اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 15, 2025
12:12 شنبه، 27ام بهمنماه 1403
کد خبر: 185333

«متا» پروژه کابل زیردریایی را تایید کرد

منبع: ایسنا

شرکت «متا» پروژه جهانی را مبنی بر ساخت کابل زیردریایی به طول ۵۰ هزار کیلومتر تایید کرد.

در ماه نوامبر یک خبر منتشر شد مبنی بر این که شرکت «متا»(Meta) مالک فیس‌بوک، اینستاگرام و واتس‌اپ در آستانه اعلام کردن یک پروژه بزرگ ۱۰ میلیارد دلاری برای ساخت کابل زیردریایی به منظور برقراری اتصال در جهان است. هدف این بود که متا کنترل بیشتری را بر نحوه اجرای سرویس‌های خود داشته باشد.

به نقل از تک کرانچ، متا به تازگی جزئیات گزارش را تایید کرد و گفت «پروژه واترورث»(Project Waterworth) نام رسمی پروژه است و کابل زیردریایی پس از تکمیل شدن، ۵۰ هزار کیلومتر طول خواهد داشت. این طولانی‌ترین پروژه کابل زیردریایی جهان به شمار می‌رود.

مطابق با آنچه ماه‌ها پیش درباره پروژه شنیده بودیم، این شبکه پنج قاره را از نقاطی در آمریکا، برزیل، هند، آفریقای جنوبی و سایر مناطق کلیدی به هم متصل می‌کند. فیس‌بوک به ویژه از فرصت‌های هند و نقش این شبکه در نحوه ارائه خدمات هوش مصنوعی در سطح جهانی به عنوان دو دلیل کلیدی برای ساخت شبکه یاد کرده است.

متا می‌گوید که شبکه با استفاده از ۲۴ کابل فیبر نوری به‌هم‌تابیده و مسیریابی در اعماق تا ۷۰۰۰ متر همراه با روش‌های جدید دفن کردن کابل برای کاهش خطاهای ناشی از خطرات بالای مسائل جغرافیایی یا سیاسی و گاهی هر دو، روزنه جدیدی را باز خواهد کرد.

پیش از این نیز اشاره شده بود ژئوپلیتیک یکی از عوامل اصلی است که متا را برای ایجاد زیرساخت زیردریایی تحت تأثیر قرار داده و در این پروژه نقش داشته است.

متا از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد، اما در یک پست وبلاگ، ایده‌های قابل توجهی را از برنامه‌های خود ارائه داده و موضوع هوش مصنوعی را برجسته کرده است.

این اولین تلاش متا برای ساخت کابل زیردریایی نیست و همچنین، متا تنها شرکت فناوری بزرگی نیست که تصمیم می‌گیرد زیرساخت زیردریایی خود را ایجاد کند. این پروژه جدید، اولین پروژه‌ای خواهد بود که به طور کامل به خود متا تعلق دارد.

این پروژه، متا را در رده شرکت «گوگل» قرار می‌دهد که در ۳۳ مسیر متفاوت از جمله چند تلاش منطقه‌ای با مالکیت صرف آن مشارکت دارد. از میان سایر شرکت‌های بزرگ فناوری که مالک بخشی از کابل‌های زیردریایی یا خریدار ظرفیت آنها هستند، می‌توان «آمازون» و «مایکروسافت» را نام برد که خودشان مالک کامل هیچ مسیری نیستند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.