هوش مصنوعی

July 28, 2025
10:28 دوشنبه، 6ام مردادماه 1404
کد خبر: 198021

گوگل اعتبار خود را پس گرفت

منبع: ایسنا

گزارش‌ها مبنی بر شکست گوگل به دست «چت‌جی‌پی‌تی»(ChatGPT) به نظر اغراق‌آمیز بوده‌اند.

مشخص بود که مدیران گوگل در کنفرانس سالانه این شرکت در ماه مه (اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتماد به نفس زیادی داشتند. اکنون دلیل آن مشخص شد. «چت‌جی‌پی‌تی» جستجوگر گوگل را منسوخ نمی‌کند، بلکه هوش مصنوعی گوگل را قوی‌تر از قبل می‌کند.

به نقل از ورج، «سوندار پیچای»(Sundar Pichai) مدیرعامل گوگل در این هفته اعلام کرد که مرورهای هوش مصنوعی در نتایج جستجو که در حال حاضر بیش از ۱۰ درصد پرس‌وجوهای جهانی را برای انواع سوالات هدایت می‌کنند، به مرور زمان افزایش می‌یابد و به زبان ساده، وقتی گوگل شبیه به «چت‌جی‌پی‌تی» کار می‌کند، مردم بیشتر از آن استفاده می‌کنند.

«چت‌جی‌پی‌تی» به نظر نمی‌رسد مانع رشد اپلیکیشن «جمینای»(Gemini) شود. «پیچای» گفت: درخواست‌های روزانه به «جمینای» نسبت به فصل قبل بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

این هوش مصنوعی اکنون بیش از ۴۵۰ میلیون کاربر ماهانه دارد که نسبت به ۳۵۰ میلیون در ماه مارس افزایش یافته است. گوگل ماه گذشته نزدیک به یک «کوادریلیون»(quadrillion) توکن هوش مصنوعی را در تمام محصولات خود پردازش کرد که بیش از دو برابر تعداد پردازش شده در ماه مه است. «کوادریلیون» معادل عدد یک با ۱۵ صفر به توان ۲ است.

نشانه دیگر، واکنش گوگل به جنگ استعدادهای هوش مصنوعی بوده است. «پیچای» گفت: من هم معیارهای حفظ نیروهای فعلی و هم استعدادهای جدیدی که وارد این حوزه می‌شوند را بررسی کردم و هر دو سالم هستند. من می‌دانم که موارد فردی می‌توانند سرتیتر خبرها شوند، اما وقتی عمیقاً به اعداد نگاه می‌کنیم، فکر می‌کنم در این مقطع بسیار خوب عمل می‌کنیم.

در حالی که «مارک زاکربرگ»(Mark Zuckerberg) توانست دانشمندان با استعدادی را از تیم «دیپ‌مایند»(DeepMind) گوگل جذب کند، «پیچای» و «دمیس هاسابیس»(Demis Hassabis) دانشمند رایانه و دانشمند هوش مصنوعی بریتانیایی، در برابر انبوه پیشنهادات مقاومت نکرده و با رفتن بیشتر افراد موافقت کرده‌اند. این باور در سراسر صنعت وجود دارد که ذخیره استعدادهای «دیپ‌مایند» به اندازه‌ای عمیق است که می‌تواند در برابر مهاجرت استعدادها مقاومت کند و این شرکت می‌تواند به سرعت اقدامات «تصاحب معکوس» (reverse acquihire) را انجام دهد.

«تصاحب معکوس»، زمانی اتفاق می‌افتد که یک شرکت کوچک‌تر، یک شرکت بزرگ‌تر را تصاحب می‌کند تا از این طریق به یک شرکت سهامی عام تبدیل شود.

«هاسابیس» گفت: شرکت «متا»(Meta) در حال حاضر در خط مقدم رقابت هوش مصنوعی نیست. شاید آنها بتوانند دوباره به آن نقطه برسند و احتمالاً کاری که انجام‌ می‌دهند از دیدگاه خودشان منطقی است، زیرا عقب هستند و نیاز به انجام کاری دارند.

البته یان بدان معنا نیست که گوگل شکست‌ناپذیر است، چرا که نسخه «GPT-۵» به زودی عرضه می‌شود و می‌تواند «جمینای» را پشت سر بگذارد. در عین حال، گوگل کلیک‌ و بازدیدهای کمتری را به وب‌سایت‌ها ارسال می‌کند که مدل بده بستان را که تا این مرحله کسب و کار آن را تغذیه کرده است، تهدید می‌کند. این احتمال وجود دارد که کسب و کار گوگل توسط دولت آمریکا متلاشی شود. با این وجود، هوش مصنوعی تاکنون تهدیدی برای کسب و کار گوگل نبوده است و در عوض، به نظر می‌رسد که گوگل را قوی‌تر از همیشه کرده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.