سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 5, 2025
10:53 شنبه، 14ام تیرماه 1404
کد خبر: 196463

ماجرای توقف ساخت‌و‌ساز کارخانه ۴۴ میلیارد دلاری سامسونگ

منبع: زومیت

ظاهراً عدم جذب مشتری و مشکلات متعدد در بازدهی تولید، برای سامسونگ در آمریکا دردسر ایجاد کرده‌اند.
به‌گزارش Nikkei Asia، سامسونگ به‌دلیل مشکل در جذب مشتری برای محصولات کارخانه‌ی جدیدش در تیلورِ تگزاس، ساخت وساز را متوقف کرده و به‌تعویق انداخته است. منابع آگاه می‌گویند حتی در صورت نصب تجهیزات مورد نیاز برای تولید تراشه در کارخانه، باز هم کره‌ای‌ها قادر به بهره‌برداری نیستند؛ چرا که تقاضای کافی برای محصولات وجود ندارد. از طرفی، فناوری اولیه‌ای که برای این کارخانه در نظر گرفته شده بود، با نیازهای فعلی بازار همخوانی ندارد تا سرعت بالای تحول صنعت نیمه‌هادی بیش‌از‌پیش بر همگان آشکار شود.

سامسونگ در سال ۲۰۲۲ ساخت کارخانه‌ی تیلور را با سرمایه‌گذاری اولیه‌ی ۱۷ میلیارد دلاری آغاز کرد، اما سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۲۴ به ۴۴ میلیارد دلار افزایش یافت تا علاوه‌بر توسعه‌ی سایت تولیدی، مراکز تحقیق و توسعه هم گسترش پیدا کنند. این پروژه با حمایت ۶٫۶ میلیارد دلاری قانون CHIPS آمریکا همراه شد.

بر اساس اعلام Samsung C&T، پیمانکار اصلی پروژه، عملیات ساخت تا مارس ۲۰۲۴ (اسفند ۱۴۰۲ و فروردین ۱۴۰۳) حدود ۹۲ درصد پیشرفت داشته است. طرح اولیه، شامل تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در کارخانه‌ی تیلور می‌شد، اما سامسونگ برای رقابت با اینتل و TSMC، تصمیم به تولید تراشه‌های ۲ نانومتری گرفت.

در واقع، تقاضا برای لیتوگرافی ۴ نانومتری سامسونگ بسیار پایین است و فناوری‌های غول فناوری کره‌ای پاسخگوی نیاز‌های کنونی مشتریان نیستند. قطعاً مهاجرت به لیتوگرافی ۲ نانومتری بسیار زمان‌بر و هزینه‌بر خواهد بود.

TSMC هم‌اکنون پیشتاز بی‌چون‌وچرای لیتوگرافی ۴ نانومتری است و ظرفیت تولید کارخانه‌ی آریزونای آن باوجود قیمت بالاتر نسبت‌به رقبا، تا سال ۲۰۲۷ به‌طور کامل پر شده است. غول تراشه‌سازی تایوان با سهم ۶۸ درصدی، بزرگ‌ترین تولید‌کننده‌ی تراشه‌ی جهان به‌شمار می‌رود و سامسونگ با سهم ۷٫۷ درصدی، در رتبه‌ی دوم قرار دارد.

سامسونگ درحال حاضر با موانع متعددی در مسیر دستیابی به لیتوگرافی ۲ نانومتری دست‌وپنجه نرم می‌کند. گزارش‌ها حاکی از آن هستند که بخش تولید تراشه‌‌ی سامسونگ با مشکلاتی در بازدهی مواجه شده است، تا جایی که برخی از پرسنل کلیدی از سایت تیلور فراخوانده شده‌اند.

از سوی دیگر، تحولات ژئوپلیتیک اخیر از جمله ممنوعیت صادران تراشه‌های پیشرفته به چین و تعرفه‌های دولت ترامپ، بر برنامه‌های توسعه‌ی جهانی سامسونگ سایه انداخته‌اند.

سامسونگ اعلام کرده که کارخانه‌ی تیلور را حداکثر تا سال ۲۰۲۶ افتتاح خواهد کرد، اما هنوز زمان دقیقی برای نصب تجهیزات یا جذب مشتری اعلام نشده است. توجه کنید که به‌دلیل دریافت کمک‌های مالی از دولت ایالات متحده، احداث کارخانه‌ی تگزاس برای کره‌ای‌ها بسیار ضروری به‌شمار می‌رود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.