سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

May 11, 2025
14:56 یکشنبه، 21ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 192489

طرح عجیب آمریکا برای ردیابی موقعیت تراشه‌های هوش مصنوعی

منبع: دیجیاتو

سناتور آمریکایی قانونی را پیشنهاد کرده که هدف آن ردیابی موقعیت مکانی تراشه‌های هوش مصنوعی برای جلوگیری از دسترسی چین است.

سناتور آمریکایی با هدف مقابله با تهدید چین، طرحی جدید به‌ نام «قانون امنیت تراشه‌ها» پیشنهاد کرده است که بر کنترل مکان تراشه‌های هوش مصنوعی متمرکز است. این قانون می‌کوشد با ردیابی تراشه‌های پیشرفته جلوی انتقال آنها به چین را بگیرد.

براساس گزارش‌ها،‌ سناتور «تام کاتن» طرح قانونی را پیشنهاد کرده که هدف آن جلوگیری از دسترسی کشورهایی مانند چین به تراشه‌های هوش مصنوعی از طریق راه‌های غیرمجاز یا قاچاق است.

قانون امنیت تراشه‌ها: طرح امنیتی آمریکا برای کنترل صادرات تراشه‌های مصنوعی
با این طرح که Chip Security Act نام دارد، وزارت بازرگانی ایالات متحده موظف است ظرف 6 ماه از اجرای قانون، «مکانیزم تأیید موقعیت» را برای تراشه‌های هوش مصنوعی ایجاد کند. این سیستم‌ به شرکت‌ها امکان می‌دهد مکان تراشه‌ها را ردیابی کنند و از هرگونه انتقال غیرمجاز یا دستکاری آگاه شوند. علاوه‌براین، صادرکنندگان موظف به گزارش هرگونه فعالیت مشکوک به اداره صنعت و امنیت آمریکا (BIS) هستند.

این اقدام بخشی از جنگ طولانی‌ فناوری بین ایالات متحده و چین است که به‌ویژه در زمینه هوش مصنوعی و نیمه‌رساناها شدت گرفته. طرح پیشنهادی جدید در شرایطی ارائه می‌شود که چند روز قبل، دونالد ترامپ اعلام کرد قصد دارد قانون «AI Diffusion Rule» دوره بایدن را لغو کند. این قانون صادرات تراشه به کشورهایی غیر از هم‌پیمانان کلیدی آمریکا را محدود کرده بود.

در کنار این تغییرات، قانون امنیت تراشه‌ها می‌خواهد سازوکارهایی برای تضمین امنیت تراشه‌های پیشرفته در آینده ایجاد کند. وزارت بازرگانی و وزارت دفاع ایالات متحده مسئول تجزیه‌وتحلیل امنیتی تراشه‌های نسل جدید در سال‌های آینده خواهند بود. همچنین این قانون خواستار ارزیابی سالانه مکانیزم‌های امنیتی جدید برای 3 سال آینده است تا براساس نتایج آن، درباره الزامات امنیتی تراشه‌ها تصمیم‌گیری شود.

این طرح قانونی به تسهیل صادرات به کشورهای دوست و هم‌پیمان آمریکا کمک می‌کند و درعین‌حال موجب تشدید محدودیت‌ها برای کشورهای متخاصم می‌شود. این لایحه همچنین دنبال دریافت حمایت دوحزبی است و انتظار می‌رود در مجلس نمایندگان نیز قانون مشابهی معرفی شود.

این تحولات همراه است با افزایش فشارهای صنعت برای کاهش محدودیت‌ها و پیچیدگی‌های مقررات، ازجمله نگرانی‌های شرکت‌های بزرگی مانند انویدیا که اعلام کرده‌اند ممکن است این مسائل میلیاردها دلار به آنها ضرر بزند و بازار را به چین واگذار کنند.
درعین‌حال، غول‌های فناوری مانند مایکروسافت نیز از دولت خواسته‌اند در این مقررات را بازبینی کرده و شرایط بهتری برای شرکت‌های آمریکایی فراهم کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.