هوش مصنوعی

February 25, 2025
13:41 سه شنبه، 7ام اسفندماه 1403
کد خبر: 186349

پژوهشگر OpenAI: مهارت‌های نرم بزرگ‌ترین چالش هوش مصنوعی هستند

منبع: دیجیاتو

«کارینا انگوین» درباره چالش‌های هوش مصنوعی در یادگیری مهارت‌های نرم مانند خلاقیت و هوش هیجانی و تأثیر آن بر مشاغل آینده توضیح می‌دهد.

«کارینا انگوین» (Karina Nguyen)، پژوهشگر OpenAI، معتقد است مهارت‌هایی مانند خلاقیت و هوش هیجانی از دشوارترین قابلیت‌ها برای آموزش به هوش مصنوعی باقی خواهند ماند. انگوین که پیشتر در شرکت آنتروپیک فعالیت می‌کرد، پس از مشاهده پیشرفت مدل هوش مصنوعی Claude در برنامه‌نویسی، مسیر شغلی خود را از مهندسی به حوزه تحقیقات تغییر داد.

چالش‌های یادگیری مهارت‌های نرم توسط هوش مصنوعی
انگوین در مصاحبه‌ای با پادکست «Lenny’s Podcast» تأکید کرد باوجود تغییرات گسترده در مشاغل، مهارت‌های نرم همچنان ارزشمند خواهند ماند. او با اشاره به چالش‌های موجود در تحقیقات هوش مصنوعی گفت: «فکر می‌کنم فعالان این حوزه باید خلاق‌تر باشند و بتوانند بین حوزه‌های مختلف ارتباط برقرار کنند.»

انگوین معتقد است هوش مصنوعی در درجه اول وظایف تکراری را خودکار می‌کند اما در درک و تقلید مهارت‌هایی که طبیعی در انسان‌ها وجود دارد، با چالش‌های جدی مواجه است.

او افزود: «رؤیای هر پژوهشگر هوش مصنوعی خودکارسازی فرایند تحقیقات در این حوزه است البته ممکن است کمی ترسناک هم باشد. همین باعث می‌شود مدیریت افراد و مهارت‌های هوش هیجانی همچنان ضروری باقی بماند؛ زیرا اینها از سخت‌ترین مهارت‌هایی هستند که می‌توان به مدل‌ها آموزش داد.»

انگوین که درحال‌حاضر در OpenAI فعالیت می‌کند، عمدتاً درگیر مدیریت و هدایت تیم‌های تحقیقاتی است. او گفت دلیل تغییر مسیر شغلی‌اش مشاهده پیشرفت سریع مدل‌های هوش مصنوعی در مهارت‌هایی مانند برنامه‌نویسی بوده است.

تغییر مسیر شغلی و آینده شغلی پژوهشگران
انگوین همچنین به پیشرفت مداوم مدل‌های هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت مدل‌های کوچک‌تر اکنون در بسیاری از موارد از مدل‌های بزرگ‌تر هوشمندتر عمل می‌کنند؛ درنتیجه هزینه‌های این فناوری کاهش یافته و هوش مصنوعی بیش از پیش در دسترس قرار گرفته است. وی افزود:

«برای مثال، در حوزه سلامت، شاید دیگر نیازی نباشد برای تشخیص اولیه بیماری به پزشک مراجعه کنیم. کافی است علائم خود را به ChatGPT بدهیم و از آن بپرسیم دچار سرماخوردگی شده‌ایم یا بیماری دیگری داریم.»

انگوین توضیح داد که همچنان به آینده شغلی خود در دنیایی که تحت‌تأثیر هوش مصنوعی است، فکر می‌کند. «اگر مدل‌هایی که من روی آنها کار می‌کنم، روزی شغل من را خودکار کنند، شاید به نوشتن داستان‌های علمی-تخیلی یا کار در موزه روی بیاورم. گزینه‌های زیادی دارم.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.