سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

April 23, 2025
13:03 چهارشنبه، 3ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191161

آمریکا دست به دامن زباله الکترونیک شد

منبع: دنیای اقتصاد

آمریکا برای مقابله با تحریم صادرات فلزات و عناصر معدنی کمیاب از چین، طی یک پروژه ۵۰ هزار پوند سخت‌افزار و هارددرایوهای دورریز دیتاسنترها را بازیافت کرد.

به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، با افزایش تنش تجاری میان آمریکا و چین و وضع تعرفه‌های وارداتی بر کالاهای هر دو کشور، صادرات عناصر کمیاب معدنی که چین تولیدکننده مهم آنها است نیز با تعرفه‌های سنگین روبه‌رو شده است. در همین راستا صنایع نظامی و فناوری با اختلال در زنجیره ذخایر روبه‌رو شده‌اند.

چین چهارم آوریل ۲۰۲۵ میلادی محدودیت‌های صادراتی جدیدی بر هفت عنصر کمیاب وضع کرده که فروش آنها نیازمند مجوز دولتی است. همین امر ارسال محموله‌های چنین موادی را از چین با چالش روبه‌رو کرده است. این اقدام در واکنش به افزایش تعرفه‌های واردات کالاهای چینی به آمریکا به ۱۴۵درصد انجام شد و بازارهای متکی بر این مواد استراتژیک را متزلزل کرد. از آن زمان تاکنون تعرفه‌های وارداتی آمریکا بر محصولات چینی به ۲۴۵ درصد رسیده است.

در حال حاضر بیش از نصف ذخایر مواد معدنی حیاتی مورد نیاز آمریکا از چین تامین می‌شود. اکنون پروژه پایلوتی انجام شده که احتمالا با تبدیل سخت‌افزارهای‌ دور ریز دیتاسنترها به منابع حافظ محیط‌زیست و معتبر عناصر کمیاب زمینی و فلزات گران‌بها، راه خلاصی برای آمریکا فراهم می‌کند.

مایکروسافت، وسترن دیجیتال، CMR و پدال پوینت رسایکلینگ در یک پروژه پایلوت بیش از ۵۰ هزار پوند هارددرایو و سخت‌افزارهای مخصوص سرور را که از رده خارج شده بودند، فرآوری کردند. گروهی از محققان با استفاده از یک روش شیمیایی عاری از اسید عناصر زمینی نادر مانند نئودیمیوم، پراسئودیمیوم و دیسپروسیوم را همراه طلا، مس، آلومینیوم و فولاد با درجه خلوص بالا استخراج کردند مواد بازیافتی هم اکنون به زنجیره ذخایر مربوط به وسایل نقلیه، انرژی بادی و نسل آینده محصولات الکترونیکی اضافه می‌شوند. در پروژه پایلوت نرخ بازیافت عناصر نادر و فلزات پایه به ۹۰ درصد رسید.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.