لبه تکنولوژی

February 16, 2025
11:00 یکشنبه، 28ام بهمنماه 1403
کد خبر: 185435

عربستان در شرکت رقیب نورالینک سرمایه‌گذاری می‌کند

منبع: ایسنا

عربستان سعودی قصد دارد در شرکت رقیب «نورالینک» موسوم به «پارادرومیکس» (Paradromics) برای توسعه تراشه‌های مغزی و رابط مغز و رایانه سرمایه‌گذاری کند.

شرکت «پارادرومیکس»(Paradromics) از یک مشارکت استراتژیک با پروژه «نئوم»(Neom) عربستان سعودی خبر داده است که منطقه‌ای در حال توسعه در این کشور است که از آن به عنوان «مرکزی برای نوآوری» یاد می‌شود.

به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، شرکت «پارادرومیکس» در حال ساخت یک رابط مغز و رایانه(BCI) است که می‌تواند به بیماران مبتلا به فلج شدید کمک کند تا توانایی خود را برای برقراری ارتباط دوباره به دست آورند.

قرار است طی این همکاری، شرکت «پارادرومیکس» یک مرکز عالی رابط مغز و رایانه در شهر «نئوم» ایجاد کند.

استارت‌آپ نوروفناوری پارادرومیکس مستقر در تگزاس آمریکا از همکاری استراتژیک خود با پروژه «نئوم» عربستان سعودی خبر داد و گفت که یک مرکز عالی رابط مغز و رایانه در این منطقه ایجاد خواهد کرد.

«نئوم» یک منطقه در حال توسعه در شمال غربی عربستان سعودی است که طبق اعلام سعودی‌ها به عنوان «مرکزی برای نوآوری» معرفی می‌شود و بازوی سرمایه‌گذاری استراتژیک آن موسوم به صندوق سرمایه‌گذاری نئوم، این مشارکت را رهبری می‌کند.

گفتنی است که شرکت «پارادرومیکس» از افشای مبلغ سرمایه‌گذاری سعودی‌ها خودداری کرده است.

«پارادرومیکس» در حال ساخت یک رابط مغز و رایانه یا BCI است که سامانه‌ای است که سیگنال‌های مغز را رمزگشایی می‌کند و آنها را به دستوراتی برای فناوری‌های بیرونی ترجمه می‌کند. این شرکت با نئوم برای پیشبرد توسعه درمان‌های مبتنی بر BCI و ایجاد یک مرکز برتر برای مراقبت‌های بهداشتی مبتنی بر BCI در خاورمیانه و شمال آفریقا همکاری خواهد کرد.

مت انجل(Matt Angle)، مدیرعامل پارادرومیکس در بیانیه‌ای گفت: ما با همکاری یکدیگر می‌توانیم نرخ نوآوری در BCI را تسریع کنیم و دسترسی به درمان‌های تاثیرگذار مبتنی بر BCI را گسترش دهیم.

«پارادرومیکس» یکی از چندین شرکتی است که برای تجاری‌سازی رابط‌های مغز و رایانه رقابت می‌کنند که مهم‌ترین آنها شاید استارت‌آپ متعلق به ایلان ماسک موسوم به نورالینک(Neuralink) باشد. این شرکت در اوایل ماه جاری اعلام کرد که فناوری خود را در سه بیمار انسانی کاشته است.

درباره شرکت‌های دیگر در این حوزه می‌توان از «پریسیژن نوروساینس»(Precision Neuroscience) و شرکتی به نام سینکرون(Synchron) که توسط جف بزوس و بیل گیتس حمایت می‌شود، نام برد که آنها نیز ایمپلنت‌های مغزی خود را در انسان کاشته‌اند. البته هیچ یک از این شرکت‌ها مهر تایید نهایی سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) را دریافت نکرده‌اند.

رابط مغز و کامپیوتر پارادرومیکس، کانکسوس(Connexus) نام دارد که مجموعه‌ای از الکترودهای کوچک است که برای کاشت مستقیم در بافت مغز طراحی شده‌اند. این سامانه در نهایت می‌تواند به بیماران مبتلا به فلج شدید کمک کند تا با رمزگشایی سیگنال‌های عصبی، توانایی خود را در برقراری ارتباط مجدد به دست آورند.

این شرکت در حال آماده شدن برای راه‌اندازی اولین آزمایش انسانی خود در سال جاری است و ثبت نام رسمی بیماران خود را در ماه ژوئیه اعلام کرد. فناوری این شرکت هنوز توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده تایید نشده است و هنوز راه زیادی تا تجاری شدن در پیش دارد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.