هوش مصنوعی

April 28, 2025
11:30 دوشنبه، 8ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191516

کارمندان هوش مصنوعی سال آینده از راه می‌رسند

منبع: دیجیاتو

امنیت این ایجنت‌های هوش مصنوعی از مهم‌ترین حوزه‌هایی است که شرکت‌های هوش مصنوعی باید در آن سرمایه‌گذاری کنند.

به گفته «جیسون کلینتون»، مدیر ارشد امنیت اطلاعات آنتروپیک (Anthropic)، این شرکت انتظار دارد کارمندان مجازی مبتنی‌بر هوش مصنوعی ظرف یک سال آینده در شبکه‌های سازمانی حضور یابند و باید از نظر امنیتی برای آنها آماده شویم.

اظهارات مدیر آنتروپیک از آن جهت اهمیت دارد که مدیریت نیروهای مبتنی‌بر هوش مصنوعی شرکت‌ها را ناگزیر می‌کند تا استراتژی‌های امنیت سایبری خود را بازبینی کنند، در غیر این صورت ممکن است در معرض نقض‌های جدی امنیتی قرار بگیرند.

کلینتون در گفتگو با Axios می‌گوید کارمندان مجازی می‌توانند به یکی از حوزه‌های داغ نوآوری در هوش مصنوعی تبدیل شوند. برخلاف عامل‌های خودکار فعلی که روی وظایف خاصی متمرکزند، این هویت‌های مجازی حافظه مستقل، نقش‌های مشخص در سازمان، حساب‌های کاربری و حتی رمز عبور اختصاصی خواهند داشت. سطح خودمختاری آنها بسیار فراتر از عامل‌های امروزی است.

کلینتون مدعی است در این جهان جدید، چالش‌های امنیتی زیادی وجود دارد که هنوز برایشان راه‌حل مناسبی پیدا نکرده‌ایم. ازجمله این چالش‌ها می‌توان به چگونگی تأمین امنیت حساب‌های کاربری کارمندان مجازی، میزان دسترسی مناسب به شبکه و تعیین مسئول مدیریت عملکرد آنها اشاره کرد.

کلینتون توضیح داد آنتروپیک ۲ مسئولیت اصلی در این مسیر دارد: اول آزمایش گسترده مدل‌های کلود (Claude) برای مقاوم‌سازی آنها در برابر حملات سایبری. دوم نظارت بر مسائل ایمنی و کاهش راه‌های سوءاستفاده از مدل‌های کلود توسط عوامل مخرب.

هشدار آنتروپیک درباره تهدیدات امنیتی در دنیای کارمندان مجازی
درحال‌حاضر، مدیران شبکه می‌کوشند برای کنترل حساب‌های کاربری متعدد و مقابله با هکرهایی هستند که از رمزهای عبور فاش‌شده در دارک وب سوءاستفاده می‌کنند. در این شرایط، ظهور کارمندان مجازی، خطرات تازه‌ای ایجاد می‌کند؛ برای مثال، کارمند مجازی ممکن است به سیستم‌های حساس مانند سامانه‌های تست و ادغام کد شرکت نفوذ کند، بدون اینکه مسئولیتی متوجه شخص خاصی شود.

کلینتون تأکید می‌کند امنیت کارمندان مجازی یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی است که شرکت‌های هوش مصنوعی باید در آن سرمایه‌گذاری کنند. او به‌ویژه بر اهمیت راهکارهایی اصرار کرد که شفافیت بیشتری درباره عملکرد حساب‌های کاربری مجازی ایجاد کرده و دسته‌بندی جدیدی برای این هویت‌ها ارائه می‌دهند.

چندین شرکت امنیت سایبری هم‌اکنون محصولات جدیدی برای مدیریت «هویت‌های غیرانسانی» معرفی کرده‌اند؛ برای نمونه، شرکت «Okta» در فوریه پلتفرم کنترل یکپارچه‌ای برای محافظت از این هویت‌ها و نظارت بر رفتار آنها عرضه کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.