لبه تکنولوژی

May 6, 2025
10:43 سه شنبه، 16ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 192123

دریافت کننده تراشه مغزی نورالینک در یوتیوب ویدئو ساخت

منبع: ایسنا

تراشه مغزی شرکت نورالینک(Neuralink) -شرکتی که «ایلان ماسک» آن را برای ایجاد تحول در زندگی بیماران ناتوان تاسیس کرده است- اکنون با کاشت در سر یک بیمار، به وی توانایی ساخت یک ویدئو را در یوتیوب داده است که در آن، نگاهی اجمالی به نحوه استفاده از این فناوری و ویرایش و روایت با استفاده از سیگنال‌های مغزش ارائه می‌دهد.

برد اسمیت(Brad Smith) سومین فرد در جهان است که تراشه «نورالینک» در سرش کاشته شده است و همچنین اولین فرد مبتلا به بیماری «اسکلروز جانبی آمیوتروفیک»(ALS) است که این کار را انجام داده است.

این بیماری به عنوان بیماری «لو گریگ» نیز شناخته می‌شود و یک اختلال عصبی پیشرونده است که عمدتاً بر نورون‌های حرکتی (سلول‌های عصبی در مغز و نخاع که مسئول کنترل حرکت ارادی ماهیچه‌ها هستند) تأثیر می‌گذارد.

این بیماران با گذشت زمان، کنترل داوطلبانه حرکات عضلانی خود را از دست می‌دهند و توانایی آنها در صحبت کردن، غذا خوردن، حرکت و تنفس مستقل تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

اکنون اسمیت یک ویدئو در یوتیوب منتشر کرده است که نشان می‌دهد چگونه از ایمپلنت مغزی خود در زندگی روزمره استفاده می‌کند.

وی توضیح می‌دهد که این رابط مغز و رایانه(BCI) چگونه به او اجازه می‌دهد از سیگنال‌های مغزی برای کنترل ماوس روی رایانه مک‌بوک پروی خود برای ویرایش ویدئو استفاده کند که به گفته وی، این اولین ویرایش ویدئو با تراشه مغزی نورالینک است.

این ایمپلنت که در قشر حرکتی مغز وی کاشته شده است، تقریباً به اندازه یک سکه است و بیش از 1000 الکترود دارد.

اسمیت می‌گوید که این تراشه جریان ثابتی از افکار او را نمی‌خواند، بلکه سیگنال‌های مغز را تفسیر می‌کند که نشان می‌دهد او چگونه و کجا می‌خواهد مکان‌نما را حرکت دهد.

در حالی که او در ابتدا سعی می‌کرد تصور کند که دست خود را برای کنترل مکان نما حرکت می‌دهد، در نهایت برای او موثرتر بود که به حرکت دادن زبان و فک کردن به فک خود برای کنترل مکان‌نما و کلیک مجازی روی ماوس فکر کند.

همچنین از هوش مصنوعی برای بازتولید صدای اسمیت از صوت‌های گذشته وی، قبل از از دست دادن توانایی صحبت کردنش و ایجاد نسخه‌ای مصنوعی از صدایش استفاده ‌شد. این کار به وی اجازه داد این ویدئو را با صدای خودش روایت کند.

در ویدئویی جداگانه از اشلی ونس(Ashlee Vance)، گزارشگر و زندگی‌نامه نویس «ایلان ماسک»، ماسک در جریان بازدید تیم نورالینک از خانه اسمیت با او تماس گرفت و گفت: امیدوارم این یک تحول برای شما و خانواده شما باشد.

اسمیت نیز در پاسخ گفت: من هیجان‌زده هستم که اکنون از ذهنم استفاده می‌کنم و استفاده از نگاه چشمی را متوقف می‌کنم.

اسمیت هفته گذشته در ویدئوی خود گفت که پیش از این از فناوری ردیابی چشم برای برقراری ارتباط استفاده می‌کرده است، اما این فناوری به اتاق‌های تاریک محدود می‌شود.

وی می‌گوید که ایمپلنت نورالینک اکنون به او اجازه می‌دهد در فضای باز و در شرایط نوری مختلف با دیگران ارتباط برقرار کند.

ایمپلنت نورالینک همچنین به اسمیت اجازه می‌دهد تا با فرزندانش بازی‌های ویدئویی انجام دهد و فیلم‌هایی از وی منتشر شده که او را در حال انجام بازی «قارچ‌خور» نشان می‌دهد.

اسمیت به ونس گفت: سال‌ها طول کشید تا به اینجا برسم و هنوز هم دچار فروپاشی می‌شوم و گریه می‌کنم. این واقعاً خوب است که هدفی بزرگتر از من داشته باشید. من واقعاً هیجان‌زده هستم که در آینده با این کار به دیگران خدمت کنم.

تراشه مغزی نورالینک که قبلاً روی میمون‌ها آزمایش شده بود، برای اولین بار در ژانویه 2024 در انسان کاشته شد.

نولاند آرباو(Noland Arbaugh)، یک بیمار مبتلا به فلج چهار اندام که اولین بیمار انسانی این شرکت بود، گفته است که ایمپلنت به او کمک کرده تا استقلال و کنترل در زندگی‌اش را بازیابد و ارتباطات اجتماعی جدیدی ایجاد کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.