فناوری اطلاعات

April 9, 2025
14:24 چهارشنبه، 20ام فروردینماه 1404
کد خبر: 190011

آغاز همکاری‌های فناوری تهران و توکیو

معاونان وزرای ارتباطات ایران و ژاپن در دیداری راهبردی در توکیو، بر گسترش همکاری‌های فناورانه در حوزه‌های کلیدی هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال و توسعه زیرساخت‌های پایدار ارتباطی تأکید کردند.

به گزارش مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات، احسان چیت‌ساز، معاون سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان، در تداوم پیگیری برنامه راهبردی «دیپلماسی فناوری» سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات در دولت چهاردهم و در راستای توسعه روابط و همکاری‌ها، در سفر به توکیو با تاکو ایماگاوا، معاون بین‌الملل وزارت امور داخلی و ارتباطات ژاپن (MIC) دیدار و گفت‌وگو کرد.
در این نشست، چیت ساز و ایماگاوا بر لزوم گسترش و ارتقای همکاری‌های راهبردی در حوزه‌های هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال، حکمرانی فناوری و توسعه پایدار زیرساخت‌های ارتباطی تأکید کردند.

چیت‌ساز در این نشست با ارائه‌ای جامع از برنامه اقدام وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم، به تشریح چشم‌انداز تحول دیجیتال و اقتصاد هوشمند ایران پرداخت.
وی ضمن معرفی برنامه‌های راهبردی ایران در زمینه هوش مصنوعی، تقویت زیرساخت‌های ارتباطی، حمایت از اکوسیستم استارتاپی و حکمرانی داده‌ها، همکاری با ژاپن را فرصتی مغتنم برای گسترش این برنامه‌ها برشمرد.
ایجاد «مرکز نوآوری دیجیتال ایران-ژاپن» برای همکاری فناورانه، تحقیقاتی و استارتاپی، همکاری دوجانبه در حوزه سیاست‌گذاری فناوری‌های نوظهور همچون هوش مصنوعی، کلان داده و تنظیم‌گری پلتفرم‌ها و تربیت نیروی انسانی متخصص در اقتصاد دیجیتال از طریق برنامه‌های مشترک دانشگاهی از جمله محورهایی بود که معاون وزیر ارتباطات در این نشست مطرح کرد.

چیت ساز همچنین بر ضرورت حمایت ژاپن از مشارکت فعال ایران در مجامع بین‌المللی فناوری و ارتباطات تاکید کرد.
تاکو ایماگاوا، معاون بین‌الملل وزارت ارتباطات ژاپن نیز که پیشینه‌ای برجسته در سیاست‌گذاری ارتباطات بین‌الملل و تدریس در دانشگاه‌هایی همچون توکیو، واسدا و استنفورد دارد، ضمن استقبال از پیشنهادات معاون وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی، آمادگی کامل کشورش را برای آغاز فصل نوینی از همکاری‌های دیجیتال میان ژاپن و ایران ابراز کرد.

وی در این دیدار اظهار داشت: «ایران با نگاهی بومی و بلندمدت، مسیر تحول دیجیتال را دنبال می‌کند و ژاپن از این رویکرد حمایت کرده و آمادگی کامل دارد تا با بررسی پیشنهادهای سازنده ایران، به این همکاری‌ها جامه عمل بپوشاند.»
در پایان، دو طرف برای تشکیل یک کارگروه مشترک اجرایی به منظور پیگیری و تحقق اهداف مطرح‌شده به توافق رسیدند.

این نشست نقطه عطفی برای آغاز روابطی عمیق و بلندمدت در عصر نوین همکاری های فناورانه میان دو کشور محسوب می‌شود؛ نقشه راهی تازه که نویدبخش همکاری گسترده‌تر و پویاتر تهران و توکیو در عرصه‌های جهانی ارتباطات و فناوری خواهد بود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.