اپلیکیشن

تلفن همراه

July 8, 2025
17:41 سه شنبه، 17ام تیرماه 1404
کد خبر: 196833

تاکسی‌های اینترنتی در رصد سازمان‌های امنیتی

معاون پیشین پلیس راهور فراجا گفت که برای صدور مجوز فعالیت تاکسی‌های اینترنتی سخت‌گیری‌های لازم همانند تاکسی‌های معمولی و عادی لحاظ شود و شرایط احراز هویت رانندگان تاکسی‌های اینترنتی باید دقیق‌تر شود. به گفته او پلاک سایر شهرها نباید در تهران فعالیت کنند و این تاکسی‌ها نیز باید دائما در رصد و پایش سازمان‌های امنیتی و انتظامی قرار بگیرند.

معاون پیشین پلیس راهور فراجا، عین‌اله جهانی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: مهم‌ترین کاری که در ثبت‌نام راننده‌های تاکسی اینترنتی باید انجام شود، دقیق‌تر شدن شرایط احراز هویت رانندگان تاکسی‌های اینترنتی است.

طبق گفته او، کسی که قصد دارد تاکسی داشته باشد و تاکسیران شود؛ عملا باید هفت خوان رستم را رد کند. مثلا باید متاهل باشد، متعهد باشد، معروف به فساد نباشد، سوءپیشینه کیفری نداشته باشد، معتاد نباشد و تست‌های جسمانی، روانشناختی و شخصیتی را باید قبول شود.

معاون پیشین پلیس راهور فراجا ادامه داد: راننده‌های تاکسی با توجه به اهمیت کاری که دارند با جان، مال و ناموس مردم سروکار دارند و باید از همه این فیلترها با موفقیت عبور کنند. در حالیکه تاکسی‌های اینترنتی اصلا این شرایط را ندارند و به عنوان مثال تاکسی پلاک کرج نمی‌تواند در تهران یا سایر شهرها فعالیت کند.

جهانی با اشاره به اینکه شرایط احراز هویت رانندگان تاکسی‌های اینترنتی نیز باید دقیق‌تر شود توضیح داد: راننده و مالک خودرو باید یک نفر باشند، آدرس فرد کاملا مشخص باشد و راننده فقط باید در شهر پلاک شده، فعالیت کند.

معاون پیشین پلیس راهور فراجا ادامه داد: بعد از شروع فعالیت نیز، همانطور که چند وقت یک بار راننده‌های تاکسی کلاس‌های آموزشی و توجیهی دارند؛ رانندگان تاکسی اینترنتی نیز نباید به حال خود رها شوند؛ بلکه باید در طول فعالیت خود، در راستای افزایش ویژگی‌های شخصیتی خود اقدام کنند و در کلاس‌های مربوطه شرکت کنند. این تاکسی‌ها نیز باید دائما در رصد و پایش سازمان‌های امنیتی و انتظامی قرار گیرند و رانندگان بدانند که تحت نظر هستند تا دست از پا خطا نکنند.

او درباره نکاتی که استفاده‌کنندگان از تاکسی‌های اینترنتی باید بدانند گفت: مسافران باید مشخصات خودرو، مالک و پلاک را با اطلاعات روی اپلیکیشن خود مقایسه کنند و در صورت مغایرت، سفر خود را لغو کنند. همچنین شهروندان تهرانی باید بدانند که خودروهای سریال پلاک، ۱۰،۲۰،۳۰،۴۰،۵۰،۶۰ و۱۱،۲۲،۳۳،۴۴،۵۵،۶۶،۷۷،۸۸،۹۹ پلاک‌های تهران هستند و سایر شماره‌ها برای شهرستان‌های دیگر هستند که مردم می‌توانند این سفرها را نیز لغو کنند و این مسئله را با پشتیبان این شرکت‌ها در میان بگذارند.

جهانی به مسافران تاکسی‌های اینترنتی توصیه کرد که به هیچ وجه با رانندگان تاکسی‌های اینترنتی صحبت نکنید و اطلاعات شخصی خود را با آنها به اشتراک نگذارید؛ زیرا این صحبت‌ها ممکن است به درگیری، سوء استفاده و شرارت ختم شود.

او با اشاره به اینکه اتوبوس‌های بین شهری سامانه نظارتی دارند، توضیح داد: سامانه «سپهتن» در اتوبوس‌های بین شهری فعال است و مسافران در صورت مشاهده هر گونه موارد غیرقانونی اعم از تخلف یا مزاحمت و غیره می‌توانند با این سامانه ارتباط برقرار کنند. بر همین اساس تاکسی‌های اینترنتی نیز می‌توانند با سامانه‌های هوشمند بر رفتار رانندگان خود نظارت کنند و این سامانه‌ها باید به سازمان های مختلف مثل پلیس متصل باشند تا در صورت نیاز امدادرسانی انجام شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.