جبران عقبماندگی تاریخی کرمان با اتصال ۲۳۶ روستا به شبکه ملی اطلاعات
وسعت استان کرمان و پراکندگی جمعیت خدماترسانی به روستاهای مناطق دورافتاده را با سختیهایی از جمله تاخیر در توسعه زیرساختها ارتباطی، آنتندهی و اینترنت همراه روبه رو کرده است؛ محدودیتی که رفع آن از جمله اولویت های دولت چهاردهم است تا به سرعت رفع شود و مسئولان میگویند ۲۳۶ روستا در این دولت به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند.
استان کرمان با بیش از ۱۱ درصد وسعت کشور و مساحت ۱۸۳ هزار و ۲۸۵ کیلومتر مربع به عنوان پهناورترین استان ایران شناخته می شود که براساس آخرین وضعیت تقسیمات کشوری دارای ۲۵ شهرستان، ۶۱ بخش، ۱۶۸ دهستان، ۸۴ شهر و دارای ۱۱ هزار آبادی است که از این تعداد پنج هزار و ۹۳۰ روستا دارای سکنه هستند.
گستردگی پهناورترین استان کشور، تعداد بالای روستاها و پراکندگی جمعیت از یک سو و همچنین کویری و کوهستانی بودن مناطق مختلف این استان از سوی دیگر موانعی برای توسعه خدمات رسانی ایجاد کرده که این چالش ها به ویژه در حوزه ارتباطات و آنتن دهی تلفن همراه باعث عقب ماندگی های تاریخی این استان شده بود.
گرچه با وجود توجه دولت و اقدامات انجام شده، بیش از ۹۰ درصد پهنه استان کرمان امروزه به اینترنت پرسرعت متصل شده است اما هنوز مناطق محروم و دور افتاده زیادی از این نعمت بیبهره هستند، آنتن دهی و اینترنت در سطح جاده ها ، همه جا به وضعیت مطلوب نرسیده ایم و افرادی هستند که مجبورند برای استفاده از دنیای بیپایان مجازی یا آموزش های اینترنتی کیلومتر ها راه را طی تا این نیاز خود را تامین کنند.
همین امر باعث شده که مسئولان دولت چهاردهم با هدف رفع این نیاز اساسی مردم توسعه شبکه ارتباطی اطلاعات را در دستور کار و اولویت قرار دهند و در فرصت حدود هفت ماهه فعالیت این دولت اقدامات خوبی نیز انجام گرفته؛ آنگونه که مسئولان گزارش می دهند ۲۳۶ روستا از این نعمت بهره مند شده اند و سرعت توسعه خطوط ارتباطی اینترنت و آنتن دهی تلفن همراه با شتاب و به صورت مویرگی در حال گسترش در رگ های دیار کریمان است.
روستاهایی که حتی از کوچک ترین آنتن دهی تلفن همراه بی بهره بوده اند این روزها به اینترنت پرسرعت ۴g و ۵g مجهز می شوند و می توانند از این طریق ضمن پیگیری اشتغال از محل فروش صنایع دستی و تولیدات خود، از جدیدترین امکانات رفاهی و آموزشی دنیای وب نیز بهره مند شوند
روستاهایی که حتی از کوچک ترین آنتن دهی تلفن همراه بی بهره بوده اند این روزها به اینترنت پرسرعت ۴g و ۵g مجهز می شوند و می توانند از این طریق ضمن پیگیری اشتغال از محل فروش صنایع دستی و تولیدات خود، از جدیدترین امکانات رفاهی و آموزشی دنیای وب نیز بهره مند شوند.
اتصال ۲۳۶ روستا با بیش از یک همت اعتبار
معاون اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تشریح عملکرد این مجموعه می گوید: ۲۳۶ روستای استان کرمان با راه اندازی و ارتقای ایستگاه های تلفنهمراه با فناوریهای ۲G، ۳G و ۴G از ابتدای آغاز به کار دولت چهاردهم تاکنون به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند.
آزاده تاج الدینی اظهار داشت: حدود ۹۰۰ میلیارد تومان برای احداث سایتهای جدید و حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای ارتقای سایتهای موجود هزینه و در مجموع بیش از یک همت اعتبار برای ارتقای زیرساخت های ارتباطی استان کرمان به کار گرفته شده است.
وی با اشاره به توسعه ارتباطات استان کرمان در سال های پس از انقلاب افزود: زیرساخت های دیار کرمان این روزها با شدت بیشتری در حال توسعه است و در این زمینه شاهد رشد چشمگیری هستیم.
۹۹ درصد روستاها دارای پوشش ۲G
این مسئول یادآور شد: پوشش شبکه ۲G یا مکالمه هم اکنون در روستاهای استان کرمان به بیش از ۹۹ درصد رسیده و اکنون حدود ۹۹ درصد روستاهای ما می توانند از مکالمه تلفن همراه خود در این مناطق بهراحتی استفاده کنند.
اینترنت پرسرعت از ۵۰ به ۹۰ درصد روستاها رسید
وی با بیان اینکه پوشش بخش اینترنت روستایی ما نیز به حدود ۹۰ درصد رسیده است گفت: این آمار در ۲ سال و نیم پیش فقط ۵۰ درصد بود که رشد خوبی داشته است.
تاج الدینی در ادامه با اشاره به نیاز شهروندان در شهرها و روستاهای استان کرمان به اینترنت پرسرعت تاکید کرد: ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان کرمان امروزه به اینترنت پرسرعت تجهیز شدند و این آمار در حال افزایش است.
وی ادامه داد: وضعیت توسعه آنتن دهی و اینترنت همراه به نحوی بوده که وضعیت برخی از روستاها با شهرها برابری می کند، استفاده کمتر از ترافیک و پهنای باند باعث شده که سرعت دسترسی در این روستاها حتی از شهرها بیشتر باشد و مردم ما بهراحتی در مناطق مختلف این استان بتوانند از خدمات شبکه ملی اطلاعات بهره لازم را ببرند.
اتصال تمامی روستاها در دولت چهاردهم به اینترنت پرسرعت
معاون اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان افزود: باوجود هدف گذاری ها به نظر می رسد با تداوم این روند ما تا پایان این دولت، دیگر روستایی بدون اینترنت پرسرعت نداشته باشیم و تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار کرمان به عنوان پهناورترین استان کشور به اینترنت پرسرعت متصل می شوند.
باوجود هدف گذاری ها به نظر می رسد با تداوم این روند ما تا پایان این دولت، دیگر روستایی بدون اینترنت پرسرعت نداشته باشیم و تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار کرمان به عنوان پهناورترین استان کشور به اینترنت پرسرعت متصل می شوند
وی ادامه داد: هدف از توسعه اتصال روستاهای استان کرمان به شبکه ملی اطلاعات، ایجاد دسترسی بیشتر ساکنان مناطق محروم، کمتر برخوردار و کمتر توسعه یافته به خدمات و سرویس های شبکه پهنباند بوده و این مهم امروزه با حمایت های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و استان با شتاب بیشتری پیگیری می شود.