خبر اول

هوش مصنوعی

April 9, 2025
15:55 چهارشنبه، 20ام فروردینماه 1404
کد خبر: 190040

گذرنامه جعلی ساخته‌شده با ChatGPT از سیستم امنیتی فرودگاه عبور کرد

منبع: زومیت

گذرنامه‌ی تولیدشده با هوش مصنوعی ChatGPT توانست از سیستم امنیتی یک فرودگاه با موفقیت عبور کند.
یکی از کاربران لینکدین نشان داد که چگونه گذرنامه‌ای جعلی، تولیدشده با ChatGPT، توانست فرایند احراز هویت دیجیتال در فرودگاه را با موفقیت پشت سر بگذارد. این آزمایش بحث شدیدی بین متخصصان امنیت سایبری برانگیخت و تردیدهای جدی درمورد اعتبار پروتکل‌های سنتی «احراز هویت مشتری» (KYC) ایجاد کرد.

بوریس موسیلاک، کارآفرین فناوری و سرمایه‌گذار خطرپذیر، گذرنامه‌ی جعلی را تنها در چند دقیقه ساخت و نتیجه را در پروفایل لینکدین خودش به‌اشتراک گذاشت. گذرنامه‌ی ساختگی چنان واقعی به‌نظر می‌رسد که بحث گسترده‌ای در خصوص آمادگی سیستم‌های احراز هویت امروزی برای دفاع در برابر حملات مبتنی‌بر هوش مصنوعی ایجاد کرد.

معمولاً محتوای تولیدشده با هوش مصنوعی به‌دلیل ناهماهنگی‌هایی در قالب‌بندی، کیفیت پایین تایپوگرافی یا خطاهای دیگر، به‌راحتی قابل تشخیص هستند؛ اما نمونه‌ی جعلی موسیلاک تقریباً از یک گذرنامه‌ی قانونی قابل تمایز نبود. ناظران اشاره می‌کنند که فرایند جعل اسناد به‌طور قابل‌توجهی سریع‌تر و دردسترس‌تر از گذشته و ابزارهای سنتی مانند ادوبی فتوشاپ شده است.

اگرچه گذرنامه‌ی ساختگی احتمالاً به‌دلیل نداشتن تراشه‌ی داخلی در برابر بررسی دقیق تاب نمی‌آورد، اما برای عبور از ابتدایی‌ترین رویه‌های KYC که توسط برخی سرویس‌های فین‌تک به‌کار گرفته می‌شود، کافی ظاهر شد. پلتفرم‌هایی مانند رولوت یا بایننس که صرفاً بر ارسال عکس شناسایی کاربر اتکا دارند، اکنون ممکن است به‌طور ویژه‌ای در برابر سواستفاده ازطریق فناوری دیپ‌فیک آسیب‌پذیر باشند.

در واکنش به چنین موضوعی، کارشناسان اتخاذ گسترده‌تر تکنیک‌های احراز هویت مبتنی‌بر فناوری NFC و اسناد هویتی الکترونیکی (eID) را توصیه می‌کنند. این رویکردها، احراز هویت در سطح سخت‌افزاری را ممکن می‌کنند و بدین ترتیب مقاومت بیشتری در برابر جعل با هوش مصنوعی نشان می‌دهند.

جالب است که تنها ۱۶ ساعت پس‌از پست موسیلاک، تلاش برای تکرار آزمایش با شکست مواجه شد؛ ChatGPT با استناد به پروتکل‌های ایمنی و محدودیت در ایجاد اسناد جعلی، از تولید گذرنامه‌ی تقلبی امتناع کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.