سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

May 17, 2025
14:38 شنبه، 27ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 192823

انویدیا یک مرکز تحقیق و توسعه در شانگهای احداث می‌کند

منبع: پیوست

شرکت آمریکایی انویدیا، بزرگترین تولید‌کننده تراشه‌های پیشرفته هوش مصنوعی، در تلاش است تا با راه‌اندازی یک مرکز تحقیق و توسعه در شانگهای، حضور خود را در بازار چین، با وجود محدودیت‌های صادراتی آمریکا، تقویت کند.

به گزارش فایننشال تایمز، دو منبع آگاه اعلام کرده‌اند که جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، ماه گذشته در دیدار با شهردار شانگهای، گونگ ژنگ، این طرح را مورد بررسی قرار داده است. انویدیا هم‌اکنون در حال اجاره یک دفتر جدید در شانگهای است که علاوه بر کارکنان فعلی، ظرفیت توسعه آینده را دارد.

تمرکز بر نیازهای محلی و محدودیت‌های صادراتی
طبق گفته منابع، مرکز جدید تحقیق و توسعه انویدیا روی نیازهای خاص بازار چین و الزامات فنی پیچیده‌ای که برای رعایت قوانین سخت‌گیرانه صادراتی آمریکا لازم است، تمرکز می‌کند. البته طراحی اصلی و تولید تراشه‌ها همچنان در خارج از چین باقی خواهد ماند تا از انتقال مالکیت معنوی به چین جلوگیری شود.

انویدیا در بیانیه‌ای رسمی تاکید کرد: «هیچ‌گونه طراحی GPU به چین ارسال نمی‌شود تا متناسب با محدودیت‌های صادراتی اصلاح شود.»

با این حال، تیم مستقر در شانگهای روی پروژه‌های جهانی تحقیق و توسعه از جمله تایید طراحی تراشه‌ها، بهینه‌سازی محصولات موجود و تحقیقات تخصصی در حوزه‌هایی چون خودروهای خودران فعالیت خواهد کرد. در حال حاضر این شرکت آگهی‌هایی برای جذب مهندسان سخت‌افزار و نرم‌افزار در شانگهای منتشر کرده است، کارکنانی که قرار است روی توسعه نسل آینده تراشه‌های یادگیری عمیق کار کنند.

نگرانی از پیشروی هواوی و رقابت داخلی
اگرچه چین در سال گذشته حدود ۱۴ درصد از درآمد ۱۷ میلیارد دلاری انویدیا را تشکیل داده است، اما هوانگ پیش‌بینی می‌کند که حجم این بازار در آینده می‌تواند به حدود ۵۰ میلیارد دلار برسد. با توجه به چنین ظرفیتی، انویدیا سعی دارد تا از عقب‌نشینی کامل از بازار چین جلوگیری کند؛ چرا که به‌گفته مدیرعامل شرکت، اگر انویدیا از این بازار خارج شود، شرکت‌هایی مانند هواوی جای آن را به سرعت پر خواهند کرد.

با این حال، محدودیت‌های صادراتی دولت آمریکا برای تراشه‌های پیشرفته انویدیا باعث شده تا این شرکت نسخه ضعیف‌تری از تراشه H100 به‌نام H20 را برای بازار چین طراحی کند. اما حتی همین نسخه نیز به تازگی مشمول محدودیت‌های جدیدی شده و اکنون انویدیا تراشه‌های L20 را با قدرت پردازشی کمتر و بدون حافظه پهن‌باند، برای مشتریان چینی در نظر گرفته است.

اما بسیاری از شرکت‌های فناوری چین، از جمله بایت‌دنس، علی‌بابا و تنسنت، نسبت به سفارش این تراشه‌ها مردد هستند. یکی از مدیران ارشد یک شرکت فناوری چینی می‌گوید: «ما بین انتخاب یک تراشه ضعیف‌تر از انویدیا با هزینه عملیاتی کمتر(به لطف نرم‌افزار CUDA) یا مهاجرت پرهزینه به تراشه‌های داخلی گیر کرده‌ایم.»

در همین حال، دولت ترامپ این هفته هشدار داده که استفاده از تراشه‌های هوش مصنوعی تولید هواوی می‌تواند نقض قوانین صادراتی آمریکا محسوب شود و با پیگرد قانونی مواجه شود. انویدیا همچنان در حال مذاکره با دولت ایالات متحده برای دریافت مجوزهای لازم جهت ادامه فعالیت در چین است.

سفر اخیر جنسن هوانگ به پکن و دیدارش با لی‌فنگ، معاون نخست‌وزیر چین، تنها چند روز پس از اعلام این محدودیت‌ها، نشانگر اهمیت راهبردی این بازار برای شرکت انویدیا است. هرچند برنامه نهایی برای ارائه تراشه‌ای پرقدرت و متناسب با مقررات جدید هنوز نهایی نشده است.

انویدیا با سرمایه‌گذاری در شانگهای و تلاش برای حفظ ارتباط با نخبگان فناوری چین، سعی دارد موقعیت خود را در یکی از بزرگ‌ترین بازارهای جهانی هوش مصنوعی حفظ کند. اما چالش‌های قانونی، فشارهای سیاسی، و رقابت فزاینده از سوی شرکت‌های چینی مانند هواوی، آینده این مسیر را نامطمئن ساخته است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.