هوش مصنوعی

September 12, 2025
13:21 جمعه، 21ام شهریورماه 1404
کد خبر: 201452

اقدام مایکروسافت برای کاهش وابستگی به OpenAI

منبع: ایسنا

«مایکروسافت» با خرید هوش مصنوعی از شرکت «آنتروپیک»، وابستگی به «اوپن‌ای‌آی» را کاهش می‌دهد.

دو منبع آگاه خبر داده‌اند که مایکروسافت برای استفاده از هوش مصنوعی شرکت «آنتروپیک»(Anthropic) در برنامه‌های آفیس ۳۶۵ هزینه پرداخت خواهد کرد.

به نقل از تک کرانچ، این اقدام به این معناست که فناوری آنتروپیک در کنار «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI) به تقویت ویژگی‌های جدید در ورد، اکسل، اوت‌لوک و پاورپوینت کمک خواهد کرد و بدین ترتیب، مایکروسافت دیگر برای مجموعه نرم‌افزاری خود صرفاً به سازنده‌ «چت‌جی‌پی‌تی»(ChatGPT) متکی نخواهد بود.

اقدام مایکروسافت برای تنوع بخشیدن به مشارکت‌های هوش مصنوعی خود، در بحبوحه اختلاف فزاینده با اوپن‌ای‌آی صورت می‌گیرد.

همچنین، قرارداد مایکروسافت با شرکت آنتروپیک در حالی منعقد می‌شود که این شرکت پس از یک تغییر ساختاری، در حال مذاکره برای عقد قرارداد جدیدی با شرکت اوپن‌ای‌آی است تا دسترسی به مدل‌های هوش مصنوعی خود را تضمین کند، اما وب‌سایت اینفورمیشن می‌گوید که این اقدام یک تاکتیک مذاکره نیست. رهبران مایکروسافت معتقدند که جدیدترین مدل‌های آنتروپیک – به طور خاص «کلود سونت ۴»(Claude Sonnet 4) – در برخی عملکردها مانند ایجاد ارائه‌های پاورپوینت زیبا و چشم‌نواز، عملکرد بهتری نسبت به مدل‌های اوپن‌ای‌آی دارند.

این اولین باری نیست که مایکروسافت شاخه‌های دیگری را نیز معرفی می‌کند. در حالی که اوپن‌ای‌آی مدل پیش‌فرض است، مایکروسافت مدل‌های دیگری مانند «گراک»(Grok) شرکت «ایکس‌ای‌آی»(xAI) و کلود شرکت آنتروپیک را از طریق GitHub Copilot ارائه می‌دهد. همچنین، مایکروسافت در تلاش است تا خود را برای خودکفایی آماده کند. این شرکت اخیراً دو مدل اول داخلی خود را معرفی کرده است که MAI-Voice-1 و MAI-1-preview نام دارند.

در همین حال، اوپن‌ای‌آی نیز به طور مشابه به دنبال خارج شدن از زیر نفوذ مایکروسافت است. هفته گذشته، اوپن‌ای‌آی یک پلتفرم شغلی را برای رقابت با لینکدین مایکروسافت راه‌اندازی کرد و روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد که اوپن‌ای‌آی قرار است تولید انبوه اولین تراشه‌های هوش مصنوعی خود را با همکاری شرکت «برودکام»(Broadcom) در سال ۲۰۲۶ آغاز کند. این بدان معناست که اوپن‌ای‌آی به جای وابستگی به مجموعه «آژور»(Azure) مایکروسافت، قادر خواهد بود آموزش و استنتاج را روی سخت‌افزار تحت کنترل خود اجرا کند.

«مایکل کالینز»(Michael Collins)، سخنگوی مایکروسافت گفت: همان طور که گفتیم، اوپن‌ای‌آی همچنان شریک ما در مدل‌های پیشرو خواهد بود و ما به همکاری بلندمدت خود متعهد خواهیم ماند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.