سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

February 21, 2025
11:47 جمعه، 3ام اسفندماه 1403
کد خبر: 185991

بومی‌سازی تجهیزات اینترنت پرسرعت؛ پایانی برای هواوی و نوکیا

منبع: مهر

یک شرکت دانش‌بنیان با دریافت پروانه بهره‌برداری، رسماً فعالیت خود را در زمینه تولید انبوه تجهیزات ایستگاه پایه رادیویی ارتباطات بی‌سیم سلولی نسل چهارم آغاز کرد.

علی اکبر تدین، مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان فرابین در گفتگو با مهر، با اشاره به بومی سازی تجهیزات ایستگاه پایه رادیویی ارتباطات بی‌سیم سلولی در استان یزد گفت: این شرکت با تکیه بر توانایی‌های فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و به پشتوانه بیش از ۱۴ سال تحقیق و توسعه، موفق به بومی‌سازی تجهیزات دسترسی شبکه سلولی نسل چهارم شده است و در حال حاضر تعدادی از سایت‌های اپراتورهای موبایل کشور با تجهیزات این شرکت در حال سرویس‌دهی هستند.

تدوین افزود: با توانایی متخصصان ایرانی در حال حاضر قادر هستیم به صورت سالانه هزار دستگاه محصول تمام بومی ایستگاه پایه رادیویی نسل چهارم سلولی (LTE eNodeB) تولید کنیم.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۸۰ نفر نیروی تحقیق و توسعه به صورت مستقیم در این شرکت دانش‌بنیان که در پارک علم و فناوری دانشگاه یزد مستقر است، در حال فعالیت بر روی شبکه‌های سلولی نسل چهارم (LTE) و نسل پنجم (۵G) هستند، گفت: محصولات تولیدی این شرکت که تأییدیه‌های عملکردی را از اپراتورهای موبایل کشور دریافت کرده است، می‌تواند جایگزین محصولات شرکت‌های خارجی نظیر هواوی و نوکیا شود.

وی بیان کرد: با بومی‌سازی این محصول، علاوه بر اینکه گامی مهم در جهت خودکفایی و توسعه صنعت ارتباطات کشور برداشته شده است، نیاز به توان و نیروی خارجی برای نگهداری و سرویس‌های افزوده را نیز مرتفع می‌سازد.

تدین با اشاره به اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان ادامه داد: تولید این تجهیزات در داخل کشور علاوه بر کاهش وابستگی به خارج، می‌تواند به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی نیز کمک کند.

مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان فرابین تاکید کرد: این محصول در حال حاضر قابلیت استفاده در سایت‌های روستایی برای پوشش اینترنت پرسرعت در این مناطق را داراست و به رونق حوزه‌های نیازمند ارتباطات پرسرعت نظیر آموزش، درمان، اقتصاد در این مناطق کمک می‌کند.

وی ضمن بیان این مطلب که به زودی با ارتقای این محصول می‌تواند برای پوشش مناطق شهری نیز مورد استفاده قرار گیرد، گفت: انتظار می‌رود با حمایت نهادهای مرتبط، علاوه بر رفع نیاز بخشی از شبکه داخلی کشور و به‌روزرسازی تجهیزات شبکه سلولی، این محصول با فناوری بالا بتواند به بازارهای منطقه نیز راه پیدا کند و علاوه بر ایجاد صادرات دانش‌بنیان، نام کشور عزیزمان را در زمره صاحبان این فناوری در دنیا پرآوازه سازد.

تدین در پایان اعلام کرد: با توسعه فعالیت‌های تحقیق و توسعه، تولید تجهیزات شبکه سلولی نسل پنجم (۵G) نیز در برنامه آتی این شرکت قرار دارد که امید است در آینده نزدیک بخشی از نیاز کشور به این تجهیزات را مرتفع سازد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.