سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

February 16, 2025
16:40 یکشنبه، 28ام بهمنماه 1403
کد خبر: 185518

برادکام و TSMC به‌دنبال تصاحب بخش‌های کلیدی اینتل

منبع: زومیت

وال‌استریت ژورنال در گزارشی اختصاصی می‌گوید برادکام و تی‌اس‌ام‌سی به‌دنبال خرید بخش‌های مهمی از کسب‌وکار اینتل هستند.

به‌گزارش وال‌استریت ژورنال، برادکام و TSMC هر دو در حال بررسی سناریوهایی هستند که می‌تواند به تجزیه‌ی اینتل، به دو بخش مجزا منجر شود.

به‌گفته‌ی منابع آگاه، برادکام در حال ارزیابی دقیق بخش طراحی و بازاریابی تراشه‌های اینتل است. این شرکت تاکنون به‌طور غیررسمی با مشاوران خود در مورد ارائه‌ی پیشنهاد خرید گفت‌وگو کرده، اما احتمالاً تنها در صورتی اقدام خواهد کرد که یک شریک برای تصاحب بخش تولید تراشه‌های اینتل پیدا کند.

منابع تأکید دارند که تاکنون هیچ پیشنهادی رسمی به اینتل ارائه نشده و برادکام ممکن است در نهایت از این معامله صرف‌نظر کند.

از سوی دیگر، TSMC در حال بررسی امکان کنترل بخشی یا کل تأسیسات تولیدی اینتل است. گفته می‌شود شرکت تایوانی شاید از طریق یک کنسرسیوم سرمایه‌گذاری یا ساختارهای مشابه، اقدام به تصاحب این کارخانه‌ها کند.

با وجود اینکه مذاکرات هنوز در مراحل اولیه قرار دارد، در صورت عملی‌شدن سناریو، اینتل احتمالاً به دو بخش مستقل -یکی متمرکز بر طراحی تراشه و دیگری بر تولید آن- تقسیم شود؛ تغییری که می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر صنعت نیمه‌هادی جهان داشته باشد.

برادکام و TSMC درحال‌حاضر هیچ همکاری مستقیمی با یکدیگر ندارند و مذاکرات هر دو شرکت درباره‌ی تصاحب بخش‌هایی از اینتل همچنان در مراحل اولیه و عمدتاً غیررسمی است.

آنچه امروز به‌عنوان یک معامله‌ی احتمالی مطرح شده، تا چند سال پیش غیرقابل‌ تصور بود. مشکلات اخیر آبی‌ها، غول تراشه‌ی آمریکایی را به هدفی جذاب برای خرید تبدیل کرده است. اگر این مذاکرات به نتیجه برسد، احتمالاً اینتل پس از دهه‌ها سلطه‌بر بازار پردازنده برای کامپیوترهای شخصی و دیتاسنتر، به دو بخش مستقل تجزیه شود.

فرانک یری، مدیر اجرایی موقت اینتل، رهبری مذاکرات را بر عهده دارد و همچنین در حال رایزنی با مقامات دولت دونالد ترامپ است؛ چراکه مقامات آمریکایی نگران سرنوشت شرکتی هستند که از نظر امنیت ملی، نقشی حیاتی برای آن کشور دارد.

به‌گفته‌ی منابع آگاه، یری تأکید دارد که اولویت اصلی او، بیشینه‌سازی ارزش سهامداران اینتل است؛ اما اینکه این هدف چگونه محقق خواهد شد، هنوز مشخص نیست.

اینتل در ماه‌های اخیر فرایند جداسازی واحد تولید تراشه‌های خود از سایر بخش‌های شرکت را آغاز کرده است؛ اقدامی که بسیاری از تحلیلگران آن را مقدمه‌ای برای تجزیه‌ی احتمالی این شرکت می‌دانند.

گفته می‌شود دولت ترامپ از TSMC خواسته است گزینه‌ی خرید اینتل را بررسی کند؛ موضوعی که نشان می‌دهد دولت آمریکا مستقیماً در سرنوشت تیم آبی نقش دارد؛ بااین‌حال، یکی از مقامات کاخ سفید تأکید دارد که ترامپ به‌احتمال زیاد از معامله‌ای که به واگذاری کارخانه‌های اینتل به یک شرکت خارجی منجر شود، حمایت نخواهد کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.