سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

April 22, 2025
12:33 سه شنبه، 2ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191038

توسعه باتری‌های نسل بعدی با شارژ سریع‌تر و عمر طولانی‌تر

منبع: ایسنا

یک گروه تحقیقاتی با استفاده از ذرات قلع در اندازه نانو و کربن سخت، آنُد پرقدرت و با چگالی انرژی بالایی تولید کرده‌اند که می‌تواند پیشرفتی برای نسل بعدی باتری‌ها باشد.

تقاضا برای باتری‌هایی با قابلیت شارژ فوق‌العاده سریع و چگالی انرژی بالا در بخش‌های مختلف از وسایل نقلیه الکتریکی گرفته تا سیستم‌های ذخیره انرژی در مقیاس بزرگ (ESS) رو به رشد است و یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه علم و فناوری و مؤسسه تحقیقات انرژی کره، نسل بعدی آنُدهای امیدوارکننده‌ای را توسعه داده‌اند که ممکن است این نیازهای حیاتی را برطرف کند.

به نقل از اس‌اف، در حالی که گرافیت، رایج‌ترین ماده برای ساخت آنُد در باتری‌های لیتیوم یونی (LIBs) است و پایداری ساختاری قوی را ارائه می‌دهد، اما به دلیل ظرفیت پایین و نرخ شارژ/دشارژ پایین محدود شده است. برای غلبه بر این محدودیت‌ها، محققان یک طرح برای ساخت یک الکترود جدید را پیشنهاد کرده‌اند که کربن سخت با قلع (Sn) در آن ترکیب شده است.

کربن سخت یک ماده کربنی نامنظم با ریز منافذ و مسیرهای فراوان است که انتشار سریع یون‌های لیتیوم و سدیم را تسهیل می‌کند. این ساختار هم ذخیره انرژی بالا و هم استحکام مکانیکی را امکان پذیر می‌کند و این ویژگی، آن را برای کاربردهای با سرعت بالا و عمر طولانی ایده‌آل می‌کند.

با این حال، ترکیب قلع چالش دیگری را ایجاد کرد. هرچه ذرات قلع کوچکتر باشند، به طور مؤثرتری انبساط حجمی مشکل‌ساز، کاهش و ثبات کلی افزایش می‌یابد، اما متاسفانه، نقطه ذوب پایین قلع (حدود ۲۳۰ درجه سانتیگراد) سنتز چنین ذرات ریزی را دشوار می‌کند. محققان با استفاده از فرآیند سُل-ژل و به دنبال آن کاهش حرارتی، به این موضوع پرداختند و با موفقیت نانوذرات قلع زیر ۱۰ نانومتری توزیع شده یکنواخت را در ماتریس کربن سخت جاسازی کردند.

نانوذرات قلع نه تنها به عنوان مواد فعال عمل می‌کنند، بلکه به عنوان کاتالیزورهایی عمل می‌کنند که باعث تبلور کربن سخت می‌شوند. در طول چرخه الکتروشیمیایی، تشکیل برگشت پذیر پیوندهای Sn-O به افزایش ظرفیت باتری از طریق واکنش‌های تبدیلی کمک می‌کند.

الکترود مهندسی شده عملکرد بسیار خوبی را در باتری‌های لیتیوم یون نشان داده است، عملکرد پایدار را در ۱۵۰۰ چرخه تحت شرایط شارژ سریع ۲۰ دقیقه‌ای حفظ می‌کند، در حالی که به چگالی انرژی حجمی ۱.۵ برابر بیشتر از آندهای گرافیت معمولی دست می‌یابد. این دستاورد نشان‌دهنده‌ ادغام موفقیت‌آمیز توان بالا، انرژی بالا و عمر چرخه طولانی در یک الکترود است.

این الکترود همچنین عملکرد فوق‌العاده‌ای را در باتری‌های سدیم یون (SIBs) نشان داده است. یون‌های سدیم معمولا واکنش‌پذیری ضعیفی با مواد آند معمولی مانند گرافیت یا سیلیکون نشان می‌دهند. با این حال، ساختار نانو کامپوزیت سخت کربن-قلع، پایداری عالی و سریع را در محیط‌های سدیمی حفظ می‌کند و این بر تطبیق پذیری باتری جدید در چندین پلتفرم باتری تاکید دارد.

این مطالعه نشان دهنده نقطه عطف جدیدی در توسعه نسل بعدی باتری‌ها با کارایی بالا است و نویدبخش برنامه‌های کاربردی در وسایل نقلیه الکتریکی، سیستم‌های هیبریدی و ESS در مقیاس شبکه است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.