خبر اول

هوش مصنوعی

February 13, 2025
12:22 پنجشنبه، 25ام بهمنماه 1403
کد خبر: 185244

هشدار اریک اشمیت در مورد امکان کاربرد هوش مصنوعی در ساخت سلاح بیولوژیک

یکی از مدیران سابق شرکت گوگل گفته است نگران آن است که از هوش مصنوعی برای ساخت سلاح‌های بیولوژیک سوء‌استفاده شود و به «افراد بی‌گناه ضربه بزند.»

اریک اشمیت که طی سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۷ از مدیران ارشد گوگل بود، به برنامه «تودی» بی‌بی‌سی گفت: اگر تروریست‌ها یا کشورهای سرکش صاحب مدل‌های قدرتمند هوش مصنوعی شوند، این نگرانی وجود دارد که «واقعه‌ای به وحشتناکی چرنوبیل رخ دهد.»

نیروگاه چرنوبیل اوکراین درسال ۱۹۸۶ در زمان اتحاد جماهیر شوروی شاهد بزرگ‌ترین فاجعه هسته‌ای جهان بود.

او اضافه کرد: «کره شمالی، ایران و یا حتی روسیه» می‌توانند با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی سلاح بیولوژیک بسازند.

اریک اشمیت به بی‌بی‌سی گفت: «سرعت تکنولوژی هوش مصنوعی آنقدر بالاست که این کشورها بتوانند از آن سوء استفاده کنند و ضربه‌ای جدی وارد کنند.»

این میلیاردر تکنولوژی گفت: «نگرانی واقعی من از آن نوعی که بقیه درباره هوش مصنوعی صحبت می‌کنند، نیست. من در مورد وضعیت‌های خیلی خطرناک حرف می‌زنم.»

آقای اشمیت گفت دولت‌ها باید متوجه باشند که کمپانی‌های خصوصی چه استفاده‌ای از هوش مصنوعی می‌کنند و باید به نوعی بر آنها نظارت داشته باشند.

اما او همچنین هشدار داد که مقررات بیش از حد در این زمینه هم می‌تواند مانع بهره بردن کشورها از امتیازات هوش مصنوعی شود.

اریک اشمیت گفت با کنترل‌های صادراتی آمریکا بر میکروچیپ‌های قوی که منبع بیشتر سیستم‌های پیشرفته هوش مصنوعی هستند، موافق است.

جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا قبل از ترک کاخ سفید، برای کند کردن پیشرفت رقبا و دشمنان در حوزه تحقیقات هوش مصنوعی، صادرات این میکروچیپ‌ها را به همه کشورهای جهان به استثنای ۱۸ کشور محدود کرد. هر چند دونالد ترامپ، جانشین آقای ترامپ ممکن است این تصمیم را تغییر دهد.

آقای اشمیت در پاریس و در محل اجلاس جهانی مقررات هوش مصنوعی صحبت می‌کرد.

سیاستگذاران و مدیران و دیپلمات‌ها در نشست پاریس راه‌های بهره‌برداری از مزایای اقتصادی هوش مصنوعی و در عین حال مقابله با خطرات این فناوری را بررسی کردند.

بریتانیا و ایالات متحده در نشست جهانی هوش مصنوعی بیانیه توافق بین‌المللی را امضاء نکردند اما فرانسه، چین و هند از امضاءکنندگان آن بودند.

۶۰ کشوری که بیانیه را امضا کردند، متعهد به رویکردی «باز» و «فراگیر» و «اخلاقی» در توسعه این فناوری شدند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.