هوش مصنوعی

November 3, 2025
13:40 دوشنبه، 12ام آبانماه 1404
کد خبر: 205438

واکنش تند سم آلتمن به پرسش‌ها درباره درآمد OpenAI

منبع: دیجیاتو

به‌نظر می‌رسد که سم آلتمن از شنیدن گمانه‌زنی‌ها درباره درآمد OpenAI و توضیح‌دادن در این رابطه خسته شده است.

«سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، ظاهراً دیگر علاقه چندانی به صحبت درباره میزان دقیق درآمدهای این شرکت ندارد.

به گزارش تک کرانچ، آلتمن که همراه با «ساتیا نادلا»، مدیرعامل مایکروسافت، در پادکست Bg2 حضور یافته بود، گفت که درآمد OpenAI چیزی بیش از ۱۳ میلیارد دلار در سال است، اما زمانی که از او درباره نحوه تأمین هزینه‌های شرکت سؤال شد، آلتمن با لحنی نسبتاً تند پاسخ داد.

OpenAI صدها میلیارد دلار خرج توسعه دیتاسنترهای خود می‌کند
مجری این پادکست در ابتدا به گزارش‌هایی اشاره کرد که درآمد فعلی OpenAI را در حدود ۱۳ میلیارد دلار اعلام کرده بودند. اگرچه این رقم قابل‌ملاحظه است، اما در مقایسه با بیش از یک تریلیون دلار تعهدات هزینه‌ای برای ایجاد زیرساخت‌های محاسباتی که OpenAI برای دهه آینده در نظر گرفته، بسیار ناچیز به نظر می‌رسد.

آلتمن در واکنش به صحبت‌های مجری برنامه «برد گرستنر»، بنیان‌گذار و مدیرعامل Altimeter Capital که در OpenAI سرمایه‌گذاری کرده و سهم دارد، گفت: «اول از همه، درآمد ما بسیار بیشتر از این عدد است. دوم اینکه اگر می‌خواهی سهامت را بفروشی، من برایت خریدار پیدا می‌کنم.» این صحبت مدیرعامل OpenAI خنده ساتیا نادلا را نیز به همراه داشت. آلتمن در ادامه اشاره کرد: «من فقط…[توضیح‌دادن] بس است. فکر می‌کنم افراد زیادی باشند که دوست دارند سهام OpenAI را بخرند.»

مدیرعامل OpenAI همچنین برخی گزارش‌های منتشرشده توسط برخی رسانه‌ها با مضمون اینکه این شرکت هوش مصنوعی درحال ورشکستگی است را مضحک خواند و حتی به افرادی که چنین ایده‌ای دارند گفت که مایل است شاهد ضررکردنشان در بازار سهام باشد.

البته آلتمن اذعان کرد که ممکن است OpenAI در برخی بخش‌ها نتواند به نتایج دلخواه دست یابد، برای مثال، ناتوانی در دستیابی به منابع محاسباتی کافی می‌تواند مشکل‌ساز باشد، اما او افزود که درآمدهای OpenAI به‌سرعت درحال رشد است.

مدیرعامل مایکروسافت که شرکتش یکی از اصلی‌ترین سرمایه‌گذاران OpenAI است نیز گفت که سازنده ChatGPT تاکنون در همه طرح‌های تجاری که به‌عنوان شرکت سرمایه‌پذیر به مایکروسافت ارائه کرده، فراتر از پیش‌بینی‌ها ظاهر شده است.

مجری این پادکست در ادامه مجدداً به موضوع درآمدها و برنامه عرضه اولیه سهام OpenAI اشاره و پیش‌بینی کرد که این شرکت ممکن است تا سال‌های ۲۰۲۸ یا ۲۰۲۹ به درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری برسد. البته آلتمن در واکنش به این صحبت مجری شایعات درباره عرضه سهام OpenAI در بازار بورس در سال آینده میلادی را تکذیب کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.