سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

April 6, 2025
15:36 یکشنبه، 17ام فروردینماه 1404
کد خبر: 189771

مشخصات اولین تراشه اختصاصی شیائومی فاش شد

منبع: زومیت

شیائومی برای کاهش وابستگی به شرکت‌های تراشه‌ساز ازجمله کوالکام، بار دیگر در مسیر توسعه‌ی سیستم-روی-چیپ اختصاصی گام برمی‌دارد.
شیائومی که قبلاً توسعه‌ی تراشه‌های اختصاصی را متوقف کرده بود، ظاهراً خود را برای بازگشت جدی به عرصه‌ی ساخت سیستم-روی-چیپ (SoC) آماده می‌کند. در همین راستا، جزئیاتی از تلاش بعدی این غول فناوری چینی برای ساخت پردازنده‌ی اختصاصی گوشی‌های هوشمند فاش شده است.

درحالی‌که شایعات اولیه از طراحی پیشرفته‌ی مبتنی‌بر لیتوگرافی ۳ نانومتری حکایت داشتند، افشاگر معروف، Fixed Focus Digital اعلام کرد که اولین تراشه‌ی مبتنی‌بر معماری Arm v9 شیائومی از فرایند ساخت N4P شرکت TSMC بهره خواهد برد. این فرایند تولید که نسبت به فناوری‌های مدرن‌تر، بالغ‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر است، رویکرد متعادل شیائومی در بازگشت به بازار تراشه‌ها با تمرکز همزمان بر عملکرد و بهره‌وری تولید را نشان می‌دهد.

بر اساس اطلاعات فاش‌شده، سیستم-روی-چیپ اختصاصی بعدی شیائومی یک هسته‌ی قدرتمند Cortex-X925 با فرکانس ۳٫۲ گیگاهرتز، سه هسته‌ی Cortex-A725 با فرکانس ۲٫۶ گیگاهرتز و چهار هسته‌ی کم‌مصرف Cortex-A520 با فرکانس ۲ گیگاهرتز خواهد داشت.

اگرچه ترکیب فاش‌شده از هسته‌های تراشه‌ی بعدی شیائومی به‌معنای قدرت پردازشی در سطح پرچمدار نیست، اما برای گوشی‌های میان‌رده بسیار مناسب به‌نظر می‌رسد و احتمالاً اولین‌بار در گوشی شیائومی 15S مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

گفته می‌شود سیستم-روی-چیپ بعدی شیائومی از پردازنده‌ی گرافیکی Imagination Technologies مدل IMG DXT72 با فرکانس ۱٫۳ گیگاهرتز بهره خواهد برد. جالب اینکه بر اساس تخمین‌های اولیه، عملکرد این گرافیک می‌تواند از آدرینو ۷۴۰ موجود در اسنپدراگون ۸ نسل ۲ نیز بهتر باشد؛ موضوعی که نوید قابلیت‌های گرافیکی قدرتمندی را می‌دهد.

در بخش‌های دیگر تراشه، شیائومی قصد دارد پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) را به‌صورت اختصاصی طراحی کند؛ اما برای ماژول‌هایی مانند مودم 5G و واحد پردازش دیجیتال (DSP) احتمالاً از راهکارهای شرکت‌هایی مانند مدیاتک، Synopsys یا حتی هواوی بهره خواهد برد؛ انتخابی که احتمالاً وابسته به شرایط دسترسی و عوامل ژئوپولیتیکی خواهد بود.

شیائومی با توسعه‌ی تراشه‌ی اختصاصی، گام مهمی در راستای کاهش وابستگی به تأمین‌کنندگان متفرقه مانند کوالکام و مدیاتک برمی‌دارد. این استراتژی نه‌تنها کنترل بیشتری بر همگرایی سخت‌افزار و نرم‌افزار برای این برند فراهم می‌کند، بلکه امکان مدیریت بهتر زنجیره‌ی تأمین و هزینه‌های تولید را در اختیار آن قرار می‌دهد.

باید توجه داشت که محدودیت‌های صادراتی ایالات‌متحده می‌تواند دسترسی شیائومی به فناوری‌های پیشرفته‌ی تولید تراشه را تحت‌تأثیر قرار دهد و در نتیجه، جدول زمانی تولید و ظرفیت‌های نهایی تغییر یابد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.