهای صادراتی آمریکا بر میکروچیپهای قوی که منبع بیشتر سیستمهای پیشرفته هوش مصنوعی هستند، موافق است.
جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا قبل از ترک کاخ سفید، برای کند کردن پیشرفت رقبا و دشمنان در حوزه تحقیقات هوش مصنوعی، صادرات این میکروچیپها را به همه کشورهای جهان به استثنای ۱۸ کشور محدود کرد. هر چند دونالد ترامپ، جانشین آقای ترامپ ممکن است این تصمیم را تغییر دهد.
آقای اشمیت در پاریس و در محل اجلاس جهانی مقررات هوش مصنوعی صحبت میکرد.
سیاستگذاران و مدیران و دیپلماتها در نشست پاریس راههای بهرهبرداری از مزایای اقتصادی هوش مصنوعی و در عین حال مقابله با خطرات این فناوری را بررسی کردند.
بریتانیا و ایالات متحده در نشست جهانی هوش مصنوعی بیانیه توافق بینالمللی را امضاء نکردند اما فرانسه، چین و هند از امضاءکنندگان آن بودند.
۶۰ کشوری که بیانیه را امضا کردند، متعهد به رویکردی «باز» و «فراگیر» و «اخلاقی» در توسعه این فناوری شدند.