/باMWC2025/ مردم در کنگره جهانی موبایل بارسلون «گوشتِ چاپشده» خوردند
در MWC بارسلونا از گوشت چاپ سهبعدی رونمایی شد؛ طعمی شبیه گوشت واقعی با همان ارزش غذایی، اما کاملاً گیاهی!
Novameat در رویداد MWC 2025 از فناوری چاپ سهبعدی برای تولید گوشت گیاهی رونمایی کرد که از نظر طعم، ظاهر و ارزش غذایی، کاملاً مشابه گوشت واقعی است. هرچند این فناوری برای استفادهی خانگی طراحی نشده، اما میتواند در صنعت غذا تحولی ایجاد کند.
براساس گزارشها، چاپگر سهبعدی Novameat میتواند گوشتهایی کاملاً خوراکی، قابل استفاده در انواع غذاهای گوشتی مانند تاکو، تولید کند. برخلاف تصور رایج، این محصول نه از رزین، بلکه از الیاف گیاهی ساخته شده تا ظاهر، بافت و طعمی مشابه گوشت واقعی داشته باشد.
Novameat تأکید دارد که گوشت چاپشده صرفاً تقلیدی از گوشت نیست، بلکه از نظر ارزش غذایی نیز کاملاً معادل با گوشت حیوانی است. این شرکت امیدوار است، فناوری چاپ سهبعدی گوشت بتواند جایگزین پایدارتری برای فرآوردههای گوشتی سنتی باشد و تأثیرات منفی زیستمحیطی تولید گوشت را کاهش دهد.
ممکن است این پرسش مطرح شود که چرا کسی باید یک چاپگر سهبعدی بخرد تا همبرگر چاپ کند، درحالیکه میتواند گوشت واقعی را مستقیماً بپزد؟ پاسخ این است که این فناوری برای مصرف خانگی طراحی نشده، بلکه شرکتها میتوانند از آن برای تولید محصولات گوشتی چاپ سهبعدی استفاده کنند.
شرکتکنندگان در MWC 2025 که تاکوهای ساختهشده با گوشت چاپ سهبعدی را امتحان کردند، میگویند این محصول از نظر ظاهر، بافت و طعم، تفاوتی با گوشت واقعی ندارد. هرچند نویسندهی گزارش خودش فرصت تست آن را نداشته، اما معتقد است که تست کور (بدون اطلاع از اینکه آیا گوشت واقعی است یا چاپشده) میتواند نشان دهد این فناوری تا چه حد توانسته جایگزین مناسبی برای گوشت باشد.