بانکداری و پرداخت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 12, 2025
15:44 شنبه، 21ام تیرماه 1404
کد خبر: 197109

تخصیص بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال برای حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال

منبع: ایسنا

در راستای حمایت از کسب‌ و کارهای اقتصاد دیجیتال آسیب دیده در جریان جنگ ۱۲ روزه، مجموعه‌ای از تسهیلات ویژه برای حمایت از این فعالان پیش‌بینی شد که در قالب طرحی با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلاتی به ارزش بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال برای حمایت از کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال تخصیص یافته است.

در حال حاضر بسیاری از مشاغل هستند که صرفا اینترنتی و آنلاین انجام می‌شوند و هیچ ماهیت فیزیکی ندارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد شرکت‌ها و سازمان‌های زیادی از اینترنت پرسرعت برای تسریع عملیات تجاری و استراتژی‌های رشد و توسعه‌ی خود، استفاده می‌کنند. آنها به این فناوری برای افزایش بهره‌وری و دستیابی به توسعه‌ی کارآیی‌های خود، متکی هستند و تقریباً همه کسب‌ و کارهای امروزی برای ادامه‌ی فعالیت‌های تجاری خود، به اینترنت نیاز دارند.

در سال‌های گذشته مسئولان و سازمان‌ها روش‌های گوناگونی را برای حمایت از پلتفرم‌های داخلی مانند وام‌های پنج میلیارد تومانی، پهنای باند مناسب، ارائه فضای هم مکانی به صورت رایگان و تعرفه مصرف دیتا به یک سوم تعرفه اینترنت کاهش یافت درنظر گرفتند.

یکی از حمایت‌های درنظر گرفته شده، معافیت‌های مالیاتی بوده که چند سالی است کسب‌وکارهای اینترنتی از آن بهره‌مند شده‌اند. این موضوع برای اولین بار اواسط پاییز سال ۱۴۰۱ پس از رونمایی از آیین‌نامه حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال، در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ مطرح شد.

پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان و ایجاد محدودیت‌های اینترنتی، درآمد برخی از کسب‌ و کارهای خرد و کوچک با کاهش رو به رو شد. بنابراین حمایت از کسب‌ و کارها برای رونق دوباره آنها از موضوعاتی بود که در دستور کار دولتمردان قرار گرفت.

محمد رضا عارف – معاون اول رئیس جمهور- چندی پیش تأکید کرد کسب و کارهای آسیب دیده از حمله رژیم صهیونی در اولویت دولت قرار دارد بنابراین پس از برقراری آتش بس سید ستار هاشمی-وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- از تعدادی از پلتفرم‌های خدمت‌رسان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از جمله اسنپ، یکتانت و دیجی‌کالا بازدید کرد.

در این بازدیدها، وزیر ارتباطات ضمن گفت‌وگو با مدیران و کارکنان این مجموعه‌ها، از نزدیک در جریان دغدغه‌ها، مطالبات و مشکلات آن‌ها قرار گرفت و پس از شنیدن مسائل مطرح‌شده، دستورات لازم را برای پیگیری فوری برخی از درخواست‌ها صادر کرد.

با گذشت دو هفته از این بازدید، حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال با شتاب و جدیت بیشتری پیگری شد به گونه‌ای که معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات اعلام کرد فرایند حمایت از کسب‌ و کارهای اقتصاد دیجیتال که در جریان جنگ تحمیلی اخیر دچار آسیب شدند، آغاز شده و مجموعه‌ای از تسهیلات ویژه برای حمایت از این فعالان پیش‌بینی شده است.

در قالب این طرح حمایتی و با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی، منابع تسهیلاتی به ارزش بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال برای حمایت از کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال تخصیص یافته است.

تأکید شده هدف از این مأموریت، افزایش تاب‌آوری زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال در شرایط بحرانی و حفظ پایداری خدمات دیجیتال به مردم است. از آنجایی که حمایت های مالی، تسهیلاتی و عملیاتی از شرکت های داخلی در خط مقدم پایداری خدمات دیجیتال، بیش ازهر زمان دیگری ضروری به شمار می شمار می‌روند؛ مرکز ملی فضای مجازی از تشکیل تیم ویژه‌ای در این مرکز برای حمایت از کسب و کارهای دیجیتال در پی حمله ناجوانمردانه رژیم غاصب صهیونیستی به کشورمان خبر داد.

براساس اعلام این مرکز، کارآفرینان و مدیران شرکت‌های اقتصاد دیجیتال اعم از فروشگاه‌های بر خط و ارائه‌کنندگان انواع خدمات حمل‌ونقل، سلامت، گردشگری، هوش مصنوعی و حتی تولید و صادرات انواع سخت‌افزارها، در صورت مواجهه با هر مشکل و خللی در کسب‌وکار خود می‌توانند موضوع را در هر ساعت از شبانه‌روز در پیام‌رسان بله به شماره ۰۹۰۳۱۶۲۲۷۰۱ اطلاع دهند تا پیگیری شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.