سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 2, 2025
18:39 چهارشنبه، 11ام تیرماه 1404
کد خبر: 196331

قاضی آمریکایی: هواوی باید با اتهامات کیفری روبرو شود

منبع: ایسنا

یک قاضی در آمریکا، با درخواست «هواوی تکنولوژیز» برای رد بخش عمده‌ای از کیفرخواست فدرال که این غول فناوری چینی را به تلاش برای سرقت اسرار فناوری از رقبای آمریکایی و گمراه کردن بانک‌ها در مورد فعالیتش در ایران متهم می‌کرد، مخالفت کرد.

اتهامات وارد شده به هواوی پیرامون ایران، مربوط به ادعای کنترل هواوی بر شرکت هنگ کنگی اسکای‌کام است که در ایران فعالیت می‌کرد.

آن دانلی، قاضی منطقه‌ای آمریکا در بروکلین، روز سه‌شنبه گفت: دادستان‌ها به طور رضایت‌بخشی ادعا کردند که اسکای‌کام، به عنوان شرکت تابعه هواوی در ایران فعالیت می‌کرد و در نهایت به طور غیرمستقیم از بیش از ۱۰۰ میلیون دلار انتقال پول از طریق سیستم مالی آمریکا، سود برده است.

هواوی خود را بی‌گناه خواند و به دنبال رد شدن ۱۳ مورد از ۱۶ اتهام مطرح شده بوده و خود را «هدفی برای تعقیب کیفری» نامیده است.

این پرونده کیفری در دوره اول ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ آغاز شد؛ همان سالی که وزارت دادگستری، طرح «ابتکار چین» را برای رسیدگی به سرقت ادعایی مالکیت معنوی توسط پکن، آغاز کرد.

منگ وانژو، مدیر ارشد مالی هواوی که پدرش بنیانگذار این شرکت بود، متهم بود و تقریبا سه سال در کانادا بازداشت شد تا اینکه اجازه بازگشت به چین را پیدا کرد. اتهامات علیه او در سال ۲۰۲۲ رد شد.

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، در سال ۲۰۲۲، طرح «ابتکار چین» را لغو کرد، زیرا منتقدان، این طرح را به نژادپرستی متهم کردند و گفتند که این طرح باعث ایجاد ترس و وحشتی می‌شود که تحقیقات علمی را متوقف می‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، شرکت هواوی که در شنژن مستقر است، در بیش از ۱۷۰ کشور فعالیت می‌کند و حدود ۲۰۸ هزار کارمند دارد. دولت آمریکا از سال ۲۰۱۹، دسترسی هواوی به فناوری آمریکایی را با استناد به نگرانی‌های امنیت ملی محدود کرده است. اما هواوی این ادعا را که این شرکت چینی، تهدید برای امنیت ملی آمریکا است، رد می‌کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.