لبه تکنولوژی

April 23, 2025
18:10 چهارشنبه، 3ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191195

ایلان ماسک: تولید ربات اپتیموس تحت تأثیر محدودیت‌های چین علیه آمریکا قرار گرفته است

منبع: دیجیاتو

چین در واکنش به اقدامات اخیر آمریکا، صادرات برخی مواد معدنی کمیاب به این کشور را ممنوع کرده است.

ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، می‌گوید محدودیت‌های وضع‌شده از سوی چین روی صادرات مواد معدنی کمیاب به آمریکا تولید ربات انسان‌نمای اپتیموس را تحت تأثیر قرار داده است. تسلا برای ساخت این ربات به برخی مواد معدنی کمیاب واردشده از چین نیاز دارد.

به گزارش CNBC، ایلان ماسک روز سه‌شنبه و هم‌زمان با اعلام گزارش مالی تسلا برای سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۵ گفت این شرکت برای حل‌وفصل این موضوع با چین در تماس است و امید دارد که بتواند مجوزی را برای دریافت مواد معدنی کمیاب مورد نیاز خود دریافت کند.

چین صادرات مواد معدنی کمیاب به آمریکا را محدود کرده است
سال گذشته و پس از اعلام محدودیت‌های جدید صادرات تراشه و فناوری‌های نیمه‌هادی به چین از سوی آمریکا، پکن نیز در واکنش به این اقدام صادرات برخی مواد معدنی کمیاب مانند گالیوم، ژرمانیوم و آنتیموان را به آمریکا ممنوع اعلام کرد. در اوایل ماه جاری میلادی نیز چین محدودیت‌های بیشتری روی صادرات این مواد وضع کرده است.

از این مواد معدنی کمیاب در صنایع دفاعی، انرژی، خودروسازی و بسیاری دیگر از حوزه‌ها استفاده می‌شود. به گفته ایلان ماسک، چین از او خواسته تا تضمین کند که مواد معدنی کمیاب صادر شده به آمریکا برای اهداف نظامی استفاده نخواهد شد. ماسک نیز در واکنش به این موضوع گفته که تسلا از این مواد فقط برای ساخت ربات انسان‌نمای اپتیموس استفاده می‌کند.

ایلان ماسک پیش از این گفته بود که تسلا قصد دارد در سال جاری میلادی حداقل ۵ هزار ربات انسان‌‌نمای اپتیموس روانه بازار کند، اما به‌نظر می‌رسد با محدودیت‌های جدید رسیدن به این هدف ممکن نباشد.

شرکت‌های چینی برای صادرات مواد معدنی کمیاب به خارج از کشور ملزم به دریافت مجوزهای خاص از وزارت بازرگانی چین شده‌اند. این قدرت آسیایی درحال‌حاضر کنترل زیادی روی تولید و صادرات این مواد معدنی کمیاب دارد و ایالات متحده هنوز نتوانسته جایگزینی برای مواد واردشده از چین پیدا کند.

در همین حال، ایالات متحده درحال افزایش تعرفه‌ها بر شرکت‌های چینی است. وزارت بازرگانی آمریکا اخیراً تعرفه واردات پنل‌های خورشیدی از کشورهای جنوب شرق آسیا را به بیش از ۳۵۰۰ درصد افزایش داده است. این پنل‌ها توسط شرکت‌های چینی برای فرار از تعرفه‌های سنگین در کشورهایی مانند ویتنام، کامبوج و مالزی تولید می‌شوند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.