سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

April 22, 2025
12:17 سه شنبه، 2ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191039

مقاومت کاربران ویندوز ۱۰ در برابر مهاجرت به ویندوز ۱۱

منبع: زومیت

مایکروسافت تلاش می‌کند کاربران را به ارتقای سیستم و مهاجرت به ویندوز ۱۱ ترغیب کند، اما مانع سخت‌افزاری مهمی همچنان راه را سد کرده است.
اگرچه پشتیبانی رسمی از ویندوز ۱۰ در اکتبر سال جاری (مهر و آبان ۱۴۰۴) پایان خواهد یافت، این نسخه همچنان محبوب‌ترین سیستم‌عامل مایکروسافت به‌شمار می‌رود. البته فاصله‌ی بین کاربران ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱ با سرعت در حال کاهش است. طبق آمار Statcounter، درحال‌حاضر ۵۴٫۲ درصد از کامپیوترهای ویندوزی از ویندوز ۱۰ و ۴۲٫۶۹ درصد از ویندوز ۱۱ استفاده می‌کنند.

اما چرا کاربران هنوز هم به ویندوز ۱۰ وفادار مانده‌اند؟ به‌نظر می‌رسد الزام وجود TPM 2.0 در ویندوز ۱۱، مانع اصلی مهاجرت کاربران به نسخه‌ی جدید باشد. پست مایکروسافت با تأیید این موضوع، مزایای استفاده از TPM 2.0 را شرح داده است.

مایکروسافت سعی دارد کاربران را متقاعد کند که با ارتقای پردازنده یا مادربورد خود، امکان استفاده از TPM 2.0 و به‌دنبال آن، نصب ویندوز ۱۱ را داشته باشند، زیرا این سخت‌افزار، پیش‌نیاز بسیاری از قابلیت‌های امنیتی نسخه‌ی جدید ویندوز است.

چرا TPM در ویندوز ۱۱ اهمیت دارد؟

مایکروسافت امنیت را به‌عنوان یکی از ارکان اصلی ویندوز ۱۱ معرفی می‌کند و TPM 2.0 در این مسیر نقش حیاتی دارد:

محافظت از داده‌ها: TPM داده‌های حساس را رمزنگاری می‌کند تا دسترسی هکرها به اطلاعات شخصی، مالی و فایل‌های محرمانه دشوار شود.
تضمین صحت نرم‌افزارها: TPM با بررسی یکپارچگی نرم‌افزار و فرم‌ور سیستم، از اجرای بدافزارها هنگام بوت جلوگیری می‌کند (قابلیتی به نام Secure Boot).
مقاومت در برابر دستکاری فیزیکی: در صورت تلاش برای دستکاری سخت‌افزار سیستم، TPM تغییرات را شناسایی و از بوت شدن سیستم جلوگیری می‌کند.
پشتیبانی از قابلیت‌های امنیتی پیشرفته: بسیاری از ویژگی‌های امنیتی مهم ویندوز ۱۱ از TPM بهره می‌برند؛ این یعنی حتی اگر سیستم شما گم یا دزدیده شود، داده‌هایتان همچنان محافظت‌شده باقی می‌مانند.

چرا باید به ویندوز ۱۱ مهاجرت کنیم؟

مایکروسافت به برتری ویندوز ۱۱ اشاره می‌کند و دلایل زیر را برای ارتقاء به این سیستم‌عامل ارائه می‌دهد:

امنیت بیشتر: ویندوز ۱۱ با استفاده از TPM، یکپارچگی نرم‌افزارها را تضمین و داده‌های شما را رمزنگاری می‌کند.
تجربه‌ی کاربری بهتر: رابط کاربری جدید، عملکرد روان‌تر و قابلیت‌های مدرن باعث شده‌اند ویندوز ۱۱ تجربه‌ای به‌روزتر و کارآمدتر ارائه دهد.
آمادگی برای آینده: با مهاجرت به ویندوز ۱۱، سیستم شما آماده‌ی دریافت به‌روزرسانی‌ها و ویژگی‌های امنیتی آینده خواهد بود.
بااین‌حال، به‌نظر نمی‌رسد کاربران چندان پذیرای پیام‌های مایکروسافت باشند. این شرکت سال‌ها فرصت داشت تا کاربران را برای ارتقای پردازنده و مهاجرت به ویندوز ۱۱ متقاعد کند، اما موفقیت چندانی به‌دست نیاورد. شاید تنها اهرم مؤثر باقی‌مانده برای مایکروسافت، پایان رسمی پشتیبانی از ویندوز ۱۰ باشد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.