تجارت الکترونیک

April 26, 2025
20:50 شنبه، 6ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191366

مرکز اقتصاد دیجیتال مشترک ایران و ترکیه دایر می‌شود

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا ضمن تاکید بر توسعه همکاری‌های ایران و ترکیه با تمرکز بر اقتصاد دیجیتال و انتقال فناوری، از توافق به منظور ایجاد یک مرکز اقتصاد دیجیتال مشترک میان دو کشور خبر داد.

به گزارش وزارت علوم، محمدنبی شهیکی ضمن ابراز خرسندی از دیدار با مصطفی آیدین رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا، ضمن معرفی ظرفیت‌های گسترده علمی و فناوری ایران، بر اهمیت نقش پارک‌های فناوری در پیوند صنعت و دانشگاه تاکید کرد.

وی با اشاره به وجود ۵۹ پارک فناوری در ایران که در آن بیش از ۱۶ هزار استارتاپ و واحد فناور مشغول به فعالیت بوده و نقش بسزایی در توسعه نوآوری ایفا می‌کنند، افزود: در این ملاقات، پیشنهادات متعددی برای همکاری مطرح شد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ایجاد دفاتر مشترک انتقال فناوری TTO، همکاری در حوزه‌های فناوری آب، انرژی و هوش مصنوعی و اجرای پروژه‌های مشترک بین سازمان‌ پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و ترکیه با اولویت انتقال فناوری به بخش صنعت اشاره کرد.

به گفته معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، یکی از مهم‌ترین نتایج این دیدار، توافق بر سر ایجاد یک مرکز اقتصاد دیجیتال مشترک بود. علاوه بر این، برگزاری رویدادهای استارتاپی مشترک به صورت دوره‌ای و تعریف پروژه‌های پسا دکترای مشترک در حوزه‌های کشاورزی نوین، بیومتریال و زیست‌فناوری از دیگر برنامه‌های مورد توافق بود.

رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا نیز در این دیدار ضمن تشریح رویکرد نوآورانه دانشگاه آیدین در زمینه آموزش عملی و ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: دانشگاه آیدین از سال ۲۰۰۲ به عنوان اولین دانشگاهی است که سیستم آموزش مهارتی را راه‌اندازی کرده است.

مرکز اقتصاد دیجیتال مشترک ایران و ترکیه دایر می‌شود

مصطفی آیدین افزود: دانشگاه ما، آموزش کاربردی را حتی در رشته‌های علوم انسانی به صورت اجباری پیاده‌سازی می‌کند. به این ترتیب که دانشجویان ما در هر رشته‌ای، از بهداشت و تکنولوژی گرفته تا حقوق، اقتصاد و هنرهای زیبا، ملزم به گذراندن یک یا دو ترم در یک شرکت هستند.

وی اضافه کرد: دانشجویان در این دوره کارآموزی، آموخته‌های خود را در دنیای واقعی پیاده‌سازی می‌کنند و از طرفی، کارفرماها موظفند به صورت ساعتی مشخص کنند که چه چیزهایی به دانشجویان آموزش داده شده است. در پایان دوره نیز، کارفرماها باید بر اساس معیارهای مشخص شده توسط دانشگاه، به دانشجو نمره قبولی بدهند. این فرآیند، به شکل‌گیری رابطه‌ای قوی بین دانشجو و صنعت منجر می‌شود و تجربه‌ای ارزشمند را برای دانشجو رقم می‌زند.

رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا همچنین به تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای در داخل دانشگاه با حضور نمایندگان صنعت اشاره کرد و گفت: این کمیته‌ها، دروس ارائه شده به دانشجویان را به صورت دوره‌ای بررسی می‌کنند و اطمینان حاصل می‌کنند که این دروس، بر اساس نیازهای روز اقتصاد ترکیه طراحی شده‌اند.

وی با بیان اینکه سالانه ۱۰ هزار نفر از دانشگاه آیدین فارغ‌التحصیل می‌شوند، تصریح کرد: ما مرکزی داریم که وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان را پیگیری می‌کند. بر اساس آمار موجود، ۸۰ درصد فارغ‌التحصیلان ما، بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی وارد بازار کار می‌شوند.

در بخش پایانی این دیدار، معاون نوآوری و فناوری وزارت علوم ضمن استقبال از توضیحات مصطفی آیدین، بر آمادگی ایران برای همکاری با دانشگاه‌های ترکیه و ابراز امیدواری کرد که این همکاری‌ها به توسعه هرچه بیشتر روابط علمی و فناوری بین دو کشور منجر شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.