لبه تکنولوژی

July 14, 2025
10:21 دوشنبه، 23ام تیرماه 1404
کد خبر: 197225

ایمپلنت هوشمندی که به‌طور خودکار در بدن بیماران دیابتی دارو آزاد می‌کند

منبع: دیجیاتو

مهندسان MIT یک ایمپلنت هوشمند توسعه داده‌اند که می‌تواند افت خطرناک قند خون را تشخیص دهد.

مهندسان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) یک ایمپلنت هوشمند توسعه داده‌اند که می‌تواند افت قند خون خطرناک را تشخیص دهد و دارویی نجات‌بخش را در بدن آزاد کند.

به گزارش Techspot، برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ کنترل قند خون یک مسئله دائمی و پراسترس است. افت شدید و ناگهانی قند خون یا هیپوگلیسمی، به‌ویژه در هنگام خواب، می‌تواند منجر به تشنج یا حتی مرگ شود. اکنون محققان MIT با توسعه یک ایمپلنت هوشمند راه‌حلی نوآورانه برای این مشکل ارائه کرده‌اند.

ایمپلنت برای بهبود قند خون پایین در افراد دیابتی
این دستگاه جدید به اندازه یک سکه است و یک مخزن دارد و درست زیر پوست قرار می‌گیرد. در مخزن آن داروی گلوکاگون (هورمونی که قند خون را بالا می‌برد) به شکل پودری و پایدار وجود دارد. درب این مخزن نیز با یک آلیاژ نیکل و تیتانیوم بسته شده است. این آلیاژ طوری مهندسی شده که با رسیدن به دمای ۴۰ درجه سانتی‌گراد، تغییر شکل می‌دهد. همچنین این دستگاه دارای یک آنتن است که می‌تواند سیگنال رادیویی را دریافت کند. این سیگنال، یک جریان الکتریکی کوچک ایجاد و آلیاژ را گرم می‌کند. با گرم‌شدن آلیاژ، درب مخزن باز و پودر گلوکاگون در بدن آزاد می‌شود.

این ایمپلنت به دو روش قابل فعال‌سازی است:

دستی: خود بیمار یا اطرافیان او می‌توانند با یک دستگاه خارجی، سیگنال را ارسال و دارو را آزاد کنند.
خودکار: مهم‌ترین ویژگی این سیستم، قابلیت اتصال آن به نظارت‌کننده‌های مداوم قند خون (CGM) است. به محض اینکه CGM افت قند خون را به زیر سطح خطرناک تشخیص دهد، به‌طور خودکار سیگنال را به ایمپلنت ارسال و دارو را آزاد می‌کند، حتی اگر بیمار خواب یا بیهوش باشد.
این فناوری در آزمایش‌های آزمایشگاهی و حیوانی، نتایج بسیار امیدوارکننده‌ای را نشان داده است؛ در موش‌های دیابتی، این دستگاه توانست سطح قند خون را در عرض ۱۰ دقیقه پس از فعال‌سازی به حالت طبیعی بازگرداند. همچنین این سیستم با موفقیت برای تزریق داروی اپی‌نفرین (برای واکنش‌های آلرژیک شدید) نیز آزمایش شد که نشان‌دهنده پتانسیل آن به عنوان یک پلتفرم دارورسانی برای سایر شرایط اضطراری است.

یافته‌های این پژوهش در نیچر منتشر شده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.