باندپهن

فیبرنوری

July 4, 2025
15:23 جمعه، 13ام تیرماه 1404
کد خبر: 196423

تسریع توسعه فیبرنوری راهی موثر برای مقابله با اینترنت استارلینک

یک پژوهشگر فضای مجازی گفت: استفاده نادرست از اینترنت ماهواره‌ای مانند استارلینک،تهدیدی جدی در لایه‌های مختلف محسوب می‌شود و مهم‌ترین اقدام،تأمین نیاز واقعی مردم به اینترنت باکیفیت داخلی است.

احسان کیانخواه، پژوهشگر فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر اهمیت اقناع افکار عمومی در مواجهه با پدیده‌هایی چون اینترنت ماهواره‌ای گفت: مدل حکمرانی در کشور ما مدل حکمرانی مردم‌پایه است و در چنین مدلی، صرف تکیه بر قانون و ابزارهای قضائی برای پیشبرد سیاست‌ها کافی نیست. باید مردم را اقناع کرد که از این اینترنت ماهواره‌ای استفاده نکنند و در کنار قانون، به بخش نرم حکمرانی نیز توجه داشت.

وی افزود: علاوه بر اقناع مردم به عدم استفاده از اینترنت ماهواره‌ای، باید کیفیت اینترنت مان را اصلاح کنیم که بعضاً در کشور مشاهده می‌شود کیفیت اینترنت خیلی پایین است و می‌توان گفت در هیج جای دنیا از اینترنت همراه برای کارهای تجاری استفاده نمی‌کنند ولی با توجه به اینکه اینترنت ثابت ما خیلی کیفیت پایینی دارد مردم به سمت اینترنت همراه می‌روند، اینترنت همراه پایداری مناسبی ندارد بنابراین دولت باید تمام تلاشش را بکند تا زیر ساخت فیبر نوری را با کیفیت خیلی مناسب در اختیار مردم قرار دهند.

کیانخواه ادامه داد: استفاده نادرست از اینترنت ماهواره‌ای مانند استارلینک، تهدیدی جدی در لایه‌های مختلف محسوب می‌شود و مقابله با این تهدید، تنها از مسیر برخورد سلبی نمی‌گذرد. مهم‌ترین اقدام، تأمین نیاز واقعی مردم به اینترنت باکیفیت و پایدار از مسیر داخلی است.

وی با اشاره به اقدامات مثبت دولت سیزدهم در توسعه زیرساخت‌های فیبر نوری گفت: در دوران دولت شهید رئیسی گام‌های مهمی در این حوزه برداشته شد اما اکنون لازم است با شتابی بیشتر به ویژه در کلان‌شهرها، توسعه فیبر نوری ادامه یابد. هنوز در شهر بزرگی مانند تهران با مشکلات جدی در این زمینه مواجه هستیم.

این پژوهشگر فضای مجازی همچنین تصریح کرد: دولت باید با همکاری دستگاه‌هایی چون وزارت ارتباطات، شهرداری‌ها و شرکت مخابرات، توسعه فیبر نوری را در اولویت قرار دهد. امروز مشترکان فیبر نوری در تهران از کیفیت خدمات رضایت دارند و این مسیر باید برای همه مردم هموار شود.

کیانخواه همچنین با اشاره به تحریم‌های خارجی و محدودیت دسترسی توسعه‌دهندگان نرم‌افزار به ابزارها و پکیج‌های بین‌المللی، تأکید کرد: بخش قابل توجهی از فعالان حوزه فناوری مجبورند برای دسترسی به ابزارهای ضروری توسعه از روش‌های دور زدن تحریم‌ها استفاده کنند. دولت باید برای این قشر فکری کند و سازوکار مشخصی برای دسترسی قانونی و امن به این خدمات فراهم آورد.

وی تصریح کرد: لازم است دولت برای عموم مردم دسترسی پایدار ثابت برقرار کند که همان توسعه فیبر نوری مخصوصاً در شهرهای بزرگ همچون تهران است، در حال حاضر گویا دو سال است که فیبر نوری متوقف شده بنابراین یک مطالبه خیلی جدی باید از وزارت ارتباطات، شهرداری تهران و شرکت مخابرات شود تا باسرعت بیشتری این توسعه فیبر نوری انجام شود تا اینترنت با کیفیت خوب در اختیار مردم قرار گیرد.

کیانخواه در پایان گفت: تا زمانی که نیاز واقعی مردم به اینترنت پایدار، پرسرعت و مطمئن برآورده نشود، اجرای قوانین مربوط به محدودسازی سرویس‌هایی چون اینترنت ماهواره‌ای صددرصد امکان‌پذیر نیست. اقناع عمومی و پاسخ به نیازهای واقعی، پیش‌نیاز اجرای موفق سیاست‌های کلان در حوزه حکمرانی فضای مجازی است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.