سازمان ملل، مایکروسافت را به سودبردن از بحران غزه متهم کرد
گزارش جدید سازمان ملل، از اثرگذاری جنگ خاورمیانه بر مایکروسافت و استفاده از تکنولوژی علیه غیرنظامیان میگوید.
فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژهی سازمان ملل، میگوید شرکتهایی مانند مایکروسافت بهدلیل همکاری با نهادهای نظامی و توسعهی زیرساختهای ابری در اسرائیل مورد انتقاد قرار گرفتهاند.
در متن گزارش آلبانیز که به سفارش شورای حقوق بشر سازمان ملل تهیه شده، آمده که گسترش خدمات ابری و هوش مصنوعی شرکتهای بزرگ تکنولوژی به سودآوری میلیارد دلاری آنها منجر شده است؛ در حالیکه همزمان هزاران غیرنظامی فلسطینی آواره شدهاند.
به گزارش ویندوز سنترال و به نقل از آلبانیز، مایکروسافت از سال ۲۰۰۳ سیستمهای خود را در ساختار نظامی اسرائیل ادغام کرده و با خرید استارتاپهای حوزهی امنیت سایبری در اسرائیل، حضورش را در آنجا گسترش داده است.
در گزارش میخوانیم «پروژهی نیمبوس»، قراردادی به ارزش ۱٫۲ میلیارد دلار که در سال ۲۰۲۱ به آمازون و گوگل واگذار شد، از سوی وزارت دفاع اسرائیل تأمین مالی شده است. این پروژه با هدف فراهمکردن زیرساختهای اصلی رایانش ابری و هوش مصنوعی تعریف شده بود.
مایکروسافت پیشتر اعلام کرده بود که همکاریهایش با اسرائیل در چهارچوب قراردادهای تجاری متعارف انجام میشود و بررسیهای داخلی و خارجیاش هیچ نشانهای از تخلف یا نقض اصول اخلاقی شرکت نشان ندادهاند. برند سرشناس آمریکایی میگوید از آسیب به غیرنظامیان در هر دو سوی درگیری «عمیقاً نگران» است و از کمکهای بشردوستانه در منطقه حمایت میکند.
آلبانیز در گزارشش میگوید اواسط ۲۰۲۴ یکی از افسران ارتش اسرائیل در کنفرانسی مطبوعاتی، رایانش ابری را بهعنوان «سلاحی تمامعیار» توصیف کرد و از نقش شرکتهایی مانند مایکروسافت، آلفابت و آمازون در ارتقاء تواناییهای تحلیلی، نظارتی و تصمیمگیری دولت اسرائیل سخن گفت.
گروهی از کارکنان معترض در مایکروسافت از این شرکت خواستهاند قراردادهای سرویس آژور با اسرائیل را لغو کند. به گفتهی این گروه، ادامهی همکاری با نهادهای نظامی اسرائیل، برخلاف اصول اخلاقی مایکروسافت است.
مایکروسافت در سهماههی سوم سال مالی ۲۰۲۵، درآمد ۷۰ میلیارد دلاری ثبت کرد که عمدتاً از بخش رایانش ابری حاصل شده است. سود خالص شرکت در آن دوره ۲۵٫۸ میلیارد دلار اعلام شد.