باندپهن

مخابرات فضایی

July 26, 2025
14:58 شنبه، 4ام مردادماه 1404
کد خبر: 197951

رئیس سازمان فضایی ایران: ماهواره «ناهید ۳» در دست ساخت است

منبع: زومیت

حسن سالاریه اعلام کرد ماهواره ناهید ۲ با موفقیت در مدار تعیین‌شده قرار گرفته و قرار است نسل سوم این ماهواره با پرتابگر داخلی به فضا پرتاب شود.
رئیس سازمان فضایی ایران از قرارگیری موفقیت‌آمیز ماهواره مخابراتی «ناهید ۲» در مدار تعیین‌شده خبر داد و اعلام کرد که ماهواره «ناهید ۳»، نسل سوم این خانواده، در حال طراحی و ساخت است و با پرتابگر داخلی به فضا پرتاب خواهد شد. او همچنین به ایرنا اعلام کرده است که ایران با ماهواره ناهید ۲ به باند KU دست پیدا خواهد کرد.

حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران، روز جمعه، سوم مرداد ۱۴۰۴، پس از پرتاب ماهواره ناهید ۲ از پرتابگر سایوز روسیه، گفت:

ناهید ۲ اولین ماهواره از این سری است که در مدار قرار می‌گیرد. این ماهواره به‌صورت بومی برای توسعه فناوری‌های ارتباطی فضاپایه و ماهواره‌های مخابراتی کشور طراحی و ساخته شده است.
– حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران

به گفته او، قرار است در اولین گام با تست‌ها و آزمون‌های مختلفی که در بخش‌های مختلف ماهواره انجام می‌شود، فرآیند طراحی و ساخت زیرسیستم‌های آن به‌دقت ارزیابی شده و در ادامه مسیر توسعه برنامه فضایی ایران برای ماهواره‌های مخابراتی ارتفاع بالا (ژئو) طی خواهد شد.

ناهید ۳ با پرتابگر داخلی پرتاب خواهد شد

سالاریه با اشاره به آماده‌سازی نمونه بعدی ناهید ۲ برای پرتاب با پرتابگر داخلی، گفت: ناهید ۳ با قابلیت‌های پیشرفته‌تر در حال توسعه است.

دستیابی ایران به باند KU
رئیس سازمان فضایی ایران خاطرنشان کرد: ناهید ۲ برای اولین بار از باند فرکانسی KU استفاده می‌کند که امکان ارتباطات پهن‌باند را فراهم می‌سازد. این فناوری، که برای اولین بار در ایران به‌صورت مداری آزمایش می‌شود، برای توسعه ماهواره‌های عملیاتی در مدار ژئو و منظومه‌های ماهواره‌ای ضروری است.

برای رسیدن به ماهواره‌های عملیاتی مخابراتی در قالب منظومه‌های ماهواره‌ای و ماهواره‌هایی که در مدار ژئو (ارتفاع بالا) قرار می‌گیرند، رسیدن به تکنولوژی در باند ارتباطی KU و KA برای کشور بسیار ضروری است.
– حسن سالاریه ، رئیس سازمان فضایی ایران

او با بیان این که فناوری باند KU پیش‌تر در ایران وجود داشته اما به‌صورت عملیاتی در فضا آزمایش نشده بود، افزود: «ناهید ۲ علاوه بر این، فناوری‌هایی مانند کنترل وضعیت سه‌محوره، سیستم توزیع توان و کنترل دما را توسعه می‌دهد که در نسل‌های بعدی تکامل خواهند یافت.»

سالاریه با اشاره به پیشرفت ناهید ۲ نسبت به ماهواره‌های قبلی، گفت: «این ماهواره از فناوری‌های ارتباطی پیشرفته‌تری برخوردار است و تست ارتباطات در باند KU محور اصلی آن است.»

رئیس سازمان فضایی ایران افزود: «فرآیند تزریق مداری تکمیل شده و در گذرهای بعدی ماهواره از آسمان ایران، سیگنال‌های سلامت و ارتباط دوطرفه برقرار خواهد شد.»

سالاریه در پایان نیز تأکید کرد: «راه‌اندازی ماهواره فرآیندی دقیق است که با تست‌های سلامت و زیرسیستم‌ها در ساعات و روزهای آینده ادامه می‌یابد. سازمان فضایی ایران گزارش‌های فنی را به‌صورت منظم منتشر خواهد کرد تا علاقه‌مندان و مردم در جریان پیشرفت‌ها قرار گیرند.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.