هوش مصنوعی

April 30, 2025
15:06 چهارشنبه، 10ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191729

کاربران از هوش مصنوعی برای چه کارهایی استفاده می‌کنند؟

منبع: دیجیاتو

«تراپی و همراهی» به اصلی‌ترین کاربرد هوش مصنوعی در جهان تبدیل شده است.

HBR یا Harvard Business Review در تحقیقی جدید نشان می‌دهد افراد این روزها از هوش مصنوعی بیشتر برای چه کارهایی استفاده می‌کنند و استفاده آنها از هوش مصنوعی مولد طی یک سال گذشته چه تغییری کرده است.

براساس بررسی‌های HBR، سال ۲۰۲۵ کاربرد هوش مصنوعی از موارد فنی فراتر رفته و افراد از این فناوری برای کارهایی مانند رفع نیازهای عاطفی، رشد فردی و سازماندهی زندگی نیز استفاده می‌کنند. این مطالعه جدید نسخه به‌روزشده مطالعه مشابهی است که سال گذشته نیز HBR منتشر کرد. همچنین داده‌های این مطالعه براساس تحلیل داده‌های انجمن‌های آنلاین مانند Reddit و Quora طی ۱۲ ماه گذشته جمع‌آوری شده‌اند.

هوش مصنوعی سال ۲۰۲۵ به همدم افراد تبدیل شده است

براساس یافته‌های این پژوهش، «تراپی و همراهی» به رتبه اول کاربرد هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۵ صعود کرده است. درحالی‌که سال گذشته «تولید ایده» رتبه اول کاربرد هوش مصنوعی را در اختیار داشت. این موضوع نشان می‌دهد کاربران چت‌بات‌ها از این ابزارهای رایگان یا ارزان که آنها را قضاوت نمی‌کنند، برای مقابله با چالش‌های روانی مانند مواجهه با غم و اندوه یا تروما استفاده می‌کنند.

همچنین مواردی مانند «سازماندهی زندگی»، «یافتن هدف»، «یادگیری‌های پیشرفته» و «تولید کد» در رتبه‌های بعدی کاربردهای هوش مصنوعی مولد در سال ۲۰۲۵ قرار گرفته‌اند. نکته جالب‌ اینکه سازماندهی زندگی و یافتن هدف در کاربردهای سال گذشته هوش مصنوعی مولد قرار نداشتند و سال ۲۰۲۵ بیش‌ازپیش موردتوجه کاربران قرار گرفته‌اند.

ممکن است دلایل مختلفی برای این کاربردها وجود داشته باشد؛ برای مثال، یکی از کاربرانی که از هوش مصنوعی برای تراپی و همراهی استفاده می‌کند گفته در کشور او، آفریقای جنوبی، مراقبت‌های بهداشت روان به‌ندرت یافت می‌شود و به‌ازای هر ۱۰۰ هزار نفر فقط یک روان‌شناس وجود دارد.

کاربران همچنین گفته‌اند دلیل استفاده از هوش مصنوعی برای بهداشت روان این است که اولاً این سرویس رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه ندارد، دوم اینکه همیشه در دسترس است. همچنین هوش مصنوعی خجالت‌زدگی‌های مرتبط با قضاوت‌ شدن از سوی انسان دیگر را ندارد. اخیراً نیز اخبار زیادی درباره کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص بیماری‌هایی مانند سرطان و غیره در رسانه‌ها منتشر شده است.

100 کاربرد اصلی هوش مصنوعی در سال 2025

دومین کاربرد برتر هوش مصنوعی برای کاربران در سازماندهی زندگی است. این مورد اغلب مخصوص کاربرانی است که از هوش مصنوعی برای آگاهی بیشتر از اهداف خود مانند عادات روزانه، تصمیمات سال نو و بینش‌های درون‌نگر استفاده می‌کنند. همچنین کارمندان شرکت‌های مختلف می‌توانند از این سرویس برای خودکارسازی بسیاری از فرایندهای کاری استفاده کنند.

اما نگرانی‌هایی نیز درباره وابستگی بیش از حد به هوش مصنوعی وجود دارد. برخی کاربران گفته‌اند بیش از حد به هوش مصنوعی وابسته شده‌اند یا به‌جای استفاده از مغزشان برای کاری پیچیده، مستقیم سراغ استفاده از این فناوری می‌روند. از سوی دیگر، کاربران توانایی‌های این فناوری در افزایش یادگیری و تفکر فرد را نیز تأیید و تجلیل کرده‌اند.

علاوه‌براین، به‌ نظر می‌رسد کاربران سال ۲۰۲۵ شک‌وتردید بیشتری به هوش مصنوعی مولد، سازندگان و اکوسیستم آن دارند. داغ‌ترین برداشت بدبینانه درباره سوگیری‌های سیاسی مدل‌های زبانی بزرگ است. این سوگیری‌های سیاسی در انتخابات سال گذشته آمریکا بیش‌ازپیش مشخص شد و حتی کمپین انتخاباتی ترامپ مدل‌های هوش مصنوعی را به طرفداری از «کاملا هریس»، نامزد حزب دموکرات، متهم کردند. همچنین مسئله حریم خصوصی نیز یکی دیگر از نگرانی‌های کاربران در استفاده از هوش مصنوعی مولد در سال ۲۰۲۵ است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.