هوش مصنوعی

July 18, 2025
13:54 جمعه، 27ام تیرماه 1404
کد خبر: 197538

مدیرعامل Perplexity: هوش مصنوعی زمان کدنویسی را کاهش داده است

منبع: دیجیاتو

استفاده از این ابزارهای هوش مصنوعی برای مهندسان پرپلکسیتی اجباری شده است.

مدیرعامل استارتاپ Perplexity می‌گوید استفاده از ابزارهای کدنویسی مبتنی بر هوش مصنوعی انجام کارهایی را که در حالت عادی ۳-۴ روز طول می‌کشید، به یک ساعت کاهش داده است.

«آراویند سرینیواس»، مدیرعامل Perplexity، در مصاحبه خود با کانال یوتوبی Y Combinator گفت که این شرکت به‌صورت داخلی استفاده از ابزارهای کدنویسی مبتنی بر هوش مصنوعی را اجباری کرده و در پی آن بهره‌وری مهندسان به‌طور محسوسی افزایش پیدا کرده است.

مهندسان Perplexity باید اجباراً از ابزارهای کدنویسی هوش مصنوعی استفاده کنند
سرینیواس گفت که مهندسان فعال در Perplexity حالا باید به‌صورت اجباری از ابزارهای کدنویسی مبتنی بر هوش مصنوعی مانند Cursor یا GitHub Copilot استفاده کنند. این ابزارها برای تولید بخش‌هایی از یک کد یا اشکال‌زدایی از برنامه‌ها کاربرد دارند. به گفته سرینیواس، استفاده از این ابزارها زمان آزمایش و آزمون برای انجام وظایف جدید را از ۳-۴ روز به یک ساعت کاهش داده است.

سرینیواس دراین‌باره گفت: «این سطح از تغییر باورنکردنی است. سرعتی که می‌توانیم با آن باگ‌ها را رفع کنیم و محصول را به مرحله تولید برسانیم، فوق‌العاده است.»

موتور جستجوی هوش مصنوعی Perplexity در ماه مه رشد ۲۰ درصدی ماه‌به‌ماه گزارش داد و ۷۸۰ میلیون جستجو نیز ثبت کرد. سرینیواس در اجلاس فناوری بلومبرگ در ماه مه پیش‌بینی کرد که ظرف یک سال، Perplexity به رکورد پردازش یک میلیارد جستجو در هفته خواهد رسید. او اشاره کرد که این موتور جستجوی هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۲ و زمانی که کار خود را آغاز کرد، روزانه ۳ هزار جستجو پردازش می‌کرد و این عدد تا ماه مه به ۳۰ میلیون جستجو در روز رسیده است.

البته سرینیواس در ادامه گفت که استفاده از ابزارهای کدنویسی مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند باعث ایجاد مشکلاتی شوند، برای مثال باگ‌هایی را ایجاد کنند که مهندسان هنوز با نحوه حل آنها آشنا نیستند.

استارتاپ Perplexity هفته گذشته از مرورگر وب مبتنی بر هوش مصنوعی خود با نام Comet رونمایی کرد. این مرورگر از موتور جستجوی هوش مصنوعی Perplexity به‌عنوان ابزار پیش‌فرض خود استفاده می‌کند و از یک چت‌بات داخلی نیز برخوردار است.

نقش ابزارهای کدنویسی هوش مصنوعی به‌سرعت درحال افزایش است. بررسی آگهی‌های شغلی شرکت‌های مختلف نیز نشان می‌دهد آنها به‌دنبال استخدام توسعه‌دهندگانی هستند که با ابزارهایی مانند Cursor و Bolt آشنایی دارند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.