هوش مصنوعی

December 8, 2025
16:41 دوشنبه، 17ام آذرماه 1404
کد خبر: 207880

خودروسازان در زمینه هوش مصنوعی مردد شدند

منبع: ایسنا

بررسی منتشر شده نشان داد فقط تعداد اندکی از شرکت‌های خودروسازی احتمالا در سال‌های آینده، سرمایه‌گذاری بلندپروازانه در هوش مصنوعی را حفظ خواهند کرد و این موضوع تردیدهایی را ایجاد کرده است.

شرکت تحقیقاتی و مشاوره «گارتنر» در گزارش خود در مورد پیش‌بینی‌های سال ۲۰۲۶ برای این بخش، اعلام کرد تا سال ۲۰۲۹، فقط پنج درصد از خودروسازان، رشد قوی سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی را حفظ خواهند کرد که نسبت به بیش از ۹۵ درصد فعلی، کاهش یافته است.

این بررسی نشان داد که فقط خودروسازانی که مبانی نرم‌افزاری قوی، رهبری مسلط به فناوری و تمرکز بسیار بلندمدت و مداوم بر هوش مصنوعی دارند، می‌توانند پیشرفت کنند و این امر به طور بالقوه شکاف رقابتی در حوزه هوش مصنوعی را عمیق‌تر خواهد کرد.

فولکس‌واگن و دیگر تولیدکنندگان قدیمی که مدت‌هاست به دلیل مهارت‌های مهندسی و نه مهارت‌های نرم‌افزاری، شناخته می‌شوند، برای رسیدن به رقبای جدید در زمینه فناوری مانند تسلا و بی‌وای‌دی تلاش می‌کنند.

پدرو پاچکو، تحلیلگر شرکت گارتنر گفت: بسیاری از خودروسازان قدیمی تلاش می‌کنند اما موانع داخلی و شیوه‌های قدیم مانع آنها می‌شود و آنها را عقب نگه می‌دارد.

بر اساس گزارش رویترز، پاچکو گفت: موفقیت مستلزم آن است که شرکت‌ها به سازمان‌های دیجیتال محور تبدیل شوند، موانع داخلی را از بین ببرند و فناوری را در بالاترین سطوح، از جمله خطوط گزارش‌دهی مستقیم رهبران نرم‌افزار به مدیران عامل، در اولویت قرار دهند. وی افزود: شرکتی که در نرم‌افزار عالی نباشد، ناگزیر با مشکل مواجه خواهد شد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.