پیام‌رسان

تلفن همراه

July 7, 2025
14:03 دوشنبه، 16ام تیرماه 1404
کد خبر: 196690

پیام‌رسان بیت‌چت بدون نیاز به اینترنت معرفی شد

منبع: زومیت

مدیرعامل اسبق توییتر (ایکس) از اپلیکیشن بیت‌چت پرده برداشت؛ پیام‌رسانی که بی‌نیاز از اینترنت کار می‌کند.
جک دورسی، مدیرعامل Block و هم‌بنیان‌گذار توییتر (ایکس کنونی)، نسخه‌ی بتای پیام‌رسان همتابه‌همتا و غیرمتمرکز به نام Bitchat را معرفی کرد که به‌طور کامل از طریق بلوتوث و بی‌نیاز از اینترنت کار می‌کند.

دورسی در ایکس نوشت که آخر هفته‌ی خود را صرف یادگیری مفاهیمی مانند «شبکه‌های مش بلوتوث، رله‌ها، مدل‌های ذخیره‌سازی و ارسال پیام، رمزنگاری پیام و چند موضوع دیگر» کرده و بیت‌چت را به‌عنوان یک سیستم چت مبتنی‌بر بلوتوث می‌داند که حال‌و‌هوایی شبیه IRC دارد؛ سیستمی که یادآور روزهای اولیه‌ی پیام‌رسانی اینترنتی در دهه‌ی ۱۹۹۰ است.

بیت‌چت به‌عنوان اپلیکیشنی توصیف شده که از شبکه‌های Bluetooth Low Energy (BLE) برای ایجاد ارتباط بین دستگاه‌ها بهره می‌برد و به‌صورت کامل غیرمتمرکز است؛ بدون نیاز به سرور مرکزی، شماره‌‌تلفن، ایمیل، حساب کاربری یا هرگونه زیرساخت سنتی.

Jack Dorsey on X

سیستم پیام‌رسانی بیت‌چت به‌صورت زودگذر عمل می‌کند؛ یعنی پیام‌ها به‌طور پیش‌فرض فقط در فضای ذخیره‌سازی دستگاه باقی می‌مانند و جایی ذخیره نمی‌شوند. رمزنگاری سرتاسری برای حفظ امنیت ارتباطات در نظر گرفته شده است.

برخلاف پیام‌رسان‌هایی مانند واتساپ یا مسنجر که زیر نظر شرکت‌های متمرکزی مانند متا فعالیت و از داده‌های کاربران برای کسب سود استفاده می‌کنند، بیت‌چت از شبکه‌ی مش برای انتقال خودکار پیام‌ها بهره می‌برد و امکان چت گروهی با نام‌های هشتگ‌دار و محافظت‌شده با پسورد را فراهم می‌کند.

در بیت‌چت از مدل store-and-forward استفاده می‌شود تا پیام‌ها برای کاربرانی که موقتاً آفلاین هستند، به‌مدت مشخصی ذخیره شوند.

هر دستگاه در بیت‌چت به‌صورت همزمان نقش گیرنده و فرستنده را ایفا می‌کند و شبکه‌ای خودسازمان‌یافته ایجاد می‌شود که در آن پیام‌ها می‌توانند از طریق دستگاه‌های دیگر تا رسیدن به مقصد نهایی منتقل شوند. برد بلوتوث سیستم حدود ۳۰ متر است و دستگاه‌های واسط می‌توانند خوشه‌های جداگانه را به‌هم متصل کنند.

پیام‌ها براساس نوع‌شان (خصوصی، گروهی یا عمومی) به شکل متفاوتی رمزنگاری می‌شوند و پیام‌های حجیم به قطعات ۵۰۰ بایتی تقسیم می‌شوند. قرار است در آینده، قابلیت پشتیبانی از وای‌فای به بیت‌چت اضافه شود تا پهنای باند برای پیام‌های بزرگ‌تر افزایش یابد.

بیت‌چت می‌تواند در موقعیت‌هایی مانند کنفرانس‌ها، مناطق بحران‌زده یا هر محیطی که زیرساخت اینترنتی در آن ناکارآمد یا غیرقابل‌اعتماد است، کاربردی باشد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.