تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

February 18, 2025
17:22 سه شنبه، 30ام بهمنماه 1403
کد خبر: 185738

مازیار نوربخش: کسب‌و‌‌کارهای سنتی مراقب تحول‌آفرینی هوش مصنوعی باشند

منبع: دنیای اقتصاد

مازیار نوربخش، رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران که در راس هیاتی در رویداد جهانی هوش مصنوعی با عنوان «هوش مصنوعی، همه‌چیز» (AI Everything) حضور یافته بود، طی گزارشی که از این سفر ارائه کرد با اشاره به تحولات پرسرعت فناوری هوش مصنوعی گفت شرکت‌هایی که همچنان به روش‌های سنتی فعالیت می‌کنند باید نسبت به رقابت با کسب‌وکارهایی که از هوش مصنوعی بهره می‌برند، آگاه و هوشیار باشند. به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، نوربخش در بخش دیگری از سخنانش، به ارائه گزارشی از حضور هیات ایرانی در رویداد جهانی هوش مصنوعی دبی با عنوان «هوش مصنوعی، همه‌چیز» پرداخت و گفت: «یکی از مهم‌ترین رویدادهای جهانی در حوزه هوش مصنوعی، رویداد

AI Everything‌ است که از سال ۲۰۱۹ با حمایت وزارت هوش مصنوعی امارات هر ساله برگزار می‌شود و بستری برای گفت‌وگو میان دولت‌ها، کسب‌وکارها و دانشگاه‌ها درباره تاثیرات اجتماعی و اقتصادی هوش مصنوعی فراهم می‌کند. تمرکز این رویداد بر حوزه‌هایی مانند توسعه پایدار، نوآوری در حمل‌ونقل، آموزش، کشاورزی و همچنین چالش‌های قانونی و اخلاقی هوش مصنوعی است.»

او با بیان اینکه در سال ۲۰۲۴، این رویداد با محوریت هوش مصنوعی مولد Generative AI، یادگیری ماشینی و نقش هوش مصنوعی در اقتصاد جهانی برگزار شد، توضیح داد: «این برنامه در سه بخش اصلی شامل سخنرانی‌های کلیدی، نمایشگاه تخصصی و کارگاه‌های آموزشی با رویکرد تسهیل همکاری‌های جهانی در اقتصاد جدید هوش مصنوعی برپا شد؛ به‌طوری که در چهارم فوریه، اجلاس جهانی هوش مصنوعی در ابوظبی برگزار شد که شامل سخنرانی‌های کلیدی، مباحث سیاستگذاری، اهدای جوایز و فرصت‌های شبکه‌سازی بود. در پنجم و ششم فوریه نیز نمایشگاه جهانی هوش مصنوعی در مرکز نمایشگاهی دبی اکسپو سیتی با حضور ۵۰۰ غرفه‌دار از شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های مختلف آغاز به کار کرد. در این رویداد بیش از ۶۰ کشور حضور داشتند و از ایران نیز در حدود ۱۴ استارت‌آپ در آن شرکت کردند.

همچنین نمایندگانی از کشورهای مختلف از جمله استونی، تجارب خود را در حوزه هوش مصنوعی و سیاستگذاری‌های این فناوری ارائه کردند.» نوربخش در ادامه به محورهای اصلی این رویداد پرداخت و گفت: «یکی از محورها، بررسی و معرفی کاربرد هوش مصنوعی در صنایع مختلف بود که نقش این فناوری در بهبود فرآیندها، افزایش بهره‌وری و تحول در صنایعی مانند بانکداری، انرژی، آموزش، زیرساخت، مراقبت‌های بهداشتی، هنر، خرده‌فروشی و ورزش را ارائه می‌کرد.

محور دیگر، سیاستگذاری و مدیریت هوش مصنوعی بود که تدوین چارچوب‌های قانونی و ایجاد هماهنگی جهانی برای بهره‌گیری مسوولانه از این فناوری در دستور کار قرار می‌داد.» به گفته نوربخش، ارائه محصولات و خدمات توسط استارت‌آپ‌های حوزه هوش مصنوعی، از جمله استارت‌آپ‌های ایرانی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی در زمینه‌های فنی، برنامه‌نویسی و مهارت‌های مدیریتی با حضور اساتید دانشگاه‌ها و متخصصان بین‌المللی، برگزاری مذاکرات تجاری با استارت‌آپ‌ها به‌منظور جذب سرمایه‌گذاری بین‌المللی با حضور شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی، ارائه راهکارهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای اتوماسیون فرآیندهای سازمانی، مدیریت مالی، زنجیره تامین و خدمات مشتریان، معرفی ابزارهای هوش مصنوعی برای پیش‌بینی بازار و رفتار مشتریان و برگزاری جلسات B۲B و مذاکرات تجاری با مدیران اجرایی، محققان و کارآفرینان حوزه هوش مصنوعی از جمله اقدامات و برنامه‌هایی بود که در این رویداد انجام گرفت.

او با بیان اینکه تیم ۱۰ نفره‌ای از اتاق در این رویداد حضور داشت که با تقسیم‌بندی دقیق، در بخش‌های مختلف شرکت کرده و اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک گذاشتند، افزود: «این حضور فرصتی ارزشمند برای بررسی آینده بازارها، ایجاد ارتباطات تجاری و درک تغییرات ناشی از هوش مصنوعی در کسب‌وکارها فراهم کرد. هوش مصنوعی نه‌تنها در بهینه‌سازی فرآیندهای داخلی سازمان‌ها موثر است، بلکه به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا مزیت رقابتی خود را در توسعه محصولات و بهبود تجربه مشتری افزایش دهند. نکته قابل‌توجه این است که هوش مصنوعی یک فناوری تحول‌آفرین (Disruptive Technology) محسوب می‌شود که قادر است الگوهای سنتی کسب‌وکار را دگرگون کند. بنابراین شرکت‌هایی که همچنان به روش‌های سنتی فعالیت می‌کنند، باید نسبت به رقابت با کسب‌وکارهایی که از هوش مصنوعی بهره می‌برند، آگاه باشند؛ به‌ویژه در صنایعی مانند خرده‌فروشی که پیش‌بینی رفتار مشتری اهمیت بالایی دارد، استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند موجب افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و بهبود فرآیندهای تصمیم‌گیری شود.»

به گفته رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق تهران پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۲ ارزش اقتصادی ایجادشده در جهان توسط هوش مصنوعی بین حداقل و حداکثر ۱۳ تا ۲۲ تریلیون دلار باشد که سهم هوش مصنوعی مولد از این میزان حدود ۴ تریلیون دلار تخمین زده می‌شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.