امنیت

فناوری اطلاعات

April 30, 2025
16:58 چهارشنبه، 10ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191754

روسیه از سوی فرانسه به حمله سایبری سطح بالا متهم شد

منبع: زومیت

وقتی حملات سایبری به بخشی از دیپلماسی بین‌المللی تبدیل می‌شوند، پرده از ماجرایی برداشته می‌شود که ابعاد امنیتی آن فراتر از تصور است.
دولت فرانسه در اقدامی بی‌سابقه، رسماً روسیه را به اجرای مجموعه‌ای از حملات سایبری پیچیده طی دهه‌ی گذشته متهم کرد؛ حملاتی که ظاهراً هدف آن‌ها، جمع‌آوری اطلاعات حساس و ایجاد بی‌ثباتی در ساختار سیاسی و اجتماعی فرانسه بوده است.

افشاگری‌های فرانسه شامل مواردی مثل جعل تصاحب شبکه‌ی تلویزیونی فرانسوی توسط گروه داعش در سال ۲۰۱۵ و افشای ایمیل‌های شخصی رئیس‌جمهور امانوئل مکرون قبل‌از انتخابات ۲۰۱۷ است. طبق اعلام وزارت امور خارجه‌ی فرانسه، این حملات به گروه معروف APT28 یا Fancy Bear ارتباط دارند که از زیرمجموعه‌های اطلاعات نظامی روسیه (GRU) به‌شمار می‌رود. گروه مورد بحث قبلاً در جریان انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا، ایمیل‌های هیلاری کلینتون را فاش کرده بود.

گروه APT28 در فرانسه با همان الگوی همیشگی خود عمل کرده است؛ انتشار اسناد مکاتبات مکرون درست یک روز پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری و انتشار برنامه‌ریزی‌شده‌ی محتوای ترسناک در پی حملات تروریستی با هدف ایجاد فضای رعب و وحشت در جامعه‌ی فرانسه.

دولت فرانسه اعلام کرد از سال ۲۰۲۱ و هم‌زمان با تشدید تنش‌های روسیه و اوکراین، حجم و پیچیدگی این حملات افزایش یافته است. اهداف حملات فقط محدود به دولت نبود و زیرساخت‌های کلیدی مانند بانک‌ها، صنایع هوافضا و دفاعی، رسانه‌ها، اندیشکده‌ها و حتی نهادهای ورزشی مرتبط با المپیک پاریس ۲۰۲۴ را نیز شامل می‌شود.

فرانسه در واکنشی کم‌سابقه، با افشای موقعیت جغرافیایی یکی از واحدهای APT28 نشان داد که توان ردیابی دقیق منشأ حملات را دارد؛ اقدامی که هم پیام قدرت سایبری دارد و هم اخطار جدی به مهاجمان محسوب می‌شود.

به‌گزارش روزنامه‌ی لو موند، این اولین‌بار است که فرانسه رسماً حمله‌ی سایبری را به سرویس اطلاعاتی یک کشور خارجی نسبت می‌دهد. درهمین حال، اوضاع دیپلماتیک اروپا نیز به‌شدت متحول شده است. در این میان حملات سایبری روسیه تهدیدی جدی برای امنیت ملی و سلامت فرایندهای انتخاباتی در کشورهای اروپایی محسوب می‌شود.

مکرون در مصاحبه‌ای پیش از اعلام رسمی وزارت خارجه تاکید کرد فرانسه به‌همراه متحدان غربی خود ازجمله دونالد ترامپ، فشارها را بر روسیه افزایش خواهند داد تا این کشور به شروط جامعه‌ی بین‌المللی تن دهد. او همچنین از امضای قریب‌الوقوع پیمان دوستی با لهستان خبر داد؛ پیمانی که یکی از محورهای اصلی آن مقابله‌ی مشترک با دخالت‌های سایبری روسیه در انتخابات و مقابله با انتشار اطلاعات جعلی خواهد بود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.