هوش مصنوعی

February 20, 2025
19:02 پنجشنبه، 2ام اسفندماه 1403
کد خبر: 185959

هوش مصنوعی گوگل قوی‌تر از برندگان مدال طلای مسابقات جهانی ریاضی

این طور که رسانه‌های خبری ادعا می‌کنند، آزمایشگاه تحقیقاتی پیشرو در زمینه هوش مصنوعی گوگل موسوم به «دیپ‌مایند» در حل مسائل هندسه در یک مسابقه بین المللی ریاضی از میانگین افرادی که مدال طلا گرفته‌اند هم پیشی گرفته است.

این سیستم هوشمند که AlphaGeometry2 نام دارد نسخه بهبود یافته سیستمی با نام AlphaGeometry است که دیپ‌مایند ژانویه گذشته آن را معرفی کرد. محققان مرکز دیپ‌مایند می‌گویند که سیستم جدید می‌تواند 84 درصد از تمام مسائل هندسه که در 25 سال گذشته در المپیاد ریاضی (IMO) به عنوان یک مسابقه بین المللی برای دانش آموزان دبیرستانی طرح شده است را به درستی حل کند.

آزمایشگاه تخصصی دیپ‌مایند بر این باورند که کلید هوش مصنوعی توانمند می‌تواند در کشف راهکارهای جدید برای حل مسائل چالش برانگیز هندسه و به ویژه هندسه اقلیدسی کمک کند و به همین خاطر مسابقه بین المللی ریاضی در حد دبیرستان می‌تواند بسیار کارآمد باشد.

اثبات قضایای ریاضی یا توضیح منطقی اینکه چرا یک قضیه ریاضی نظیر فیثاغورث درست است نیز مستلزم استدلال و توانایی انتخاب از طیف وسیع مراحلی است که توسط انسان به کار گرفته می‌شود. اگر دیپ‌مایند به سیستم هوشمند جدید دست پیدا کرده باشد، مهارت‌های حل مسئله توسط هوش مصنوعی می‌تواند یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌ها در این زمینه محسوب شود.

شرکت دیپ‌مایند تابستان گذشته سیستم جدیدی را به نمایش گذاشت که در آن سیستم AlphaGeometry2 با مدل رسمی هوش مصنوعی استدلالی AlphaProof ترکیب شده بود و در نهایت توانست از شش مسئله در مسابقات جهانی IMO 2024 چهار مشکل را حل کند. این سیستم علاوه بر مسائل هندسی همچنین می‌تواند در سایر حوزه‌های ریاضی از جمله کمک به محاسبات مهندسی پیچیده نیز به کار گرفته شود.

منبع: techcrunch.com

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.