تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 14, 2025
17:15 دوشنبه، 23ام تیرماه 1404
کد خبر: 197303

آقامیری: مشکلات کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال باید برطرف شود

منبع: مهر

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان این که این مرکز تمام تلاش خود را می کند تا مسائل و مشکلات کسب و‌کارها برطرف شود، گفت: البته در این سال‌ها مصوبات بسیار خوبی در این زمینه داشته ایم اما در عین حال باید با کمک سایر دستگاه ها روند اجرایی سازی را سرعت دهیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز ملی فضای مجازی، سید محمد امین آقامیری دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در نشست تجلیل از فعال ترین کسب و کارها در پویش ملی «اقتصاد رقومی برای ایران» ضمن تبریک روز فناوری اطلاعات طی سخنانی گفت: قهرمانان اصلی جنگ 12 روزه تحمیلی، مردم عزیز کشورمان بودند. روحیه همبستگی‌، اتحاد و میهن دوستی که در این ایام شکل گرفت واقعا بی‌نظیر بود به طوری که این نقطه قوت توانست معادلات دشمنان را به هم بریزد.

وی در ادامه افزود: یکی از مهمترین مسائلی که صحنه این جنگ 12 روزه را به نفع کشور عوض کرد این بود که با فعالیت سکوها، زندگی مردم متوقف نشد و تمام فعالیت‌های روزمره از انجام امور بانکی تا خرید و دریافت سایر خدمات به صورت کامل انجام شد و خللی در زندگی مردم به وجود نیامد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی ضمن تشکر از اقدامات کسب و‌کارهای اقتصاد دیجیتال در ایام جنگ تحمیلی گفت: فعالیت‌ها و اقداماتی که فعالان اقتصاد دیجیتال در این ایام انجام دادند کار بسیار بزرگی بود و به افزایش اتحاد و انسجام ملی کمک کرد و تاب‌آوری اجتماعی جامعه را افزایش داد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی در ادامه خاطرنشان کرد: مسئله مهم دیگر، کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال بودند که برخی از‌ آن‌ها به دلیل شرایط جنگ آسیب جدی دیدند. با این وجود تلاش کردیم که در تعامل با آن‌ها این مشکلات را برطرف و از آن‌ها حمایت کنیم تا حوزه‌های خدماتی اصلی در چنین شرایطی قطع نشود و بتوانند به صورت پایدار به مردم خدمات ارائه دهند.

آقامیری با اشاره به اتفاقات تلخ این جنگ تحمیلی خاطرنشان کرد: ما باید آمادگی لازم را داشته باشیم تا بتوانیم در هر شرایطی از ۸۰ میلیون جمعیت کشورمان حمایت کنیم و امورات آن‌ها را پیش ببریم و به لطف خداوند متعال، جنگ 12 روزه نشان داد که زیرساخت های خدماتی کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال، این آمادگی را دارند.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اهمیت مسئله امنیت سایبری در این ایام گفت: در کنار جنگ فیزیکی و پرتاب موشک، بحث امنیت سایبری نیز به صورت جدی دنبال می‌شد و اقدامات بسیار خوبی جهت مقابله با حملات سایبری صورت گرفت و جلوی تهاجم سایبری دشمن گرفته شد. البته در حوزه بانکی تجربه تلخی داشتیم و دو بانک کشور دچار مشکل شدند اما در حوزه‌های دیگر مسئله مدیریت شد تا مشکلی برای مردم پیش نیاید.

آقامیری با اشاره به ماموریت های مهم مرکز ملی فضای مجازی در ایام جنگ تحمیلی رژیم صهیونسیتی علیه کشورمان گفت: یکی از اقدامات مهم مدیریت فضای رسانه‌ای کشور بود، مسئله‌ای که به طور مستقیم با امنیت روانی جامعه در ارتباط بود و خوشبختانه با تعامل و همکاری خوب خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها به خوبی این مساله مدیریت شد. در کنار آن اینفلوئنسرها و انسان رسانه‌ها نیز با تولید محتوای مناسب، روحیه همبستگی و اتحاد را در جامعه تقویت کردند.

وی در ادامه افزود: مرکز ملی فضای مجازی تمام تلاش خود را می کند تا مسائل و مشکلات کسب و‌کارها برطرف شود. البته در این سال‌ها تلاش شده که قوانین و مقررات خوبی در این حوزه وضع شود و مصوبات بسیار خوبی هم داشته ایم اما در عین حال باید با کمک سایر دستگاه ها روند اجرایی سازی را سرعت دهیم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به آخرین بازنگری در نظام اداری کشور با تغییر وزارتخانه پست، تلگراف و تلفن به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: در کنار تغییرات و اصلاحات موردی آیین‌نامه‌ها، نظام اداری کشور بعد از حدود ۲۲ سال به دلیل تغییرات زیادی که این مدت در دنیا اتفاق افتاده نیاز به یک بازنگری و بازطراحی دارد. بدون شک این بازنگری نیازمند همت و یک ‌حرکت جمعی و نخبگانی است تا شاهد یک جهش و پیشرفت در این حوزه باشیم.

آقامیری تاکید کرد: در شرایطی که ساختار سنتی کشور در برابر نوآوری مقاومت دارد، تحول در این ساختار به نوعی شورش علیه وضعیت موجود محسوب می شود که این دوگانه کشور را با چالش بهره‌وری، بازدهی و نوآوری رو به رو کرده است.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه حکمرانی داده گفت: زمانی که پیش نویس سند حکمرانی داده وارد کمیسیون تنظیم مقرارت شد تصور نمی‌کردیم تا این حد پیچیدگی و تعارض در حوزه حکمرانی داده وجود داشته باشد. اما این سند در ۱۸ جلسه کمیسیون تخصصی بررسی شد و بعد از تغییر دولت هم، سند مجدد بازنگری شد و در نهایت، جمع بندی شد. امیدواریم سند حکمرانی داده در جلسه بعدی شورای عالی فضای مجازی نهایی شود تا با اجرای آن شاهد یک جهش جدی در این حوزه باشیم.

وی در ادامه درخصوص مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی در حوزه امنیت سایبری توضیح داد: خوشبختانه در اخرین جلسه شورای عالی فضای بحث سند امنیت سایبری با رویکرد ایجاد اقتصاد در این حوزه مطرح و مسائلی چون پیمانکاران امن سازی، پیمانکاران ارزیابی، بیمه سایبری و… در این جلسه مصوب شد که امیدواریم تا اواسط مرداد ماه ابلاغ شود و فرایند اجرای آن انجام شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.