سخت‌افزار

سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

February 18, 2025
12:10 سه شنبه، 30ام بهمنماه 1403
کد خبر: 185686

پشتیبانی مایکروسافت از پردازنده‌های نسل ۱۰ اینتل همچنان ادامه دارد

منبع: زومیت

مایکروسافت پشتیبانی از پردازنده‌های نسل هشتم و نهم و دهم اینتل را در ویندوز ۱۱ متوقف نکرده است.

گزار‌ش‌های پیشین ادعا می‌کردند که مایکروسافت پشتیبانی از پردازنده‌های نسل ۱۰ اینتل را در ویندوز ۱۱ نسخه‌ی 24H2 کنار گذاشته است؛ اما این ادعا صحت ندارد. مایکروسافت می‌گوید که الزامات سخت‌افزاری ویندوز ۱۱ از سال ۲۰۲۱ تغییری نکرده است.

الزامات سخت‌افزاری نسخه‌ی 24H2 ویندوز ۱۱ نیز همان نکات قبلی هستند؛ مگر اینکه قصد داشته باشید از قابلیت‌های هوش مصنوعی استفاده کنید که به واحد پردازش عصبی (NPU) نیاز دارند. الزامات سخت‌افزاری ویندوز ۱۱ به‌طور رسمی در وبسایت OEM مایکروسافت درج شده‌اند تا شرکت‌های سازنده‌ی کامپیوتر (OEM) به‌راحتی متوجه شوند که ویندوز ۱۱، از‌جمله نسخه‌ی 24H2، به چه سخت‌افزاری نیاز دارد.

در ۱۳ فوریه ۲۰۲۵ (۲ بهمن ۱۴۰۳)، مایکروسافت سند پشتیبانی خود با عنوان پردازنده‌های اینتل پشتیبانی‌شده در ویندوز ۱۱ نسخه‌ی 24H2 را به‌روزرسانی و اطلاعات جدیدی درباره‌ی این نسخه اضافه کرد. دو تغییر اصلی در این سند مشاهده می‌شود: ۱. عنوان سند برای اشاره‌ی مستقیم به نسخه‌ی 24H2 ویندوز ۱۱ تغییر کرده است؛ ۲. فهرست پردازنده‌های پشتیبانی‌شده دیگر شامل پردازنده‌های نسل هشتم و نهم و دهم اینتل نمی‌شود.

این تغییر باعث شد برخی افراد تصور کنند که ویندوز ۱۱ نسخه‌ی 24H2 از پردازنده‌های‌ کامت‌لیک اینتل قدیمی دیگر به‌طور رسمی پشتیبانی نمی‌کند. حال نکته‌ این است که این اسناد در اصل برای کاربران عادی نیستند. اسناد مایکروسافت در‌واقع لیستی از پردازنده‌های پیشنهادی برای شرکت‌هایی مانند HP و لنوو است که کامپیوترهای جدید تولید می‌کنند. این شرکت‌ها باید از پردازنده‌های جدیدتر در محصولات خود استفاده کنند.

همان‌طورکه در سند مایکروسافت آمده، این شرکت به‌وضوح اعلام کرده است که OEMها می‌توانند از پردازنده‌های زیر برای دستگاه‌های جدید ویندوز ۱۱ استفاده کنند. دستگاه‌های جدید ویندوز ۱۱ باید از درایورهای جدید برخوردار باشند که برنامه‌ی سازگاری سخت‌افزاری ویندوز ۱۱ را گذرانده باشند. این یعنی مایکروسافت و اینتل نمی‌خواهند شرکت‌های سازنده در سال ۲۰۲۵ همچنان از پردازنده‌های قدیمی در کامپیوترهای جدید خود استفاده کنند.

مایکروسافت همیشه اسناد OEM را به‌روزرسانی کرده است تا از پردازنده‌های جدیدتر مانند نسل دوازدهم برای کامپیوترهای جدید پشتیبانی کند. این اتفاق در ویندوز ۷، ۸.۱، ۱۰ و حالا ۱۱ نیز رخ داده است. باوجوداین، اگر به صفحه‌ی رسمی پردازنده‌های پشتیبانی‌شده برای نسخه‌های 22H2 یا 23H2 ویندوز ۱۱ مراجعه کنید، همچنان پردازنده‌های نسل هشتم و نهم و دهم را در لیست پشتیبانی‌شده مشاهده خواهید کرد. دلیل نبود این پردازنده‌ها در اسناد نسخه‌ی 24H2 آن است که در سال ۲۰۲۵ توصیه‌ی آن‌ها برای شرکت‌های OEM منطقی نیست.

در نهایت برای نصب ویندوز ۱۱ الزامات سخت‌افزاری تغییر نکرده‌اند. علاوه‌بر این، مایکروسافت تأکید کرده است که سندهای پشتیبانی OEM به کاربران عادی مربوط نمی‌شوند. همان‌طور‌که در سند رسمی مایکروسافت آمده است: «تغییرات در فهرست پردازنده‌ها نشان‌دهنده‌ی تغییری در پشتیبانی موجود کاربران نیست و تنها به OEM‌ها کمک می‌کند تا پردازنده‌های مناسب برای دستگاه‌های جدید را انتخاب کنند.»

مایکروسافت پیشنهاد می‌کند که برای بررسی سازگاری، تنها از ابزار PC Health Check استفاده کنید و به اسناد OEM توجهی نکنید. در واقع، مایکروسافت حتی کاربران را از نصب نسخه‌ی 24H2 ویندوز ۱۱ روی هر دستگاهی، حتی اگر در فهرست رسمی نباشد، منع نمی‌کند. کاربران معمولی تا زمانی که TPM 2.0 داشته باشند، می‌توانتد از ویندوز ۱۱ استفاده کنتد. حتی اگر سیستم کاربر از TPM پشتیبانی نکند، همچنان می‌توان با تغییرات در رجیستری، الزامات را دور زد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.